Na tržište će, za početak, ići samo hotel ‘Bon Repos’

head_repos_apart

Na sastanku s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom, koji su inicirali župan Nikola Dobrosavić i državni tajnik za more Branko Bačić, prihvaćen je prijedlog Korčulana da se prodaja hotelske kuće HTP Korčula ne provede u paketu, već u dvije cjeline.

Tako je dogovoreno da se odmah krene u prodaju hotelsko-apartmanskog naselja Bon Repos, jednog od pet hotelskih cjelina iz sastava HTP-a. Prema istome dogovoru, novcem od prodaje pokrit će se postojeća dugovanja od oko 3 milijuna eura iz kredita koji su hipotekarno osigurani na nekretnine Bon Reposa.

Prodaju tog izdvojenog hotelskog kompleksa pratit će povjerenstvo koje će činiti članovi Uprave i Nadzornog odbora hotelijera, Grada Korčule i Županije. Korčulani su zadovoljni dogovorom u Vladi RH.

Direktor HTP-a Jure Vlašić kaže da se radi o staroj ideji koju su oni predložili još prije osam godina, uoči prvog javnog natječaja.

– Sredstvima od prodaje vratit će se dugovanja iz kredita, a ostali će se dio iskoristiti za rekonstruiranje tvrtke. Unijet će se novi kapital u tvrtku i tako podići razina kvalitete ostalih hotela – kaže Vlašić.

Sporazumom je zadovoljan i gradonačelnik Mirko Duhović.

– Za Korčulu bi bilo vrlo štetno da je privatizacija krenula u paketu. Ovako će veći dio tvrtke nakon konsolidacije ići u drugom krugu u privatizaciju. Koji će model biti tada prihvaćen još je prerano govoriti, ali ne treba isključiti ni ideje ulaska Grada u vlasništvo putem njegovih svojih vrijednih nekretnina – zaključio je Duhović.

Željan Petković/EPEHA

Pošalji dalje: