‘Lijevi blok’ očekuje pobjedu u Korčuli

Gradsko izborno povjerenstvo objavilo je pet stranačkih kandidacijskih gradskih lista, dvije koalicijske i tri samostalne, za izbore članova Gradskoga vijeća Korčule u nedjelju 3. travnja ove godine.

Najveća stranka SDP, stalni partner HNS-a, povećala je svoj koalicijski kapacitet s HSU-om. Među prvih osam kandidata na listi lijevog bloka dva su člana HNS-a i HSU-a.

Razvrgnuta koalicija HDZ-a i HSS-a s HSP-om stavila je desni centar u startu u podređeniji položaj. Kao što je poznato, nakon intervencije stranačkog vrha korčulanski pravaši izlaze samostalno na izbore. Unatoč tome desni blok se nada da, zbog velikog broja građana-birača nezadovoljnih radom SDP-ovog gradonačelnika Mirka Duhovića, njihovi glavni politički suparnici na izborima neće dobiti većinu.

Ostaju još tri stranke HSLS, HSP i Nezavisna lista “Korčulanska liga” sa samostalnim listama. Riječ je o strankama koje u prošlom sazivu vijeća također nisu podržavale rad dosadašnjeg gradonačelnika. Dobri poznavatelji vide mogućnost postizbornog okupljanja svih ostalih stranaka kontra jakog lijevog bloka. I dok je ljevica uvjerena u pobjedu na predstojećim izborima, ostale stranke smatraju da građani neće dati glas onoj političkoj opciji koja vodi izvršnu vlast s kojom većina, kako tvrde, nije zadovoljna.

Ž. Petković / Slobodna Dalmacija

Pošalji dalje:

7 komentara “‘Lijevi blok’ očekuje pobjedu u Korčuli

 1. nikolašica (Uredi)

  Podvojenost lijevo i desno nigdje nije očitija nego li u našoj povijesno razdijeljenoj Korčuli. Od radničke partije lijevice iznikli” politički intelektualci” ,a od trudbenika desnice spasitelji
  hrvatskog imena barem u nazivu.Ako se nismo opredijelili još 45.-ete. ostaje nam samo ko Dudeku
  se prikrižit ,(to je ono u vicu , u ono vrime,kad su ga pozvali na odgovornost što se prikrstio a on im je odgovorio: “A kaj sam ja mogel, kad sam se prepal
  reko sam sebi u ime Oca ni levo i Sina ni desno nego pravo) i u sredinu pa što Bog da i sriča junačka.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. nikolašica (Uredi)

   Vaš savijet sam kasno pročitala,moj komentar je imao svrhu otvoriti raspravu.Dok god nemam pojma tko se krije iza naših imena volim se javljati . Nikoga ne želim vrijeđati ali tragove nedavne prošlosti ne mogu izbrisati pa kad me god nešto iz sna prene evo i mene,A što se tiče mojih nedoumica njih nema ja sam se za svoju stranku opredijelila danom krštenja. Svejedno hvala na savjetu.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. zz (Uredi)

  i još nešto sam zaboravio
  i jadranka kosor očekuje pobjedu da državnim izborima

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Paula (Uredi)

  Jel bar na ovim izborima možemo glasat za ljude a ne za stranke!!!!!???Bez obzira jel livo ,desno ili neko drugo….važna je sposobnost,pravednost, privrženost boljitku grada a ne koja je stranka…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. norant (Uredi)

   Slažem se sa tobom i kamo sriće da većina biraća razmišlja u tom smijeru jer bi to značilo da smo političkim elitama preko javnog mijenja dali jasnu poruku kakav profil političara želimo na vlasti. Jasno moralne i sposobne osobe ne možemo birati ako ih same stranke ne profiliraju. Zato mislim da mi kao birači moramo dati podršku mladim ljudima koji se žele baviti politikom pri tom mislim na sve stranke da oni progovore o osobama u svojim strankama koji koće razvoj demokratičnosti u istim, pa tako i boljitak svih nas u korčuli. Zato svi mi moramo stvorit svoj osobni stav a ne stav kako nam ge netko drugi nametne jer je to jedini put da nesposobne i nadobudne političare maknemo sa strane. Dok god budemo u strahu da se nekome ne zamjerimo iznosili naše stavove do tad će nemoralni i nesposobni vladati našim sudbinama, a mi ćemo kao biraći i dalje samo runjati. Volio bi da u rubrike bude i jedna vezana za ovu i sličnu problematiku gdje doista možemo konstruktivno raspravljati i pokušat kao odgovorni građani dati doprinos boljitku življenja u korčuli, pa ako treba i otvoreno reć tko stoji iz naših imena, dapaće neka se zna tko što misli. Umjesto po kafićima da jedni druge ogovaramo ajmo javno o tome sa argumentima i činjenicama progovoriti, pa korčula nije miljunski grad, više manje svi o svakom nešto znamo i u raspravi ( bez vrijeđanja i omalovažavanja sa političkog aspekta )jednom stavimo karte na stol da se vidi tko je tko. Mislim da je pogrešan stav da grad korčula ovisi o jednom gradonačelniku i 15 viječnika, naprotiv mislim da grad korčula ovisi o svima nama. Koliko budemo društveno odgovorni i društveno korisni toliko ćemo imati odgovornu vlast.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. pjd (Uredi)

  A ja sam mislio da se glasa za LISTU. Zar to nije isto sto i za stranku?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.