Želita Tomić lagala o otmici

Nikola Petričević i Enes Agović nisu oteli Želitu Tomić 2006. godine, USKOKOVU krunsku svjedokinju u postupku protiv korčulanskog šefa narkomafije Jakše Cvitanovića, kako ih je Državno odvjetništvo teretilo na osnovu Želitinog iskaza. Oslobađajuću presudu koja je postala pravomoćna, Petričeviću i Agoviću potvrdio je Županijski sud u Dubrovniku.

Želitini iskazi bili su krajnje nevjerodostojni, budući da se nije mogla sjetiti je li oteta u rujnu ili listopadu, da bi se na kraju uspostavilo kako je u vrijeme navodne otmice bila kod dečka Vedrana Biuka u Splitu, koji je sam to potvrdio na sudu. Želitu je ‘otkrila’ i SMS poruka koju je u to vrijeme poslala sestri, kako je vještak za telekomunikacije potvrdio – iz Splita.

Osim što se nije mogla sjetiti kad je oteta, Želita je davala i nevjerodostojne iskaze oko otmičara. Isprva je tvrdila da je osim Petričevića i Agovića tu bio i Ilija Jurković, a potom priznala kako se zabunila te da se ipak radi o bivšem policajcu Ivici Borovini.

Nakon svega može se očekivati kako će obrana Cvika i ostalih optuženika žaliti na optužujuću presudu koju je sud u Splitu donio u svibnju prošle godine.

(db)

Pošalji dalje: