Kostimirani koncert

Umjetnička škola Luke Sorkočevića- Dubrovnik – Područno odjeljenje Korčula u suradnji s Centrom za kulturu Korčula priredili su danas u kino sali Doma kulture tradicionalni kostimirani koncert polaznika Osnovne Glazbene škole Korčula, gdje su se u sklopu korčulanskih karnevalskih priredbi izmjenjivali polaznici ove škole koji su plijenili pozornost, kako glazbenim umijećem tako i svojim kostimima.

Mijenjali su se instrumenti: klavir, gitara mandolina, harmonika, uz pjesmu pjevački zbor, i svaki put je u zraku ostala ljepota njihovog muziciranja. Program je bio prilagođen ovom Pokladnom vremenu, a bili su zastupljeni najpoznatiji skladatelji od starih majstora – Bach, Schubert, Mozart, Beethoven, Čajkovski, pa do onih suvremenih.

Bilo je lijepo slušati skladbe kao: Malo noćna muzika,Oda radosti, Gretrudin san, Trnoružicu, Mussette, Labuđe jezero, Jalta, Jalta, Romeo i Julija, i mnoge druge, ali je isto tako publika pljeskom popratila i Mancninijev Pink Panther ili dalmatinsku Hvalile se Kaštelanke, dok je pjevao i nezaboravnu skladbu A.Kabilja, Dani.

Inače ovo je tradicionalni 15 po redu kostimirani koncert koji se svake godine održava u Korčuli,gdje su uz učenike bili i njihovi nastavnici : Marina Stanković (klavir),Renata Prizmić-Limarić (violina),Tomislav Žerovnik (gitara), Tihana Penjak (klavir i pjevanje),Laslo Tot (harmonika i mandolina) i Riko Peručić (klarinet) dok je zbor vodila Ljubica Milošević.

Zanimljivo je spomenuti da su mladi kostimirani korčulanski glazbenici prije par dana nastupili u Dubrovniku i svojim glazbeno scenskim nastupom doživjeli oduševljenje od publike,uz visoke ocjene i glazbenih stručnjaka.

Tekst i snimak :  Niko Perić

Pošalji dalje: