Obilježen Dan Vela Luke

U povodu blagdana sv.Josipa i dana Općine Vela Luka održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su uručena općinska javna priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama.

Općinsko javno priznanje za životno djelo dodijeljeno je Želimiru Maričiću za njegov izuzetan doprinos njegovanju kulturne baštine Vele Luke. Priznanje za uspješno dugogodišnje javno djelovanje dobila je Srednja škola Vela Luka koja od 1952. godine prošlog stoljeća značajno doprinosi razvoju obrazovnog sustava u Veloj Luci.

Za iznimne rezultate ostvarene u prošloj godini priznanje je dobio voditelju nekoliko velolučkih klapa Janes Vlašić, za doprinos razvoju klapskog pjevanja. Za iznimno velike rezultate u prošloj godini priznanje dobila Andrea Mušić, studentica arhitekture koja je u minuloj godini zabilježila najbolje rezultate na državnoj maturi, kao i na više županijskih i državnih natjecanja učenika Srednjih škola.

U ime Općine Vela Luka prisutnima se obratio Boris Žuvela, općinski načelnik koji je govorio o realizaciji započetih projekata, kao i o pokrenutim novim projektima općine.

U ime županije Dubrovačko-neretvanske prisutne je pozdravio Nikola Dobroslavić, župan koji je obećao pomoć županije u realizaciji projekata Općine Vela Luka. Među brojnim uzvanicima svečanoj sjednici su prisustvovali saborski zastupnici Frano Matušić i Stipe Gabrić Jambo.

U kulturno zabavnom dijelu sudjelovali su učenici Osnovne glazbene škole Vela Luka, mješovita klapa FD Kumpanija i klapa „Vela Luka“.

Tonči Donjerković / SD

Pošalji dalje: