Skupština Udruge Igre otoka svijeta (Sicilija)

U Gradskoj vijećnici u Korčuli u petak je održana Izborna Skupština Udruge “Igre otoka svijeta Korčula” na kojoj je uz ostale točke Dnevnog reda izabrano i novo rukovodstvo Udruge za razdoblje od sljedeće četiri godine, te usvojeno Izvješće o radu u proteklom razdoblju. Skupštini je bilo prisutno svih 13 članova, predstavnika osnivača ove Udruge – Grada Korčule, te Općina Vela Luka, Blato, Smokvica i Lumbarda.

Za novog-starog predsjednika opet je izabran Dušan Kalogjera, dok su članovi Izvršnog odbora Mirko Duhović – gradonačelnik Korčule, Boris Žuvela – načelnik Općine Vela Luka, Ivo Gavranić – načelnik Općine Blato, Lenko Salečić – načelnik Općine Smokvica, Ivan Radovan – načelnik Općine Lumbarda, Frano Skokandić – dubrovačko-neretvanski dožupan, Liljana Ujlaki Subić iz Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Dalibor Antunović – predsjednik odbora za sport, te Nikša Fabris, Ofelija Dragojević i Nenad Šeparović. Izabran je i novi Nadzorni odbor i Stegovni sud.

Zaključak svih nazočnih bio je da se i ove godine sudjeluje na Svjetskim otočkim Igrama na Siciliji kako se kontinuitet sudjelovanja ne bi prekinuo. Izvršni odbor dobio je zadaću da se tijekom ožujka utvrdi troškovnik sudjelovanja, te da se u svezi istog dogovori sastanak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa kako bi se utvrdila trajna financijska pomoć Udruzi ali i ispitala eventualna mogućnost da otok Korčula bude domaćin Igara – rekao nam je po završetku Skupštine Dušan Kalogjera.

Na skupštini se raspravljalo o problematici sudjelovanja na ovogodišnjim Igrama. Po riječima D. Kalogjere, HOO je umjesto financijske ove godine obećao pomoć u opremanju naših natjecatelja sportskom opremom. Igre na Siciliji će se održati od 23. do 29. svibnja, a značajna je novost da će se korčulanski sportaši natjecati u četiri sporta – ženskom rukometu, plivanju, atletici i tenisu. Zbog velikog broja sportaša s njezina područja i radi povećanih financijskih troškova Općine Vela Luka, ove godine na Igre neće ići stolnoteniska selekcija otoka Korčule koju inače čine sportaši iz te općine. (markopolosport.net)

Pošalji dalje: