Tiskovna konferencija HSP-a

Korčula – Danas su u Korčuli u istoimenom hotelu gostovali čelni ljudi HSP, predsjednik Daniel Srb i dopredsjednik Ivan Protrka koji su dali potporu Gradskoj organizaciji HSP na predstojećim izborima za Gradsko vijeće Grada Korčule koje će se održati u nedjelju,03.travnja ove godine.

Uz članove i simpatizere stranke, predsjednik korčulanskih pravaša Marinko Pažin je na konferenciji za tisak uputio kritike korčulanskom gradonačelniku Mirku Duhoviću I njegovom zamjeniku Francu Steneku (SDP) kao I njihovoj koalicijskoj vlasti SDP i HNS, koji su u protekle dvije godine do rasformiranja Gradskog vijeća jedino davali pusta obećanja koja nikada nisu bila ispunjena.

Marinko Pažin kao bivši vijećnik u protekla dva mandata I polovicu trećega zaključuje da je gradonačelnik sa svojom ekipom nakon svakih izbora nastavio raditi kao I prije, a Korčula je upadala u sve dublju krizu. Od obećanog društva znanja postali smo društvo lažnog obećanja, rekao je pažin.

Novinari su dobili i odgovore Zašto je županijska središnjica iz Dubrovnika naredila prekid potpisane koalicije HSP sa HDZ I HSS, te Kako doživljavaju njihovu donedavnu kolegicu Ružu Tomašić koja ih je napustila i osnovala drugu stranku prava??

Predsjednikov zamjenik Ivan Protrka se usporedio sa sudbinom Ruže Tomašić, Ona je bila zamjenica Đapiću i nestala, a ja sam zamjenik kolegi Srbu i ostajemo trenutno kao četvrta stranka u Hrvatskoj, približavajući se trećem mjestu po popularnosti. Najavio je i svoju kandidaturu za Saborskog zastupnika u novom sazivu.

Za prekinutu koaliciju su opravdali stav središnjice, jer stranka prava ima svoje stavove i kao najstarija stranka u Hrvatskoj donosit će pravovaljane odluke.

Predsjednik SRB je negirao Hrvatski put u Europsku uniju, tvrdnjom da će Unijino znanje lako iskoristiti naše bogato imanje. Nakon šetnje gradom i razgovora sa građanima, pravaši su svoj izborni program za Gradsko vijeće iznijeli i putem programa lokalne radio postaje Korčula uz obećanje da su spremni za Korčulu.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje: