Korčula: ‘Dominče’ se neće vratiti iz remonta?

Jedanaest dana nakon havarije trajekta ‘‘Dominče’’, linija Korčula-Drvenik još je u prekidu, a govorka se da više do kraja sezone neće više ni ploviti.

Trajekt domaćeg brodara Mediteranske plovidbe dotegljen je iz Neretvanskoga kanala i privezan uz operativnu rivu brodogradilišta Leda, a stručnjaci ne mogu pronaći mjesto prodora vode u potpalublju, koje moraju sanirati. Turistička sezona još traje, a posljedice prekinute linije već osjećaju korčulanski hotelijeri.

– Ispražnjene su balastne vode, svi tankovi i balasti, milimetar po milimetar pregledavaju se cjevovodi u potpalublju kroz koje je, pretpostavljamo, prodrla voda. Ali još ništa nismo pronašli. More više ne ulazi u brod, potpalublje je suho kao barut, a kvar nismo pronašli – čude se u Mediteranskoj plovidbi.

Trajekt, bez obzira što je sada u plovnome stanju, ne može dobiti dozvolu Hrvatskog registra brodova i Lučke kapetanije za isplovljenje dok se ne ispita i nađe uzrok prodora vode.

Stoga se već u Korčuli priča da se plovilo više neće vratiti na liniju. Podsjetimo, trajekt je isključen s linije još 28. kolovoza i nasukan na žalo Zaostroga, gdje su vatrogasci Gradca pumpama “sekali“ potpalublje. Nakon toga brod je tegljen u remont u korčulansko brodogradilište.

Inače, domaći je brodar ‘‘Dominče’’, kao “nefunkcionalnu plovnu jedinicu“, isključio iz prometa još prošle godine. Govorilo se da će se trajekt angažirati na gradnji pelješkoga mosta.

Međutim, ta je gradnja u međuvremenu postala upitna, a kada domaći brodar proljetos nije uspio kupiti novi trajekt, u zadnji je tren u liniju uključio staru ploveću “karampanu“, zbog čega su mnogi negodovali, čudeći se čime Mediteranska plovidba nudi usluge putovanja.

Naime, mali trajekt 24 milje dugu prugu Korčula-Drvenik prolazio je za 2,5 sata, samo pola sata manje od katamarana ‘‘Krilo Yet’’ koji Korčulu povezuje s 56 milja udaljenim Splitom.

Željan Petković/EPEHA


Pošalji dalje: