Otvaranjem hotela Marko Polo počela sezona

U Marko Polo, prvi otvoreni korčulanski hotel, stižu prve skupine austrijskih, japanskih, poljskih i ostalih turista, čime je započela turistička sezona u Korčuli.

Riječ je o gostima koji svake godine pred Uskrs stižu u Korčulu, otvarajući sezonu. Neki doputuju radi procesije na Veli petak, i poslije proslavi Uskrsa, kada se u velikoj procesiji nosi “Redentur”, Uskrsni Spasitelj koji blagoslivlja grad.

Prema informacijama iz službe prodaje HTP-a Korčula, u najboljem korčulanskom hotelu s četiri zvjezdice u predsezoni će se, do svibnja mjeseca, izmjenjivati skupine njemačkih, austrijskih, poljskih, engleskih, japanskih i ostalih turista iz Dalekoga istoka. U vrijeme prvosvibanjskih praznika u Korčuli će tradicionalno boraviti Slovenci. U HTP-u se nadaju boljoj predsezonskoj prodaji jer svaki putnik koji organizirano sleti na Čilipe, prvi put ima besplatan transfer do Korčule.

– U suradnji s domaćom putničkom agencijom Korkyra info organiziramo transfere iz dubrovačke zračne luke luksuznim vozilima što će uvelike pojednostavniti dolazak turista na otok i motivirati ih na dolaske u Korčulu – kaže Mihajlo Grgić, direktor marketinga HTP-a.

Procjenjuje se da bi „bukinzi“ mogli biti bolji i zbog pojačanog interesa srpskih turista za Korčulu koji će sporazumom Croatia Airlinesa i JAT-a o slijetati iz Beograda 4 puta tjedno na dubrovačku zračnu luku.

Željan Petković / Slobodna Dalmacija

Pošalji dalje:

3 komentara “Otvaranjem hotela Marko Polo počela sezona

  1. MM08 (Uredi)

    kad ga vidin ovako na slici i ja bi pošla na ljetovanje i to u taj hotel, šteta što ga vidin svaki dan i znam mu realno stanje!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.