Bogati kulturni zabavni program

BLATO – Svečanim podizanjem zastave na Trgu dr. Franja Tuđmana u Blatu, 25. travnja, s početkom u 19.30 sati, otpočet će ovogodišnja kulturno-zabavna manifestacija ‘Tjedan Blata’. U maloj dvorani u 19.45 sati uslijedit će otvaranje izložbe fotografija Zvonimira Atletića o misionaru Anti Gabriću pod nazivom „Sveti Ante Neretvanski“ .

Koncert H.G.U. „Sveta Vincenca“ u velikoj dvorani Doma kulture na rasporedu je u utorak 26. travnja u 20 sati.

27.travnja u 17.30 na Plokati Svetom će se misom u 18 sati u Župnoj crkvi otvoriti proslava bladana sv. Vincence. U 20. sati na programu je Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Blato i dodjela Općinskih zlatnih i srebrenih grbova s kulturnim programom u velikoj dvorani Doma kulture.

Na Dan općine Blato i blagdana sv. Vincence, 28. travnja, u 9 sati kreće glazba u ophodnju ulicama oko mjesta, polaganjem vijenaca na spomen križ na groblju sv. Križa, u 10 sati sv. misa u župnoj crkvi.

Glavni godišnji nastup V.U. „Kumpanjija“ održat će se na plokati ispred Župne crkve u 16 sati, a u 18 sati slijedi blagdanska procesija sa svetom misom u Župnoj crkvi.

U srijedu 4. svibanja 19.30 u pansionu Lipa na programu je šahovsko finale kup natjecanja, dok će se u maloj dvorani Doma kulture otvoriti zajednička izložba fotografija Tereze Cetinić Tale, a svoje radove izložit će i članovi udruge osoba s posebnim potrebama „Vincenca“ iz Blata. Nakon toga uslijedit ćekoncert Osnovne glazbene škole Blato u velikoj dvorani u 20 sati.

Za 5.svibnja u 19 sati najavljen je nastup djece iz dječjeg vrtića „Blato“ s predstavom „Hoću znati, želim znati“ u velikoj dvorani, dok je za 7. svibnja u velikoj dvorani u 20.30 sati na programu natjecanje mladih pjevačkih nada – Prvi glas Blata 2011.god.s kojim će se i završiti Kulturni tjedan Blata. M.C.

Pošalji dalje: