Sedam tisuća vozila nema gdje na tehnički pregled, najbliža stanica na Pelješcu

stpblato

Na otoku Korčuli već tjedan dana vlasnici sedam tisuća automobila ne mogu na tehnički pregled. Razlog je zatvaranje jedine stanice za tehnički pregled u Blatu i još uvijek neotvorene novoizgrađene stanice u Korčuli.

Blatska stanica je zatvorena jer je objekt od dosadašnjeg zakupitelja tvrtke Euro Daus, preuzela osiguravateljska tvrtka Croatia osiguranje – Tehnički pregledi.
Nakon isteka najma Hrvatski autoklub iz Blata koji je u međuvremenu sudskim putem dobio objekt od tvrtke Blato d.o.o. u stečaju, najam nije produžio Euro Dausu već je stanicu iznajmio konkurentskoj Croatia osiguranju. Zbog preuzimanja objekt je zatvoren već tjedan dana, a radnici upućeni na godišnji odmor. Stanica bi trebala proraditi krajem listopada, kada novi najmoprimac instalira kompjutorsku i ostalu potrebnu opremu.

Kako novoizgrađena stanica za tehnički pregled ne radi ni u Korčuli, vlasnici vozila ističe tehnički pregled moraju s vozilom na susjedni poluotok Pelješac, u najbližu stanicu u Potomju. Šuška se da objekt još ne radi zbog neriješenih vlasničkih odnosa Croatia osiguranja i Euro Dausa.

Naime, većinskom se vlasniku Croatia osiguranju- tehnički pregledi nedavno kao vlasnik priključio i Agramov Euro Daus koji je otkupio 10 posto tvrtke od bivšeg Croatijinog partnera, domaćeg Ustraja d.o.o. Domaća je tvrtka naime zbog nesuglasica izišla iz partnerstva s Croatia osiguranjem, s kojim je započela projekt gradnje stanice, i svoj vlasnički udjel prodala Eurodausu. Cijela je stvar završila na sudu. Investitor «Croatia osiguranje- Tehnički pregledi» sa 90 posto vlasničkoga udjela uporabnu dozvolu za otvaranje objekta ne može dobiti bez suvlasničkog potpisa. Agramov Eurodas ne daje potpis zbog svojih interesa. Ceh tom poslovnom nadmudrivanju plaćaju revoltirani korčulanski vozači.

Željan Petković/EPEHA (Dubrovački vjesnik)

Pošalji dalje: