Koalicija HSP-a i HDZ-a raskinuta

Nakon što je HSP potpisao koalicijski sporazum s HDZ-om i HSS-za stvaranje liste desnoga bloka za Gradsko vijeće Korčule 3. travnja, došlo je do naglog obrata.

Vrh stranke nije se složio sa sporazumom, koji je očito bio neusklađen sa stranačkom vertikalom i rezultat političkog soliranja predsjednika korčulanskih pravaša Marinka Pažina.

Stoga je iz središnjice u Dubrovniku odmah stigla naredba da se sporazum razvrgne i da HSP na izbore iziđe samostalno sa svojom stranačkom listom.

“HSP izlazi na izbore samostalno, sukladno odluci vrha stranke, gdje se izričito zabranjuje koaliranje s pojedinim strankama, među kojima je i HDZ”, stoji u priopćenju Denisa Šešelja, predsjednika HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije.

U njemu se dalje ističe da HSP ne može koalirati sa strankom koju na razini županije vode nemoralne osobe koje nemaju prava na pozivanje demokršćanskog jedinstva.

– Stranka koja je opljačkala dva pelješka mosta i autocestu do Dubrovnika ne može do daljnjega biti koalicijski partner stranci koja je pred hrvatskim građanima čista”, stoji na kraju priopćenja koje potpisuje predsjednik Šešelj.

Marinko Pažin, predsjednik HSP-a Korčula, koji je potpisao koalicijski sporazum, kratko je potvrdio da HSP nije više u koaliciji s HSS-om i HDZ-om, te da je izbornom povjerenstvu predao samostalnu listu.

Neslužbeno doznajemo da su korčulanski pravaši nezadovoljni nametanjem stranačke volje odozgo. Oni navodno misle da je zbog specifičnosti Korčule koalicija desnog bloka najbolja opcija. U prošlom sazivu vijeća pravaši su imali jednog vijećnika.

Sporazum na lijevom centru
Predsjednici stranaka SDP-a,HNS-a i HSU-a: Mladen Marelić, Robert Lučić i Ivo Lipanović u srijedu ujutro potpisali su koalicijski sporazum za sudjelovanje na prijevremenim lokalnim izborima za Gradsko vijeće Korčule. Nositelj liste je dr. Lovro Krstulović, a među prvih osam kandidata na listu je šestoro kandidata SDP-a i po jedan kandidat HNS-a i HSU-a.
SLOBODNA DALMACIJA
Pošalji dalje:

6 komentara “Koalicija HSP-a i HDZ-a raskinuta

 1. zz (Uredi)

  i kako sad od hsp da očekujemo da se bori za interese korčule kad nema snage ni koaliciju sami da dogovore

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. aa (Uredi)

  Pravaši svaka Vam čast.Ostali ste svoji i imate svoj obraz i svoju čast.Vremena će bit za koaliranje ako bude potrebno.Imate moj glas i moje familije.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. norant (Uredi)

   nema ovo veze sa poštenim obrazom, ovo je samo dokaz da se politikom nemore svak baviti jer triba nešto i znat o politici i judima osim ako doista ne misle naši političari da smo svi mi ovce pa da nam tribaju pastiri. I svima nama koji se politikom ne bavimo ( a i onima koji su u politici, a nemogu doći do izražaja sa svojim poštenim stavovima.. ) kako naprid pored ovakih blamaža?? Homo ća davat neke pametne i kostruktivne komentare, ali ne sa stajališta političke opredjelenosti budimo realni – moja mala sugestija.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. norant (Uredi)

   Hm kako ono reću jedno govoriš, drugo misliš a treće radiš – klasika kod naših političara, nema ovo veze sa poštenim obrazom, nego sa političkom NE odgovornošću.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.