Stigla krnovalica

Nažalost,zbog nedostatka prikladnog prostora za održavanje tradicionalnih kostimiranih plesova ovogodišnje pokladne svečanosti u gradu Korčuli nisu ni prikladno održavane. Zato su korčulani svake subote pohodili Žrnovo ili Lumbardu gdje bi se zabavljali.

I stigao je zadnji dan ovogodišnjih karnevalskih priredbi, i u gradu Korčuli šok.

Jutros je Vlada od maškara Korčule najavila da će se suđenje krnovalu ipak održati na civilizirani način u kino Sali Doma kulture gdje su izvanredni klimatski uvjeti, za okrivljenoga,suce i porotnike, kao za publiku i prosvjednike.

Nakon obavijesti Vlade, pojavila se ONA s ispravkom netočnog navoda. Neće biti suđenje njemu „krnovalu“ nego njoj „krnovalici“ i dvojici njezinih zečića-kuneja.

I stvarno ispred zgrade poslovnice Splitske banke i Fine,na Trgu ugasle fontane pored oguljene palme stoji ONA-koju su korčulani unatoč maski prepoznali, plavuša, u haljini, na prsima bedž s likom krnovala,uz majčinsku brigu prema dva kuneja, što bi se u slobodnom prijevodu moglo zaključiti da su porijeklom iz Žrnova (odakle su u stvarnosti i korčulanski gradonačelnik i povjerenik Vlade RH) čije stanovnike šaljivo oslovljavaju kao kuneji.

Zašto je izabrala banku i FINU, može se samo prepričavati, a pravi razlog saznat će se večeras,točnije poslijepodne u 17,00 sati u kino Sali u Korčuli.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Stigla krnovalica

  1. Paula (Uredi)

    hahahhaha ma prava je svaka čast ko ju je čini skidan kapu…samo mi više paše da je umisto nje Sanader jer je ipak on ispa veliki Krnoval hahahhhahhaha…al sve jedno svaka čast hahahahha

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.