Županijski sud: izbor ravnatelja nezakonit!

Županijski sud u Varaždinu, stalna služba u Koprivnici, 8. ožujka 2011. presudio je i riješio da se potvrđuje presuda Općinskog suda u Korčuli od 6. studenog 2009., kojom se poništava kao nezakonita Odluka Ustanove “Športski objekti Korčula – Upravnog vijeća (sastav Marko Skokandić, Mario Sardelić i Nikola Laus) kojom je Dalibor Antunović izabran za ravnatelja Ustanove “Športski objekti Korčula” iz Korčule.

Više o ovom slučaju pisalo se 1. ožujka 2010. u komentarima na tekst: “10. sjednica G. vijeća” – http://ikorcula.net/2010/03/10-sjednica-gradskog-vijeca/

i u tekstu od 7.3.2010.: Javno priopćenje Nenada Vukasa – http://ikorcula.net/2010/03/javno-priopcenje-nenada-vukasa/

T. Andrijić

Pošalji dalje:

15 komentara “Županijski sud: izbor ravnatelja nezakonit!

 1. admin (Uredi)

  Upravo čitam priopćenje za javnost GO SDP-a Korčule…

  Zanimljiva je točka 6. priopćenja koju djelomično citiram: “…voditi isključivo odlukama koje će štititi interese i prava naših građana da žive u sredini koja im jamči uživanje u svim demokratski izabranim, kao i stečenim pravima garantiranim kroz njihovu građansku slobodu i jednakost…”

  Dok sam čitao činilo mi se kao da se rugaju.

  Biti će zanimljivo vidjeti što korčulanski SDP ima sada reći vezano za stečena prava građana i njihovu slobodu i jednakost nakon ove presude i nakon sljedećih pitanja:

  Tko je plaćao odvjetnika Ustanove Športski objekti?
  Tko će vratiti 2 godine plaće g. Antunoviću i doprinose na te plaće?
  Tko će platiti eventualnu odštetu onima koji su oštećeni političkim namještanjem natječaja?
  Tko će platiti sudske troškove oštećenima i samoj Ustanovi?

  Odgovor: građani Grada Korčule svojim stečenim pravima, slobodom i jednakošću.

  Što će reći u Vladi RH i Županiji koji izdvajaju tolike novce za korčulanski bazen dok se lokalni “političari” igraju, upravljajući na ovaj način sa 40.000.000 kuna i najvećom investicijom posljednjih desetljeća u našem gradu?

  Da ne zaboravim, čak su i nagradu “Grada za životno djelo” obećali za ovaj izbor…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. norant (Uredi)

   e da smo ovih 40 mijuni kuna uložili u stvaranje poduzetničke zone sa potrebnom infrastrukturom dansa o ovome nebi govorili a možda bi i koje radno misto više otvorili, sad će te reći da san protiv bazena pa jasno da nisan ali postoje neki prioriteti koji su sada puno važniji od bazena to je moje osobno mišljenje, a bazen je korčula zaslužila pri 30 godina. A jadna nam ovaka država kad nam triba dvi godine da vidimo da li je nešto po zakonu ili nije, a posljedice neka snose oni koji su za ovo odgovorni, ako se o odgovornosti u našoj državi može govoriti.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Bepina (Uredi)

  E baš je sve prešlo mjeru?! Di je kraj ovome svemu?!I što sad dalje slijedi? Kažem ja vama imamo i mi “Korčulansku Arenu”!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. pjd (Uredi)

  Ako se tolike borbe vode oko jednog radnog mjesta placenog novecm drzave, onda ga j.
  A di su poduzetnicke ideje tolikih kriticara vlasti?
  Jedno radno mjesto ne cini proljece za deset tisuca stanovnika. Sto se ne brinete oko toga kako stvoriti 200 ili 500 novih radnih mjesta? Bez obzira tko dobije to jedno radno mjesto sudbina ostalih nezaposlenih nece se promijeniti. Sportski objekti ne mogu nikada izrasti do produktivne kompanije koja moze rijesiti nezaposlenost u gradu. Pa onda ni taj koji ce biti sef sportskih objekata ne odlucuje o sudbini ostalih gradjana. Prosarajte malo. Ne ocekujte sve od drzave i drzavnih sinekura. Sto je s turizmom, maslinarstvom, vinogradrstvom, ribarstvom, brodogradnjom, elektronikom? Ima li ikakve nade da se tu nesto napravi i da se prosiri proizvodnja i zaposljavanje.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Chuck Norris (Uredi)

  Čak vrapci znaju kako se dile radna mista bez obzira što jedno radno misto ne čini prolječe.

  Što je sa radnim mistima u opčini, školi, crvenom križu,luci i Hoberu…oni zasigurno čine prolječe za nekoga tko ima bolje uvjete ali manje političkih veza, tj. podobnosti.

  Ova država , kaka je takva je, ali svima garantira jednakost bez obzira na nacionalnost, vjero ispovijed, spol i dob.

  Što najviše smeta jest nepravda i osječaj nemoči, ma koko se nekima sviđali novo namješteni.

  Što mislite zašto nije bilo ovakvog spora u slučaju Hober, pa tamo nisu mogli namjestiti natječaj kada ga i nije bilo. Imenovali su VD koji se pretvori u direktora, ČAK ga niko nesmi prozvat jer je u vrhu SDP-a, a i svih če “isprskat” jer je i glavni vatrogasac posta.

  Sada mu pripremaju misto pročelnika jer se dokaza.

  Čak ga se i ja bojim…

  Chuck

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. zz (Uredi)

  mene najviše zanima kojim se je mjerilima osim politčkih izabralo upravno vijeće i koje su im dodirne točke s sportom

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. galeb (Uredi)

   Kakve veze ime upravno vijeće sa sportom? To je isto kao da u upravu hotelijerske kuće staviš penzionere, koji su najčešći korisnici hotelskih kapaciteta, ili u upravu brodogradilišta pomorce.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. zz (Uredi)

    ja sam mislio konkretno one tri persone i menađment sporta
    po ovoj tvojoj logici (ako sam dobro shvatio) u upravi doma zdravlja trebaju sjediti doktori u upravi vrtića djeca a u upravi apoteka apotekari a u upravi nogometnog kluba igraći kluba
    ja se neslažem ja mislim da bi svi članovi svih uprava trebali biti menađerskog ili ekonomskog profila koje će koristiti doktore, apotekare i nogometaše kao savjetnike u specifićnim pitanjima

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
    1. kiki (Uredi)

     Nisi dobro shvatio. Govorim isto što i ti, sportaši ne trebaju sjediti u upravi jer se na sastancima ne igra nogomet(ili neki drugi sport). Dok se gradi bazen, osim ekonomista, bili bi korisni i inženjeri bilo koje struke. Ako se ne varam to je i sada slučaj.

     Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Macak (Uredi)

  Čak ga se i ja bojim… reče Chuck Norris

  Sve je pošlo naopako. Chuck Norris je do sada bi oličenje snage, brzine i hrabrosti itd. itd. Dakle vrime se prominilo. Sad će vicevi o Chuck Norrisu glasit vako: U butigi u Splitu na vratima je pisalo: Ovaj objekat je pod zaštitom Chuck Norrisa, a od sada će glasit: ovaj objekat je pod zaštitom ***** ******* i ***** od bosne. Hi Hi ma neznam kako će im glave stat na A4. Ne boj se Chuck, pravda je spora ali uvik dojde, (sjetimo se: Duka-Tz 1:0, Talijanac – Grad 1:0, egon, mujan vukas -grad 3:0 i da ne nabrajamo unazad) Dakle, svatko tko misli da je nešto sporno na relaciji on-gradske službe, tuži i SIGURNO ĆEŠ POBJEDITI, jer okruženi smo nesposobnjakovićima koji nisu školovani za posao za koji su zaduženi, već su političko i familijarno podobni i MISLU SVOJOM GLAVOM ha.ha.ha.ha. za krepat od smiha

  (IMENA OBRISANA – Molim ne vrijeđati anonimno)

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. macak (Uredi)

  Sorry Admin, malo sam se zanija, nije bilo namjerno, ali novi vic je dobar a!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 8. crni (Uredi)

  Još jedna sramota za naš grad. Ma i kad misliš da gore ne može opet te iznenade.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.