Priopćenje Ivana Andrijića

Poštovani sugrađani,

Vrijeme izbornog cirkusa  je prošlo i mnogi su me prozivali u posljednje vrijeme. Svo to vrijeme sam imao želju sugrađanima objasniti detaljnije svoje postupke, ali svako moje istupanje u javnosti prije konačnih rezultata izbora bilo bi ispolitizirano, što stvarno nisam htio nikome priuštiti.

Kandidirao sam se kao nositelj nezavisne liste KL u želji da se osnuje neopterećeni centar koji bi mogao objediniti sve ono pozitivno iz lijevog bloka, kao i sve ono iz desnog sa donekle umjerenijim centrom. KL je dobila dva vijećnika i našla se na prvom velikom ispitu, tj. davanju podrške za izbor predsjednika vijeća.  SDP-HNS kao koalicija sa najviše osvojenih vijećničkih mjesta za predsjednika vijeća predložila je g. Lovra Krstulovića, a HDZ-HSS koalicija mog brata g. Tina Andrijića .

Na sastanku KL, mislim da je bilo prisutno 16 članova, nakon razmatranja prijedloga 14 ih je glasalo za podršku kandidata SDP-HNS, jedan glas za podršku HDZ-HSS kandidata i jedini suzdržani glas je bio moj. Osobno sam se našao u nezgodnoj situaciji vjerujući da će g. Tino Andrijić, donijeti željene promjene, bolje i jače izvršiti pritisak na gradonačelnika te ga prisiliti konačno na rad, a s druge nisam smio ni mogao ignorirati veliku većinu u KL.

Ovdje koristim priliku javno se zahvaliti svome bratu koji nikada i ni u jednoj prilici nije vršio pritisak na mene u svezi donošenja bilo koje odluke tokom rada u vijeću. Samo mi je rekao, postupi po savjesti. Isto ono što bi mu i sam rekao da sam bio na njegovom mjestu.

Tada je SDP-HNS poslao mladu delegaciju koja je na sastanku sa KL obećavala kako će starom kadru SDP-a „puhati  za vrat“. Sjednice vijeća bi trebale biti jednom mjesečno. Na žalost to su bila samo obećanja. Nedostajalo je snage da se suprotstave staroj garnituri SDP na čelu sa gosp. Marelićem.

Na konstituirajućoj sjednici za govornicom, kada su sve oči bile uprte u mene jer se mojim glasom lomila  koplja, a mnogi nisu bili sigurni za koga ću glasati, izjavio sam da poštujem odluku većine u KL i da dižem ruku za kandidata Krstulovića, ali da će ih ova ruka skupo koštati ako ne budu radili. (Postoji i snimka u arhivi).

Krajem 2009. godine kada se trebao izglasati proračun za 2010. god, HDZ-ovi vijećnici su jedini bili protiv spomenutog proračuna, te svoj postupak  obrazložili (postoji snimka i zapisnik sa sjednice), isti razlozi su ostali i u 2010. kada se glasovalo za proračun za 2011. god.

Na toj istoj sjednici vijeća krajem 2009. god. izjavio sam da je ovaj proračun sramotan za ovako bogat Grad sa ogromnim potencijalom, da je on dovoljan za održavanje hladnog pogona i da nema slova „R“ od željenog RAZVOJA i boljitka naše općine. Napomenuo sam da se nadam da će do sljedećeg proračuna situacija izgledati bolje jer se neće moći računati na moju podršku. (Snimka i zapisnk sa sjednice postoje).

Tokom 2010. god. kada je stanje u našem gradu izgledalo nikad lošije i tužnije na sjednici vijeća sam tokom aktualnog sata upitao gradonačelnika „Koje predizborno obećanje ste ispunili u skoro 20 mjeseci otkad ponovo obnašate dužnost gradonačelnika?“.

Gradonačelnik se „ismijavao“ sa mojim pitanjem, podcijenio mene i sve prisutne vijećnike koji su se smijali njegovom odgovoru . U trenutku nemoći i zgroženosti izlazim ponovo za govornicu i tražim da me podrže svi oni vijećnici koji nisu zadovoljni radom gradonačelnika na deset minutnoj protestnoj pauzi, te napuštam vijećnicu. Moram priznati da sam se ugodno iznenadio kada sam shvatio da je većina vijećnika podržala moju inicijativu.

Također, gradonačelnik je između ostalog  izjavio da nikada nije naveo rok do kada će ta svoja predizborna  obećanja ispuniti, te da će građanima na sljedećim izborima položiti račune. Iako ovi posljednji izbori nisu bili izbori za gradonačelnika, moram priznati da sam očekivao da će građani uzeti u obzir gradonačelnikov (Ne)rad. Na žalost, to se nije dogodilo, i ovom prilikom čestitam koaliciji na čelu sa SDP-om na osvojenoj pobjedi. Dugo mi je trebalo da shvatim da sam u manjini, što ne znači da sam u krivu.

Tada sam i ne znajući pravilnik o poslovanju gradskog vijeća spontano  prekinuo sjednicu vijeća. Na našu žalost, gosp. gradonačelnik ovaj potez nije shvatio kao „žuti karton“ upozorenja već je nastavio sa svojim suradnicima krasiti me epitetima gdje god je stigao.

Situacija u Gradu se samo pogoršavala te sam u međuvremenu iznio svim članovima KL razloge zašto ne bi trebali podržati proračun i tako dati javnosti na znanje da nismo zadovoljni radom gradonačelnika i vijeća. Na sastanku KL moja inicijativa je naišla na podršku te je KL uskoro javnim priopćenjem dala na znanje da ne želi podržati proračun za 2011 god., te navela razloge istog.

Ni tada nije bilo razloga za paniku kod gradonačelnika jer je bio uvjeren da ima osiguranu većinu za prolaz proračuna, bez obzira što je sjednica sazvana tri dana prije Nove Godine.

U međuvremenu politička situacija se mijenja i SDP-HNS uviđaju da nemaju većinu. Na istoj sjednici koja se nije prenosila na radiju Korčula iz meni još nepoznatih razloga, i osobno mislim da bi se trebalo nekog prozvati zbog neodgovornosti, dolazi do panike, i vijećnici SDP-a meni osobno u mnogim stankama sjednice „pljuju“ po gosp. Filippiju u nadi da nas posvađaju, te me pitaju  zašto to radimo kada možemo smijeniti predsjednika vijeća i prihvatiti proračun. Odgovaram im da se ne trguje sa mjestom predsjednika vijeća i pitam ih da li su  upitali predsjednika vijeća što misli o tome. Iz kasnijeg razgovora sa predsjednikom vijeća uviđam da predsjednik nije bio upoznat sa tom inicijativom.

Da je KL u tom trenutku odlučila smjeniti predsjednika vijeća, najvjerovatnije bi  kandidati za vijeće bili gosp. Vjeran Filippi ili gosp. Tino Andrijić. Samim time mi ulazimo u političku trgovinu, čiji sam protivnik bio od samog početka, zato i mislim da nisam dobar političar jer mi nedostaje ta važna odlika „politička trgovina“. Teško bih mogao pogledati u oči onima koji su nam povjerenje dali na izborima.

Također moram napomenuti još jednu činjenicu koja me potaknula na rušenje vijeća, gosp. gradonačelnik je odbio moj prijedlog točke dnevnog reda u svezi tvrtke „Kerum d.o.o.“ uvrstiti u dnevni red na istu sjednicu vijeća (prijedlog u prilogu). Zašto taj prijedlog nije uvršten, prosudite sami. Početkom siječnja g.gradonačelnik je bio kod gosp. Keruma na razgovoru. Ne postoji nikakva promemoria sa tog sastanka, što je dogovoreno, kako i pod kojim uvjetima, nikada nećemo saznati, a i nije ni bitno jer narod to i ne želi čuti niti ga i zanima.

Ponudio sam Gradu prijedlog da objavi natječaj za koncesiju za organiziranje parkinga u predjelu Novih Puta, da se rastereti centar, a ako se nitko ne javi sam ću odraditi taj posao, i siguran da će biti sa dobitkom. Gradonačelnik je rekao da se savjetovao sa direktorom Hobera i da će se izjasniti za mjesec dana. Nikada nisam dobio odgovor.

Predbacuju mi da je novac za izbore nepotrebno bačen u vjetar. Želio bih podsjetiti na jedinu sjednicu vijeća kada smo usvajali izvještaj „Hobera“, tada sam za govornicom uz sve važeće pismene dokaze, izjavio da je Hober za nabavu novih vozila uzeo leasing te obrazložio odabir leasing kuće kao najpovoljniju ponudu. Istina je bila da je to jedina ponuda ( zašto?, stvarno ne mogu odgovoriti). Donio sam izračun ponude leasinga  jedne banke iz našeg grada i ustanovio da je ponuda jeftinija u konačnici za 40.000 eura. Odgovorni za taj čin su oštetili Grad za 40.000 eura i nikom ništa. Nakon mog izlaganja predsjednik vijeća upitao je gradonačelnika kao predsjednika skupštine Hobera i direktora Hobera Marka Milata, da li imaju nešto za reći?. MUK, mrtvi MUK, nisu se usudili demantirati iznesene dokaze o gubitku 40.000 eura, ali su svojom šutnjom meni i mome trudu, borbi za pravdu dali ogromnu pljusku. Ti isti sada meni predbacuju troškove izbora.

Također prilažem i tablicu sa gradskim prostorima, trenutnim cijenama najma i realnim vrijednostima najma. Samo razlika od onog što dobiva Grad sada i što bi mogao dobivati uskoro iznosi 800.000 kuna godišnje. Ovu tablicu sam podijelio svim vijećnicima, i nikada kasnije nitko me nije pozvao na razgovor niti me pitao za savjet, a još manje prihvatio barem dio prijedloga.

Tokom svog rada kao vijećnik skrenuo sam problem na troškove tri mjesna tajnika koja koštaju grad 18.000 kuna mjesečno, zbog istog kao i provokacije vijećnika HNS, nisam podržao prijedlog ustroja gdje se je htjelo zaposliti dodatnih pet osoba u gradsku službu. To je JEDINA odluka koju KL nije prihvatila u skoro dvije godine rada u vijeću. Drugu i treću odluku koje nismo prihvatili bile su  na posljednjoj sjednici vijeća, prije njegovog raspuštanja.

Nedavno sam upitao tokom jedne male političke rasprave gosp. Lovra Krstulovića i Zorana Čumbelića, koje najviše cijenim od vijećnika SDP-a, da li oni misle da je normalno da njihov predsjednik stranke gosp. Marelić vozi gradsko vozilo  i da li je moralno da on prodaje svoj Pošip Gradu Korčula? Ni jedan ni drugi mi nisu odgovorili, kao iskusni političari. Zatim sam ih upitao da su oni na njegovom mjestu da li bi to radili, odgovorili su da ne bi. Zašto onda, gospodo, se nitko javno ne buni?

Uporno sam u više navrata tvrdio da soldi „leže na putu“ u našem Gradu, ne znam da li je problem u glavama ili leđima?

Sav ovaj trud i 200 sati sjedenja  u vijećnici nije urodilo nikakvim plodom. Situacija u Gradu nikada nije bila lošija, ali za to se uvijek nađe neki drugi krivac. Ja sam spreman uzeti na sebe dio odgovornosti, ne bježim od ničega. Nikada mi nije bilo teško u životu ispričati se za svoje pogreške, okrenuti novu stranicu i sa podignutom glavom krenuti naprijed, ali za sve ono što sam odradio u vijeću mogu samo reći da mi je žao što nisam više napravio, ali odluku o neprihvaćanju proračuna ne bih promijenio i da mogu. To je bio jedini način da se promijeni omjer snaga u vijeću i konačno prisili gradonačelnika na rad.

Od samog početka sam stajao gradonačelniku na raspolaganju. Da je znao iskoristiti moju energiju i želju za boljim sutra, veoma lako mi je mogao dati zadatke na volonterskoj bazi da se uhvatim u koštac sa problemima parkinga, promocije Grada, plaže Banja, očuvanja i revitalizacije prirodnih resursa, TZ…ili bilo što drugo što on nije stigao ili znao. Na žalost, nije bio svjestan da bi svima bilo bolje, pa i njemu lakše na sljedećim izborima.

Razlog mog  odlaska iz politike mogu objasniti ukratko. Mislim da postoji još mnogo načina, mnogo kreativnijih u svakom slučaju,  „kanala“ kroz koje mogu preusmjeriti svoju energiju i  mnogo više pridonijeti razvoju naše sredine. Bilo to kroz obitelj, posao, prijateljstvo, prirodu ili slično, vrijeme će pokazati. Iskustvo vijećnika mi je veoma dragocjeno, pomoglo mi je  da shvatim kolika se trgovina krije u našoj politici, koliko ima ljudi u našem Gradu „plokatara“ koji jedva čekaju da se kroz politiku okoriste i negdje uhljebe. Nisu svi vijećnici takvi, ima ih mnogo boljih od mene, ali mnogi se tokom vremena opuste, nestane želje za  borbom i postanu dio te nemoralne mašinerije.

Spašavanje drugih, treba ostaviti njima. Ljudi sami moraju prepoznati koliko bi im bilo bolje kad bi bili hrabriji, i kad bi neke kretene stavili na mjesta za kretene.

Mislim da sam opravdao svaki dobiveni glas, odradio svoj dio kao vijećnik, i u svakom slučaju čistog  se obraza  i mirno  povukao. Ako mi netko nešto zamjerava, želi upitati ili kritizirati potpisanim imenom i prezimenom, rado ću objasniti što god vas zanimalo.

Još jednom zahvaljujem svima koji su mi dali podršku, vjerovali i vjeruju u mene.

S poštovanjem
Ivan Andrijić

Prilog:
Poslovni prostori – PDF
Prijedlog točke dnevnog reda – PDF

Pošalji dalje:

20 komentara “Priopćenje Ivana Andrijića

 1. badija (Uredi)

  Svaka čast,a za tebe je svakako bolje da si se maknu iz tog *******,*** ** **** **** *****

  OBRISANO – Molim ne vrijeđati

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. viva (Uredi)

  Ivane, svaka ti čast! Otvoreno i pošteno. Svaka rič ti je na mistu. Mislim da si ovo trebao napisati prije izbora. Želim ti zdravlje i uspjeh u životu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. nikolas (Uredi)

  Rekao sam i prije tjedan dana: samo jedno – hvala Ivane na svemu sto si ucinio u ove dvije godine!I bolje da se prije nisi javlja, pa vidis da su opet glasali isto, za one iste ljude koji su nas i doveli tu gdje jesmo!Ja znam da si ti borac i imas pravo da izabires svoje bitke, iz kojih mozes izaci kao pobjednik, a iskreno mi je zao sto je zla krv otjerala jednog mladog covjeka koji je zelio svojim znanjem i zalaganjem pomoci ovom gradu. Hvala ti i drago mi je da na ovome svijetu jos ima iskrenih i postenih ljudi koji vjeruju u bolje sutra. Pouka i primjer svima nama!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Bepina (Uredi)

  Šteta da se ovaj mladi čovjek pun entuzijazma i energije s toliko ljubavi za Korčulu povikao iz lokalne politike, a opet potpuno ga razumijem. Ivane, uloži svu svoju energiju u obitelj i svoj obrt i tako ćeš najbolje doprinijet ovom gradu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. šporkeca (Uredi)

  Mnogima se svidilo tvoje zalaganje i iskreno nastupanje u vijeću.

  Pitam se , dali je sav taj trud bio uzalud ako KL koalira sa SDP-om kako se priča po gradu.Več su bili pred koalicijom koliko se sićam. Onda si ih svojim argumentima zaustavi.

  Ko če ih sada zaustavit, u ” razmišljanju svojom glavom “?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. pjd (Uredi)

  Ako predsjednik vijeca nemoze dobiti odgovor od direktora gradskog poduzeca kojega se sumnjici za stetu od 40,000 eura, sto ce nam onda Gradsko Vijece?
  Da li ima drzavni zakon ili bar pravilnik gradske uprave koji odredjuje kako se vrsi nabava u javnim poduzecima?
  Ako postoje pravilnici i ako je u ovom slucaju bilo prekrsaja, onda bi Gradsko vijece moglo (ako ne i moralo) zatraziti sluzbenu istragu. A mozda, umjesto korculanskih vijecnika, to ucine gradski vijecnici Splita. Oni su izgleda poceli u svom gradu pa malo mogu pomoc i drugima, kao sto na primjer primjera pomaze Zupanijski sud Varazdina (ili Koprivnice, ne sjecam se vise) korculanskom i dubrovackom sudu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. lumpar (Uredi)

  Svaka čast ivane,a sad koga graše neka se graše.Večina je tu u glasovima 1635.Kad smo čekali ovoliko možemo još dvi godine.bravo ivane.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 8. zz (Uredi)

  ivane svaka čast
  a znaš da su ti moja vrata uvijek otvorena za svaku pomoć iako će mnogi reći da smo konkurencija u poslu mislim a nadam se i ti da u ljubavi prema Gradu nema konkurencije i samo svi zajedno možemo našoj djeci osigurati život u drugačijim uvjetima
  žarko žaknić

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 9. Tino Andrijić (Uredi)

  Ivane, napisao si: “Da je KL u tom trenutku odlučila smjeniti predsjednika vijeća, najvjerovatnije bi kandidati za vijeće bili gosp. Vjeran Filippi ili gosp. Tino Andrijić.”

  Kada je konstituirano vijeće nakon izbora 2009., bio sam kandidat za predsjednika. Za mene su – i bila mi je čast, glasovali vijećnici HSP-a, HSLS-a, HDZ-a i HSS-a. Iako nisam izabran zbog glasova Korčulanske Lige, to ipak ne znači da sam ostao “kandidat po narudžbi”.

  Da je KL na posljednjoj sjednici ipak odlučila smijeniti predsjednika vijeća – ja kandidat nebi bio.

  I to ne zbog gubitka podrške navedenih stranaka, već samo zato što nebi prihvatio sudjelovanje u igrama koje su posljedica novonastalih odnosa između KL-a i SDP-a.

  Doduše, SDP i HNS bi pristali na sve samo da ja nisam predsjednik. To mi je toliko laskalo.

  Od prvog pa do zadnjeg dana ovog nedavno raspuštenog saziva gradskog vijeća, Andrija Fabris, Joško Cebalo i ja, tada trojica HDZ-ovih vijećnika, držali smo se istih principa i stavova.

  Siguran sam da to možeš posvjedočiti. Sjeti se samo pokušaja razvlašćivanja gradskog vijeća u odnosu na gradske ustanove i te u 2009.-toj uvedene prakse o izborima ravnatelja gradskih ustanova bez suglasnosti gradskog vijeća?

  To je jedna od prvih stvari koje su SDP/HNS vijećnici pokušali napraviti (točnije nastaviti) u koaliciji s vama. I danas se sjetim koliko sam se bojao slušate li ti i g. Filippi što govorim za govornicom dok vas je gradonačelnik uvjeravao da ga razvlašćujemo.

  Eto, baš ovih dana županijski sud dokazuje koliko sam bio u pravu. A bit će toga još i nije mi baš neka zadovoljština.

  Ono što u Korčuli nije valjalo prije 2 godine ne vrijedi ni danas. Razlika je samo u tome što je meni, Fabrisu i Cebalu to bilo jasno još tada.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 10. norant (Uredi)

  Žalosno i tužno, poznam te iz viđenja a brat ti znam dobro i njemu kao i svim mladim ljudima koji su krenuli u političke vode neka se zapitaju na tvom primjeru kakvu mi to politiku između nas samih vodimo, koji su to kriteriju po kojima nekoga vrednujemo i poštujemo, očito nisu moralni već politički ili neki drugi meni nepoznati. Ivane nažalost danas si shvatio ono što sam ja odavna shvatio za tvoju utjehu nisi sam nastavi svoj obiteljski život i posao i neka ti bog da zdravlja, znam da ni lako se pomiriti sa činjenicom da želiš dat doprinos svom gradu a da to isto nemožeš ostvariti jer nemaš podršku od onih koji bi ti je trebali dati. Zato svima onim koji bi trebali pokrenuti uspavani grad neka KORČULANSKI PONOS stave ispred politike i osobnih interesa.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 11. Ivan Andrijić (Uredi)

  Kao zeleni „ političar „ ( a i još sam ) , te 2009 trebao sam uključiti sva čula da vidim i shavtim što se govori u vijeću, a najvažnije tko stoji iza izrečenog. I gosp. Fillipi i ja osobno nikada nismo imali primjedbu na rad vas troje vijećnika iz HDZ-a.

  Kao što sam već rekao, pokušavao sam izvući najbolje iz lijevog i desnog bloka, i podržati svaku dobru ideju i inicijativu, a vi ste ih imali. ( Zapisnici o tome svjedoče ).

  Na veliku žalost u našem gradu je najvažnije nekoga negdje svrstati, tako da sam ja bio „ komunjara iz Sj. Koreje i neškolovani ustaša „. Problem mladih u SDP-u Korčula je u tome što nemaju snage oduprijeti se starim političarima koji nikada nebi dobili izbore da su nijhova imena na listama, već u prvi plan tiskaju „ mlado topovsko meso“ a zatim povlače jako jednostavno sve konce , i u konačnosti imaju koristi iz svega toga.

  Problem mladih u HDZ-u je teret „ hipoteke“ koju vi nažalost morate nositi zbog stanja u državi i svi vam predbacuju krivnju ma koliko vi truda uložili i bili spremni nešto napraviti za ovaj Grad.

  To nije pošteno prema vama, i nadam se da će ljudi na lokalnim izborima početi glasovati za osobe , a ne za stranke. Idealno bi bilo da sa svih stranačkih lista svi mi možemo zaokružiti 15 vijećnika, to bi bila demokracija, koja bi vjerovatno svela trgovinu na mimimum, i osigurala bolje sutra svima nama.

  “ Ono što u Korčuli nije valjalo prije 2 godine ne vrijedi ni danas.” U potpunosti se slažem s tom tvrdnjom, kao i to da ste vas troje tada toga bili svjesni. Mislim da se iz mog priopčenja vidi das am i ja toga bio svjestan , ali nisam htio pregaziti neka svoja moralna načela i od KL, napraviti Čempres 2.

  Danas mi predbacuju da sam podizanjem ruke tada za kandidata SDP-HNS-a, dozvolio da Korčula stagnira dvije godine. Možda bih sada i morao snositi odgovornost zbog toga, vrijeme će pokazati, ali napominjem da sam tada vjerovao u snagu mladih vijećnika iz svih političkih strana. Priznajem , bio sam u krivu.

  Nadam se da se to neče sada ponoviti , i da su svi nešto naučili.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 12. pjd (Uredi)

  I ja sam mislio da bi bilo bolje glasat za pojedince nego za stranke, ali sad vidim da to nebi imalo smisla. Ivan je to najbolje ilustrirao na primjeru mladih SDP i HDZ. Izaberes “pojedonce” a preko nih opet vladaju stranke.
  Ako su nekim vijecnicima stranke takav teret, zasto ne prijedu u nezavisnu listu? Apsurdno je ocekivati da te gradjani izaberu kao “dobrog vijecnika” na listi “lose stranke”.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 13. DARIO (Uredi)

  Ivane, svaka ti stoji i svaka ti čast na svakodnevnom naporu u pokušaju da pridoneseš Gradu. Nastavi kako si i reka kroz neke druge kanale i uvjeren sam da možeš samo dobrega učinit kako za sebe tako i za Grad.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 14. renato (Uredi)

  Svaka čast Ivane,
  Možda i ne vidiš da si nečemu doprini za grad iako ti je želja bila velika.
  Međutim več samim ovim ričima, primičeš pozitivu judima koji su siti politike, i otvaraš vrata nikim novim vrimenima.

  Sve najbolje

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 15. Turjun-zakrjanez (Uredi)

  Iako ne sudjelujem u aktivnom zivotu grada Korcule,Ivan i njegovi napori-ideje za boljitak nasega grada su mi se uvijek svidjali i svesrdno sam to pozdravljao.Zao mi je da je morao odstupiti iz politike zbog nerazumjevanja i pokvarenosti ljudi koji ne zele dobro niti napredak nase vrijedne povijesne Korcule i njenih zitelja.

  kreni Ivane ponovo i uspit ces !

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 16. Sv. Martin o blizu rike (Uredi)

  Ajme meni, koliko lipih riči našemu Ivanu i koliko lipih želja za boljitak našega malega mista i okolice kao i za našega Ivana koji to jako puno i mirita.
  Jedino ima jedan majušni problem…..
  Meni se para da oni što su glasovali isto ko i 2009 ne gredu na internet kako svi ovi što ode pišu.
  I što ćemo sad učinit?
  A ako bi i došlo do novih izbora što će reć da se ne konstituira vijeće, ko će bit kriv?
  Ko će bit kriv što se tratu soldi na izbore umisto na štogo potribnije i što se trati energija na monade umisto da ovi grad već jedanput izađe s kolima od karijole iz gliba u koji je upa?
  A baš bi me kurijozalo znat za koga su glasovali pisci gornjih primjedbi? I jesu li uopće glasovali?
  Oli bi možda vajalo uvest globe za neglasovanje pas onega ko ne izađe na izbore okrpit po takujinu?
  Para mi se da su svi, pa i oni što su ostali doma, hotili prominu i razočarani su sadašnjin stanjen i sve to skupa. A di su bili ka je vajalo glasovat, ka je izašlo manje od polovica glasačkega tila?
  DI?
  A ti si se moj Ivane obada da ni koristi jurišat na vjetrenjače…… a dobro si juriša i šteta što su se krila puno brzo vrtila pa hi nisi moga pogodit.
  I sad se ja pitan, znajuć situaciju, bi li ti reka da ti evala što si se povuka oli bi ti zamiri što si se povuka i što si nas ostavi same in ore leonis???

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 17. MM08 (Uredi)

  @Sv. Martin o blizu rike,koliko san upućena u izbore gosp.Ivan Andrijić nije bio na listi KL, niti na iti jednoj, znam jer sam išla na glasovanje! sramota je jer se tako malo ljudi uopće javilo na izbore jer koliko ja znam nema osobe koja je zadovoljna sadašnjim stanjem grada Korčule. Sramota je također jer su glasovi potpuno isti ko i prije dvije godine, i neznam što bi izvukla iz svega toga, ko zna, možda ih ovo sve malo prodrma i uhitu se svi skupa ozbiljnije posla. Korčula je prekrasan grag sa PUUUNOOO potencjala, kojega se nezna, ili nehoće koristit, po svemu sudeći ovo drugo! Imamo toliko mogućnosti a ono, NIŠTA! i nema toga ko će me spriječit da odem i drugi put na izbore jer nadam se boljemu za svih nas!!!
  Gospodine Ivane svaka vam čast, znam da nije lako biti mala riba u moru i boriti se protiv svih,ali ja nebi odustala tek tako. Zato uđite opet u KL ili bilo gdje jer mislim da imate potencijala za punoo postić sa ovim gradom!
  s štovanjem!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 18. Chuck Norris (Uredi)

  Ivane uvik si govori iz srca, ko što si i ovo napisa.

  Sv. Martin ti nema prava zamirit ni što si uša ni što si izaša iz politike. Na neki svoj način si potaknu jude da drugačije gledaju na neke stvari oko nas.

  Neki se usude izložit u javnosti i stati na ” streljanu ” lokalne politike, netko više netko manje,svaki od nas može na izborima dati svoj doprinos, i žalosno je što nas ni više na izbore izašlo.

  Ono što mene muči je da je ovo objavljeno prije 4 radna dana, i nema nikakvog demanta. Nikakve izjave…samo ” MUK, mrtvi MUK” , ka šta je Ivan reka. To je politika ” plokatara” …čini kuco i hodi dalje.
  Možda nemaju što demantirat, možda im je bolje mučat

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 19. HarveyDent (Uredi)

  Evo prvi put komentiram nakon nekog vrimena. Doslovno čoviku dođu suze na oči kad vidi koji sistem upravlja našim životima i na lokalnoj i na državnoj razini.
  Ivane nemoj otići iz politike, po meni trebaš dodatno radikalizirati stavove i posebno prezentaciju tih stavova.
  Unesi nešto revolucionarno u politiku; ISTINU o svemu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.