Marko Polo ferstival na HTV-u

Poštovani sugrađani,

iako su pripreme za predstojeći XVI. Međunarodni Marko Polo Festival pisme i vina u punom tijeku, želimo Vas izvijestiti da će Hrvatska Radio Televizija u nedjelju 10. travnja 2011. godine u 14:20 sati, emitirati snimku završne večeri prošlogodišnjeg XV. Festivalskog izdanja. Do sada su mnoge TV – kuće u Republici Hrvatskoj, čak i van nje objavile snimku nekoliko puta i putem satelita: TV – Dalmacija, TV – Jadran, Teleregione 2, Istarska televizija TV- Slavonija i dr.

Osim uobičajenog programskog sadržaja Marko Polo Festivala, sukladno našem programu ”Marko Polo Hrvatska” ove godine ćemo organizirati: ”II. Marko Polo Pijacu”.

”Marko Polo Pijaca” je naša prošlogodišnja započeta manifestacija i inicijativa, koja je pokazala dobre rezultate a na kojoj ćemo ove godine u suradnji s Županijskim gospodarskim komorama i s Hrvatskom gospodarskom komorom, okupiti mnoge autohtone proizvođače OPG-a, poduzetničkih i obiteljskih inicijativa.

Važno je istaknuti, da je do sada prijavljeno preko 100. izlagača raznih proizvoda iz svih krajeva republike Hrvatske, koji su ujedno prihvatili biti članovima udruge ”Marko Polo Hrvatska”, što znači da će mnogi autohtoni Hrvatski proizvodi u budućnosti biti označeni etiketom branda ”Marko Polo Hrvatska”, a kao takve ćemo predstaviti i u našem međunarodnom katalogu: ”MARCO POLO – CROATIAN PRODUCTS”.

Samim time, naš će novi programski sadržaj biti bogatiji za još jedno veliko iskustvo a Gradu Korčuli će zasigurno donijeti određeni profit u trajanju od 20. dana, koliko će ovogodišnja Pijaca trajati.

Ovim načinom degustacije i direktnom prodajom proizvoda na ”bancima” po proizvođačkim cijenama u turističkom središtu grada Korčule i u srcu turističke sezone; omogućiti ćemo gostima reklamiranje, konzumaciju i kupnju Hrvatskih autohtonih prehrambenih proizvoda, suvenira uz pismu, vino i glazbeni sadržaj manifestacije a domaćim ljudima užitak, mogućnost kupnje proizvoda i ukazati na moguće primjere ”Obiteljskih poduzetničkih i gospodarskih inicijativa”.

Osim Grada Korčule, ”Marko Polo Pijacu”, prezentirati ćemo na svim većim međunarodnim sajmovima a poseban značaj i važnost pijace je u tome, što ćemo svake godine dio sredstava od prodaje proizvoda izdvojiti za uređenje starogradske jezgre s prioritetom na Kneževu kulu. Našu inicijativu smo nedavno javno obznanili i na korcula.net-u a od Grad Korčule očekujemo da formira fond i poseban žiro račun za prikupljanje sredstava u ovu svrhu. /F.O./

Pošalji dalje: