Svečana tribina HDZ-a

U hotelu „Korčula“, u subotu je održana svečana tribina Gradskog odbora HDZ-a Grada Korčule a povodom obilježavanja 21. godišnjice osnutka HDZ-a u Korčuli.

Članovima i simpatizerima stranke se je uvodnim riječima obratio predsjednik GO HDZ Korčule dr. Josip Podbevšek, zahvalivši svima koji su dali svoj doprinos na stvaranju nezavisne RH kojoj još malo vremena treba da postane i ravnopravna članica EU.Izrazio je i zadovoljstvo što su se pojačali na Gradskom nivou za predstojeće lokalne izbore za Gradsko vijeće jer su uz koalicijskog partnera HSS dobili još i Gradski odbor HSP čime su stvoreni solidni preduvjeti za preuzimanje gradske vlasti.

Čestitke na optimizmu su korčulanskom HDZ uputili: Frano Matušić Saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ Dubrovačko-neretvanske županije i Branko Bačić, glavni tajnik HDZ-a i Ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva RH, koji su govorili o trenutnoj situaciji u stranci i sveukupnoj situaciji u Hrvatskoj.

Frano Matušić je optimističnim naglaskom rekao da će se RH kroz kraće vrijeme oprostiti od Balkana i postati članicom EU, što se i postiže zahvaljujući temeljima ondašnje politike i načelima dr. Franje Tuđmana. Razvijala se stranka tijekom godina, da bi danas postala najjači politički čimbenik proeuropski orijentiran. Frano Matušić je upozorio članstvo i simpatizere kako nas na tom putu žele spriječiti oni isti koji su to pokušavali i prije 21 godinu. Ulaskom u EU i otvaranjem tržišta radne snage Hrvatska, što će umiriti i političke suparnike  (prvenstveno SDP) kroz njihove opstrukcije i etape na destabilizaciji HDZ i državne vlasti, rekao je Matušić, s usporedbom kako u HDZ vlada jedinstvo, čime možemo biti ravnopravni članovi EU koji nas i podržavaju.

Uz češći aplauz Branku Bačiću za sve što je učinio zadnjih godina na otoku Korčuli i svim otocima, Bačić je odgovorio da je otok Korčula trenutno uvršten i u državni proračun sa 4 značajna infrastrukturna objekta, kao i u županiji.

Po njegovoj najavi izbori će biti do kraja godine, o čemu i odlučuje parlament, a ne oporbena koalicija. Bačić najavljuje i uvjerljivu pobjedu na narednim parlamentarnim izborima, pobjedu koju gradi HDZ na 3 stupa; programu gospodarskog oporavka i samom oporavku, zatvaranju svih poglavlja i potpisivanju pristupnog ugovora sa EU.

Parlamentarni izbori će biti teški, rekao je Branko Bačić, zbog problema u hrvatskim brodogradilištima.

Spomenuo je i borbu protiv korupcije koju je, kaže, upravo HDZ potaknuo, i shodno tome HDZ je svoju kuću sredio.

I Bačić i Matušić su odgovarali i na mnoga pitanja građana, s porukom da će HDZ čelnici dolaziti još nekoliko puta do kraja godine na Korčulu kako bi se svi skupa pripremali za još jednu pobjedu, možda i najvažniju kojom će se Hrvatska konačno oprostiti od Balkana i postati članicom EU.

Tekst i snimak : Niko  Perić

Pošalji dalje: