Priopćenje HSLS-a

HSLS nema namjeru demantirati laži u predizbornom priopćenju Gradonačelnika na službenim stranicama Grada. Gradonačelnik se nema što baviti strankama već potrebama građana, odnosno poslom za koji prima dobru plaću. Ako je htio pisati političke panflete onda je to trebao napraviti kao član SDP-a.

Nemamo potrebu Gradonačelniku obrazlagati svoje stavove u vijeću već samo svojim biračima. Suludo je u ovo vrime recesije u državi, posebno tužno po grad Korčulu, u gradsku upravu zapošljavati nove ljude kad ni postojećih dvadesetak nemaju što raditi osam sati dnevno. Naši prijedlozi će i dalje biti u smjeru malobrojnije, ali efikasnije gradske uprave. Ipak nas je u ovoj jedinici ostalo svega nekoliko tisuća i glumiti veliki grad, ma što god zakoni dozvoljavali, nema smisla.

Razumijemo opravdavanja gradonačelnika na tuđi račun; to ionako svi rade u ovoj državi.  Zakoni su takvi kakvi jesu i u okviru njih, snalažljiviji bolje plove u lokalnim sredinama. Možemo samo biti žalosni što nismo sposobni od ovoga što imamo, (a u gradu Korčuli imamo izuzetno vrijedne gradske imovine), iskoristiti puno više.  Priče i obećanja o boljem sutra uvijek kulminiraju pred izbore, tako da predlažemo gradonačelniku i njegovoj stranci neka slobodno i ovaj put tiskaju knjižicu na desetak ili više stranica sa svime što planiraju učiniti u gradu. Neka svakako ne zaborave uključiti Liburnu, Potok, Inkobrod, industrijsku školu,… odnosno “daleko više za prosperitet i napredak Korčule”.

A sami građani Korčule će dobro znati izabrati za Vijeće listu po njihovom guštu.

Vicko Ivančević,

HSLS Ogranak Korčula

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Priopćenje HSLS-a

  1. norant (Uredi)

    jedna lasta ne ćini proljeće pa tako ni jedan gradonačelnik sa vijećnicima i par direktora bez podrške svih ili barem većine korčulana nemogu pokrenut uspavanu korčulu. Dok god ponaosobno budemo mislili da naše probleme će netko drugi riješiti a ne mi sami do tad će političkim vodama plivati nesposobni i nadobudni političari, čast poštenim i moralnim osobama kojima mi kao biraći moramo pomoći da u svojim strankama profiliraju sposobne i moralne političare. Jasno dok se to nedogodi neće se moći donjeti sustavno riješen dugoročni razvojni plan u svim društvenim segmentima jer za to treba suglasnost ako ne svih onda većine stranaka, kao temeljnog dokumenta za razvoj korčule. Na osnovu takvog dokumenta možemo voditi političke predizborne kapmanje jer tad će mo imati ozbiljnje argumente nekom reć da nije sposoban voditi grad, bez toga će mo se i dalje politički prepucavati a korčula će i dajle spavati. Tvrdim da bez osobne odgovornosti ne možemo stvoriti društvenu odgovornost, a bez nje ne možemo ni dobiti odgovornu vlast. Zato je na biraćima najveće odgovornost ili ne odgovornost kako će mo živjeti sutra. Niti ustav niti zakoni pa ni moralne vrijednosti ne počivaju na temeljima tko je veći ili manji hrvat, korčulanin, tko koje prezime nosi ili odakle je itd.. to su političke izmišljotine onih koji nisu sposobni brinut o sebi a kamoli o društvu ali jedino tako stvarajući netrpeljivost i ne toleranciju među građanima hrvatske pa tako i korčulana mogu opstati na vlasti, i sad su nam oni ili netko treći kriv, krivi smo mi sami htjeli to priznati ili ne, složio se netko sa mnom ili ne, ja imam svoj osoban stav, a oni kojima je nametnut neka ga mijenja za dobrobit prvenstveno njih samih a onda i korčule. Manji je problem gospodarske a puno je veći problem moralne recesije.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.