Nije krnovalica nego krnoval

Nakon cjelodnevnog boravka ispred poslovnica Splitske banke i Fine, na Trgu ugasle fontane i oguljene palme krnovalica se je morala pojaviti u kino Sali Liburna da bi pred svekolikim prosvjednim skupom demantirala optužbe od strane Vlade Korčulanskog Karnevalskog Kluba “Bonkulovići“ koja je svojom nježnošću skoro rasplakala časni sud i porotnike. I umjesto presude, časni sud se je povukao nekoliko minuta u svoje odaje da bi skupa s kraljem od maškara i ostalim članovima Vlade usaglasili stavove s konačnom odlukom NE JE OSUDIT, NEGO JE OSLOBODIT, pa tako ne moraju ni platiti troškove suda.

S tom se odlukom kralj od maškara nije složio, napustio je skup i nakon kraćeg vremena se vratio s domižanom vina da bi otrijeznio časni sud uz izreku Vraga popili.

I kraljevsko vino je pomoglo trijeznome sudu da prije druge ali konačne odluke provjeri spol krnovalice, jer se pojavila sumnja da se je ON, na njegov dan krnovala preobukao u ženu, proslavljajući tako svoju nevinost,uvjeren da na Dan žena ONA ne može biti kriva.

I časni sud je odlučio VIŠE TRADICIJOM NEGO KRIVNJOM, ON JE KRIV I KAŽNJAVA SE SPALJIVANJEM.

Spaljivanje je izvršeno uz rub operativne korčulanske istočne rive,i zatim su zemni ostaci krnovala bili potopljeni u more,uz nadu komunalaca da će se pomiješati s takozvanim Albanskim smećem koje bi neki drugi vjetar mogao i poslati na druge obale. Sve u svemu,komentari korčulana su DA može nestati mjesto, ali ne i običaji. I tako običaj je spašen, a mjesto se sprema za korizmene običaje.

Tekst i snimak : Niko Perić


Pošalji dalje: