Sara Kalogjera – ‘Srećko ide u Svemir’

Nakon objavljenih rezultata natječaja Biblioteke Žilković vrijeme je da objavimo i autoricu odabranog djela za tiskanje u 2011. godini u nakladničkoj cjelini Gradske knjižnice Ivan Vidali.

Slikovnicu „Srećko ide u Svemir“ napisala je i ilustrirala Sara Kalogjera, učenica četvrtog razreda Osnovne škole Petra Kanavelića u Korčuli. Naša mlada sugrađanka vrlo maštovito i smisleno razvija priču o obilasku planeta Sunčevog sustava pokazujući poznavanje karakteristika svih planeta i uspješnog povezivanja s našim zemaljskim vrijednostima i potrebama. Sara je za svoju slikovnicu nagrađena u kategoriji Poticajnih nagrada na državnom natječaju „Moja prva knjiga“ u 2010. godini.

Za sebe kaže da obožava crtati i smišljati priče i poručuje svoj djeci koja imaju bilo kakvih problema, a i onoj koja ih nemaju da se upornošću i vjerom u sebe može sve postići. Njezin moto „Sve se može kad se hoće…!“ prepun je mladenačkog poleta i vrijednosti koje su mnogi stariji zaboravili. Uživajmo u mašti djevojčice kojoj su knjige postale najbolji prijatelji. Čestitamo joj i želimo da je ova pozitivna energija nikada ne napusti!

GK

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Sara Kalogjera – ‘Srećko ide u Svemir’

Komentari su zatvoreni.