Naša Nikolina

Od životinja kad bi bira,voli bi doma imat  sve!

Sve one što doma mogu živit, sve one što doma mogu svojon genetikom opstojat i družit se čovikom. Moga bi sa „beštijon“  i spat i jubit ih, jer ih volim. Ali za tu zajedničku jubav triba puno odricanja,jer ako toga nima  i ako jedna strana od te jubavi zakaže „puca jubav“ i drugi pored  nje patu.

Tako se događa i sa našon zajedničkon jubimicon „Nikolinon“ (ženskin pason) ,što mora da je izgubila jubav, svoga gospodara?

A znan da je došla „nehotimično“, vaporom iz nike strane od Splita kako slipi putnik  i znan da je velikom jubavi prvog udomitelja, imala svoju prvu drvenu „kuću“,  pod dizalicom od „Kanjca“.  Znan da je imala i svog skrbnika i gospodara,  na istoj adresi šetnice malo više prima zapadu.

Svima nam je draga, svi smo je zavolili, svima se lipo javi, svih lipo pogleda, jednon riči, sa svima je dobro i svi je volimo.

Dajemo jon  pojist,  svi ka je gladna (..ako je  ?!)  jer jon se nevidi po  stasu. Volili  bi da žive još puno godina, jer, ko je nebi voli ka je ovakova, dobra i plemenita.  Sa ima blizu 90 pasjih godina.

Ima jedan veliki problem kojeg se nažalost mora spomenut. Pored naše jubavi i želje da dugo poživi i nju čapaju godine koje kako i nas jude i prisiljavaju i dovodu u poziciju … kad više nemožemo o  sebi  dovoljno vodit računa, tribamo  pomoć od drugih.

Triba nas niko asistit. Triba nam u onu najgoru ruku, patronažna sestra, za nas oprat, prominit pelenu i ne dozvolit nam, da se pritvorimo u zvir! Ako to ni tako, onda se za čovika zna što slidi, a za pasa……??!

On jadan pušten sam sebi na voju, lutajući našim gradom, čini malu i veliku potribu po kolniku palama, po ulici di navonja da je to učini prin par dana, po vratima susida.. bez srama i obzira, jer  on je ipak  pas, ni  čovik! Začuđeno će mi susid niku nediju, ka me je vidi di čistim tu stvar prid mojin vratima ….“susjed neko u vašem sudsjestvu ima medvjeda…

“Prasnu sam od smiha i nehotice udahnu duboko..“, još  mi se ni vrati apetit!

Dok čistin ovo „štronco“ po neznan koji put isprid svojih vrati (a moram van priznat da sam dosta gadljiv), prid očima su mi ona dva oka dragoga pasa, što svojin pogledon sve govori.

Neka čini potribu ka je ovakova, ka je ostarila.  Ja  je volin… i čistit ću, ka neće gospodar !!

Tonči Gatti

Pošalji dalje:

11 komentara “Naša Nikolina

 1. nikolašica (Uredi)

  Tonči, podsjeti me a je li bilo što o maškama u vejači? Što se tiče “nagaznih mina”, reče se lipo drito u facu a ne “sa svakijem lijepo a s nikijem iskreno” Mi koji znamo o čemu se ode zapravo radi
  iščitali smo tvoju poruku čim smo vidili ona dva lipa oka. Puno mi ode gucamo radi takvih lipih oči
  na sve bande, Prvo ti se ulizu a onda ti ga “ikaju”

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Nikolaš-sam-ja (Uredi)

  E, a postoje i one male škovacijere i metlice koje vlasnici nose sa sobom. Koliko znam imaju i oni naijloni. Tako je u drugim gradovima, a zašto bi Korčula bila izuzetak? Podignimo malo poštovanje. Nije sramota poć na ”wc”, pa tako ni skupit sa ceste. ”Sve su ti to manje – više ista …..”, samo drugi proizvođač! Poštovanje!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. runja (Uredi)

  Nikolina je starica o kojoj vaja brinut, a gazda dok je i mlaja bila ni to čini jer nije dovoljno dat jist nego ono što izajde očistit, džat je vezanu, a ne da skiće po gradu. Naši komunalci neka se jave koliko je kazni plati!?
  Komunalni red sve lipo piše, ma ko će sprovodit pitan se ja?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. nikolaš (Uredi)

  Doro ste se obadali…..,ma koliko je vrimena tribalo da van zasmrdu g….! Od Nike sigurno ,što ja mislin čini to 10 godišć, najmanje….dalje,ako prošetate puten svetoga Nikole,prin obida …što Nika učini, auta razmacaju i eto van formule da ne obidujete i usto držite “prisilnu” dijetu,svaki dan . Zaključak-moderno je imat pasa ma ni kupit g…a!(Ovo se ne tiče onih koji vodu brigu o svojim ljubincima.)

  PS.Štrapacali su fratre , što su osikli dva bora i čemprisa , a to što nam je cili grad posran doslovno , i što nam ovo malo turista liti šija i gazi po g….ma,to ništa.!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. korcula2005 (Uredi)

  Prvo san se pripala da je ovo zadnji pozdrav Nikolini , onda san odahnula , bogu fala ziva je .
  Za .ovanca mi je zal sto ih vlasnik ne kupi.
  Nikolina je prvo bi pas od svih , onda se jedan plemeniti covik poce brinut za nju , sa bi triba bit jos plemenitiji i kupit govanca za njon .

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Paula (Uredi)

  Žalosno je da se ovoliko komentara skupilo zbog jednog pasa i njegovih govana a zbog stanja u gradu i govana koja su oni počinili i gospodina gradonačelnik u ovih 10 godina niko ništa….i onda se pitamo zašto nam je grad ovakav i kudimo Žrnovce i ostale i krivimo za naša stanja koja nas izgleda ne zanimaju…Dolaz turistička sezona, nikoga ništa brige nije,kako če ovaj grad naprid,što je ostalo od ovog grada,žalosno da njegove mještane nije briga,a što bi i bil kad im je najvažnija stvar u život jel pop posika dva bora ili se digo koji pas posra….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. brokin (Uredi)

  Paula! Ništa ni žalosno,sve je dapaće radosno.Postoji
  SILA KOJA NAS TIRA da opstojimo uz ovakovog Gradonačelinka.On je svoj domet pokaza.On nevoli ovo misto,on je taj napušteni predmet,koji je svojim djelima i neradom dozvoli da “Nikole i Nikoline” činu to po našem gradu kad in je vrime i kad hoču da to činie!
  Žalosno je što se uz njega vezuju nika imena koja to ne zaslužuju da su tu,ali poradi egzistencije oli radi časti izabraše krivoga i to čine!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 8. Paula (Uredi)

  Imaš pravo Brokinu..ali jeli žalosno da se mi građani ovog grada raspravljamo oko p…rija umisto da se čapamo važnih stvari,i ka šta si reka onda nebi bilo ni govnca svkakvih po putima ….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 9. nikolaš (Uredi)

  Dragi sugradjani! A,ko???? ,nego mi judi izabiremo kojega pasa ćemo donit u kuću i hocemo vodit brigu o njemu, a bogme netko je i izabra gradonačelnika!!!!!!!!!!!

  PS.I to za ne falit 2 puta !

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 10. Paula (Uredi)

  Nikolašu,palac gore…učimo na greškama i pokušajmo ubuduće bit pametniji u svemu….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.