Međuopćinsko natjecanje pomlatka i mladeži Hrvatskog Crvenog križa

Dana 12 ožujka.2011 god. održano je Međuopćinsko natjecanje pomlatka i mladeži Hrvatskog Crvenog križa iz prve pomoći u Korčuli četvrte godine zaredom.  SŠ Korčula je bila domaćin , a organizator Gradsko društvo Crvenog križa Korčula.

Natjecanju su pristupile tri ekipe pomlatka i dvije ekipe mladeži.

Ekipe pomlatka sačinjavali su učenici iz sljedećih škola : OŠ Vela Luka pod vodstvom mentorice Ljubice Vlašić , OŠ Smokvic pod vodstvom mentora Tonia Šale i OŠ „ Ivan Curać-Pinjac“ Žrnovo pod vodstvom mentorice Ivice Žaknić.

U ekipama mladeži bili su učenici SŠ Korčula smjer Gimnazija pod vodstvom mentorice Darije Foretić i  smjer Brodostrojari s mentoricom Josipom dr. Kordić.

Natjecanje se sastoji od pismenog djela i realističnog prikaza ozljeda koje je nacrtala Marija Šegedin, a jedan od ocijenjivača bio je Neven dr Škaro.

Redoslijed ekipa pomlatka prema broju ostvarenih bodova je sljedeći : OŠ „ Ivan Curać-Pinjac „ Žrnovo osvojila je prvo mjesto, drugo OŠ Smokvica  i  treće mjesto  ekipa iz OŠ Vela Luka , od ekipa mladeži Gimnazija je bila bolja.

Ekipa iz OŠ „Ivan Curać-Pnjac“ Žrnovo u kategoriji pomlatka i ekipa SŠ Korčula smjer Gimnazija idu na međužupanijsko natjecanje koje će se održat u Imotskom.

Ekipe su bile za svaku pohvalu , natjecanju su pristupili vrlo ozbiljno. Također  sve čestitke njihovim mentorima koji su uistinu uložili veliki trud i dobro pripremili svoje ekipe.

SŠ  Korčula pokazala se vrlo dobrim domaćinom i doprinijela da natjecanje  bude kvalitetno provedeno.

Pošalji dalje: