Odrekli se naknade u korist djece

VELA LUKA – Vijećnici Općinskog vijeća Vele Luke odlučili su se odreći naknade za rad do kraja mandata, te je uplaćivati za humanitarne potrebe pojedinih udruga. Naknada iznosi sto kuna po sjednici vijeća.

Tako će jedan dio vijećnika svoju naknadu uplaćivati na žiroračun za nabavu manografa u Domu zdravlja u Veloj Luci, neki za potrebe udruge roditelja djece s posebnim potrebama “Cvitić“, kao i za druge slične humanitarne udruge.

Općinsko vijeće Vela Luke čini pet članova HDZ-a i to dr. Pino Novak, Dalibor Žuvela, Nikša Prižmić, Zdravka Anić, Ante Petković, troje SDP-ovaca Tonko Gugić, dr. Nadja Franulović i Dino Donjerković, Boris Dragojević je iz HNS-a, iz HSS-a Ranko Surjan, te troje nezavisnih Zdravko Žuvela, koji je ujedno i predsjednik, te Marijan Ančić i Marleni Padovan.

T. Donjerković – SD

Pošalji dalje:

5 komentara “Odrekli se naknade u korist djece

 1. Paula (Uredi)

  Bravo Lučani!!! Kod nas se to ni u snu nemože desiti,naši samo gledaju svoje interese umjesto da im je na prvom mjestu interes boljitka grada i njegovih građana,,,žalosno :((((….livi ,desni isto sranje ljudi,postali su ko ping pong loptica samo jedan drugome spačke rade , ispiru nama građanima mozgove a mi ih ko guske u magli sljedimo…kao da će novo vjeće donjet nešto bolje, oni se bore za svoje stolice a mi im to omogučavamo i kasnije kukamo…eee da nam je pola pameti Luške :((((….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. viva (Uredi)

  Bravo Lučani! Ovo se zove “sloga za dobrobit svoga mista”.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. admin (Uredi)

  Vijećnici Gradskog vijeća Korčule odrekli su se svojih naknada još prošle godine.

  I prije toga, pojedini korčulanski vijećnici individualno i dobrovoljno odricali su se naknade u korist raznih humanitarnih ili sportskih udruga.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. viva (Uredi)

  Izvod iz zapisnika sjednice Gradskog vijeća održane 1. srpnja (srijeda) 2009. godine, s početkom u 18.05 sati, u Gradskoj vijećnici u Korčuli………………..

  2. TOČKA – Prijedlog Odluke o plaćama, naknadama i drugim materijalnim pravima dužnosnika Grada Korčule Gradonačelnik, kao predlagač Odluke, daje uvodno obrazloženje potrebe donošenja predložene Odluke.

  Ivan Andrijić u raspravi smatra da se treba na ulazu u Gradsku upravu postaviti uređaj za kontrolu ulaska i ulaska iz ureda, radi kontrole radne discipline, na što predsjednik Vijeća upozorava vijećnika da to nije stvar ove Odluke.

  Gordana Curać Depolo smatra da je odgovornost vijećnika velika i zahtjeva njegovu veću angažiranost, pa predlaže amandman na članak 6. točku 3. gdje predlaže povećanje naknade vijećnicima, s 350,00 kn na 500,00 kn mjesečno, što bi to pokrilo minimalne troškove. Tino Andrijić predlaže amandmana na članak 3. gdje predlaže smanjenje koeficijenta složenosti zamjeniku gradonačelnika, s 3,20 na 2,90 jer bi trebala biti veća razlika između gradonačelnika i zamjenika, te na članak 14. stavak 3., gdje je osobno sklon da se pitanje troškova prijevoza u potpunosti izbaci iz Odluke, ali sada ipak predlaže da se doda i „i Gradski kotar Sv. Antun”. Vicko Ivančević podržava stav vijećnika T. Andrijića, i on isto za tako, ako je moguće, da se članak 14. izbaci, a što se tiče povećanja naknade za vijećnike, onje za to da ostane kakoje i do sada. Ivan Andrijić u svojoj raspravi iznosi stav da u osnovi nije za povećanje naknade vijećnicima. Gordana Curać Depolo predlaže da bi bilo pošteno, da se svaki vijećnika sada izjasni želi li ili ne želi primati svoju naknadu, koja je pravo svakog vijećnika, a inače ostaje kod svog amandmana za povećanje naknade kakoje to već predložila.

  Andrija Fabris ne podržava povećanje naknade vijećnicima, ali predlaže amandman na članak 6., a odnosi se na naknadu potpredsjedniku Vijeća, gdje predlaže da bi naknada potpredsjednika trebala biti nekih 150,00 kn veća a ako ne i više, barem 1.100,00 kn.

  Vedran Leleković smatra da su koeficijenti za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika, sasvim korektni za takvu odgovornu dužnost, ali se neće se upuštati u rasprave o povećanju ili ne povećanju vijećničke naknade, a osobno za sebe izjavljuje da će svoju naknadu dati Ligi protiv raka. Zoran Čumbelić se slaže s g. Lelekovićem da su koeficijenti za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika u skladu sa ozbiljnošću funkcija koje oni obavljaju, a u slučaju povećanja naknade (ako se prihvati amandmana vijećnice G. C. Depolo) izjavljuje daje on je svoju spreman dati nekom djetetu, odnosno roditelju koji ne može financirati vrtić.

  Gradonačelnik, kao predlagač, ne prihvaća nijedan predloženi amandman, a zbog stanja, za sada ne podržava povećanje postojećih naknada vijećnicima (uključujući tu predsjednika i potpredsjednika). Vijećnik Andrija Fabris povlači svoj amandman.

  Daljnjih sudionika u raspravi nije bilo, nakon čega predsjednik Vijeća zaključuje raspravu i stavlja svaki pojedini amandman na glasovanje. Amandman za povećanje vijećnike naknade nije prošao (3 glasa „za”), amandman za smanjenje koeficijenta zamjeniku gradonačelnika s 3,20 na 2,90 nije prošao (3 glasa „za), amandman da se u čl. 14. stavku 3, doda „i Gradski kotar Sv. Antun” nije prošao (6 glasova „za”) i amandman da se ukinu vijećničke naknade nije prošao (2 glasa”za). (AMANDMAN DA SE UKINU VIJEĆNIČKE NAKNADE NIJE PROŠAO) Nakon glasovanja o amandmanima, predsjednik Vijeća stavlja prijedlog Odluke o plaćama i naknadama i drugim materijalnim pravima dužnosnika Grada Korčule kako je to predloženo u radnom materijalu, na glasovanje.

  Prijedlog Odluke o o plaćama i naknadama i drugim materijalnim pravima dužnosnika Grada Korčule, u tekstu kako je to predloženo u radnom materijalu, usvojena je većinom glasova (9 „za” i 4 suzdržana).
  …………….
  Izvor informacije: http://www.korcula.hr

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. admin (Uredi)

   Nema potrebe za kopiranjem zapisnika ovdje u komentarima.

   To je bilo na toj sjednici 1.7.2009. kada smo, kao što piše, samo dvojica glasovala za ukidanje naknade.
   Naknada smo se odrekli tek 9.6.2010. na 13. sjednici (odnosno smanjene su na 1 kn).

   Moj amandman da se naknade spuste sa 350,00 Kn na 1 Kn prošao je sa 11 “za” i 2 suzdržana (na 13. sjednici).

   Zašto 1 Kn? Jer po zakonu vijećnik ima pravo na naknadu za svoj rad i nije je moguće ukinuti. Kad je već naknade moralo biti, moj prijedlog je bio da bude 1 kn i prošao je.

   Zapisnik: http://web.korcula.hr/wp-content/uploads/13GV_zapisnik.pdf

   Izvor informacije: http://www.korcula.hr

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.