I video u političkoj kampanji za Gradsko vijeće Korčule

Pod sloganom „Hoćemo, možemo, znamo za bolju i sretniju Korčulu”,večeras je u kino sali u Korčuli održan skup predstavljanja „Nezavisne gradske liste Korčulanska liga” ,čiji je predsjednik i nositelj liste Vjeran Filippi informirao javnost o razlozima zbog kojih nisu prihvatili proračun za 2011 godinu  i tako se priključili nezadovoljnicima uz odluku da se vijeće rasformira., što se i dogodilo prije dva mjeseca. Filippi je govorio i o pripremama njihove liste za izbore u nedjelju 03.travnja 2011.

Osjećamo potrebu i obavezu da sve građane Korčule izvijestimo o razlozima zbog kojih smo kao vijećnici Gradskog vijeća Grada Korčule odlučili ne podržati predloženi proračun Grada Korčule za 2011 godinu, rekao je Filippi, uz obrazloženje  kako problematični proračun nije imao nikakvu razvojnu funkciju kao što je to situacija u ove protekle dvije godine već vrlo vjerojatno u skoroj budućnosti neće moći financirati niti osnovne potrebe Grada i gradske uprave.. Spomenuo je i službene podatke Vlade RH prema kojima je Grad Korčula,( izuzev Komiže i Visa ) najnerazvijeniji otočni grad u Hrvatskoj sa najmanjim izvornim proračunom po stanovniku (opet izuzev Komiže ali manji od Visa).

Na temelju spomenutog kao i iskustva iz proteklih dvije godine u kojima smo uložili izuzetno puno truda i napora kako bi pomogli izvršnoj vlasti duboko uvjereni da se Grad Korčula nalazi na povijesnoj prekretnici na kojoj će ili krenuti putem ubrzanog razvoja ili putem daljnjeg ekonomskog propadanja smatrali smo da takva naša odluka nije imala alternative. Također nismo željeli pristati na bilo kakav drugi oblik političke trgovine unutar vijeća jer smatramo da takav mandat nemamo od naših birača ali i da birači a ne vijećnici moraju odlučiti o novom mandatu gradskog vijeća koji će preuzeti puno aktivniju ulogu u upravljanju Gradom,kako bi se upozoravalo na nesposobnosti i nerad gradonačelnika.

Za iduće dvije godine ( koliko traje mandat novoga vijeća) Filippi je u ime svojih kandidata obećao osnivanje agencije za razvoj,koja bi preuzela i upravljanje gradskom imovinom s ciljem povećanja zaposlenosti i razvoja,te osnovati udrugu za razvitak agroturizma i vinarstva,uz program razvoja poduzetništva i obrtništva, i odmah ćemo pristupiti izradi master plana razvoja turizma otoka Korčule, rekao je Filippi, uz javni poziv svim strankama i udrugama na formiranju zajedničke inicijative za novu i bolju Korčulu.

U tijeku skupa posjetitelji su doživjeli iznenađenje kada im se putem video veze obratio Don Ivan Grubišić predsjednik Saveza za građansku i etičku Hrvatsku čiji je član i „Korčulanska liga“.

Don Ivan Grubišić je u pozdravu zahvalio Korčulanskoj ligi kao jednom od osnivača Udruge Dalmacija, a zatim je iznio vrlo kritična razmišljanja hrvatskom političkom modelu danas, napadajući političare koji su htjeli da se u Hrvatskoj ne događa politika nego politikantstvo, uz bavljenje ili vođenje države iz osobnih interesa ili stranačke pripadnosti.

Po njegovom razmišljanju nepošteni su upropastili državu i njenu budućnost te je krajnje vrijeme da odu s društvene scene, da se rehabilitira politika kao časna građanska dužnost i da dođu novi ljudi,koji neće biti sluge političarima,nego da političari služe marodu, poruka je don Ivana Grubišića.

Nakon skupa  i otvorene rasprave gdje su građani postavljati pitanja kandidatima ove liste i  podijelili svoja razmišljanja o budućnosti Korčule, druženje je nastavljeno uz klašune i bičerin vina.

Tekst i snimak : Niko  Perić

Pošalji dalje:

3 komentara “I video u političkoj kampanji za Gradsko vijeće Korčule

 1. nikolas (Uredi)

  Gledam listu Korculanske lige za skorasnje izbore za gradsko vijece i ne vidin jedno ime. Di je nesta Ivan Andrijic? Ne znam razloge, ali o Ivanu sve najbolje!Mladi, posteni i radisni obiteljski covik koji se zbog ljubavi prema svome gradu vrati sa svojom obitelji iz Kanarskih otoka, di mu je materijalno sigurno bilo bolje, i trudi se ovdje prezivit i podignut ovaj grad. Samu cu reci, Ivane hvala! Ima i korculana koji su vidili kako se boris sa vjetrenjacama u gradskom vijecu i koliki trud si ulozi za boljitak svih nas.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. norant (Uredi)

   poznam ga po viđenju pa nemogu govoriti o njemu osobno ali ako je ovo istina što govoriš onda se čoviku ne ćudin što je diga ruke od svega, valjda je shvati da nema dovolju podršku od korčulana ili svoje stranke sasvim je sve jedno, a svima nama su usta puna ljubavi prema gradu a kad triba štogod pametno pokrenut i naparvit onda nam ništa nevaja, baš smo destruktivni. Za njegovu utjehu nažalost ima nas još.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. šporkeca (Uredi)

  Svi znaju da ni bilo njega ,Liga bi odavno ušla u koaliciju sa SDP-om.

  Zanimljivi će biti rezultati sada. Liga bi mogla iskoristit nezadovoljstvo građana zbog stanja u gradu i stanja u državi, ali neka nova imena sa liste i neka stara kojih nema , čine drugačiju sliku svega ovoga.

  Ipak , interesantno.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.