Englezi se zabunili i ponudili 3 umjesto 30 milijuna kuna

Na otvaranju javne ponude za kupnju hotela “Korčula”, uključujući i ruševnu zgradu Golubović u starome gradu, uprava hotelskog društva HTP-a “Korčula” d.d. je utvrdila da je ponudu u zakonskome roku jedina predala turistička agencija “Transun“ iz Oxforda. Međutim, problem je što je ponuda engleske tvrtke teška samo 3 umjesto 30 milijuna kuna, koliko je oglašena početna cijena na javnome pozivu za podnošenje ponuda.

U HTP-u “Korčula” su uvjereni da je ponuditelj greškom u ponudi umjesto 30 napisao 3 milijuna kuna, što će se provjeriti ili će se u protivnom natječaj morati ponoviti.-  Uvjeren sam da je riječ o zabuni jer je engleski “Transun“ i potvrdio da je, prema uvjetima iz ponudbene dokumentacije, na prvi poziv odmah spreman platiti jamčevinu od 2 posto od oglašene cijene, to jest 600 tisuća kuna – kazao je Jure Vlašić, predsjednik uprave domaćeg hotelijera.

Bilo bi koristi

“Transun” je prestižna engleska putnička agencija koja kao touroperator od 1993. godine šalje turiste iz Engleske na Korčulu, pa u upravi smatraju da će, ako dođe do realizacije kupoprodaje, Korčula puno dobiti jer će postati još omiljenija destinacija engleskih turista. Inače, domaći je hotelijer u većinskome vlasništvu države nakon tri neuspjela pokušaja odustao od prodaje hotelsko-apartmanskog kompleksa Bon Repos i otvorio natječaj za prodaju manjeg dijela poduzeća, najstarijeg gradskog hotela na zapadnoj gradskoj rivi.

Ako uspije u tom naumu, s novcima od prodaje izvršit će restrukturiranje društva, tvrtka će se riješiti dugova i potraživanja i nastaviti poslovanje bez gubitaka. Poslovanje tvrtke iz godine u godinu slabi, prodaja kapaciteta je lošija i poslovni rezultati nisu dobri. Samo saniranje gubitaka i nova ulaganja mogu probuditi posrnuloga turističkog diva.

Željan Petković

Što se prodaje
Hotel “Korčula” smješten je na samoj obali u zapadnom dijelu staroga grada, kraj kule Kanavelić iz 15. stoljeća. Hotel je u biti vila s prostranom terasom, ima 20 soba, 4 apartmana i ukupno 48 kreveta. Prvi je gradski hotel izgrađen 1912. godine i pravi je spomenik korčulanske gradnje. Neto građevinska površina hotela je 1190 metara četvornih. Zgrada Golubović ima potencijala za dobivanje 1250m2 zatvorene građevinske površine.
Pošalji dalje:

6 komentara “Englezi se zabunili i ponudili 3 umjesto 30 milijuna kuna

 1. viva (Uredi)

  Ha-ha-ha, da su se zabunili. A kako nisu falili i napisali da nude 60.000.000 kuna?! Pomalo je počela rasprodaja korčulanskog “obiteljskog srebra”. Žalosno da HTP nema managament koji bi osmislio i realizirao bolje gospodarenje tim i svim drugim hotelima u Korčuli.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. FORE (Uredi)

  Preporučan svima pogledati stare fotografije-u restoranu Planjak-Hotela Korčula ili
  Belle Viste – povjest je učiteljica života od koje
  nismo naučili nažalost ništa.???
  Fascinira jedna fotografija unutrašnjosti hotela- gradska kavana s gospodom – onda su drugovi rastjerali gospodu- pa se onda drugovi proglasili
  gospodom – ali onda nesta gradske kavane -možda u futuru dobijemo sir-eve i lord-ove…..

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. paval (Uredi)

  Ma dobro,
  kako se može dogodit da Jure Vlašić prin raspravlja sa Željanom Petkovićom o tome jesu li se oni zabunili ili nisu, nego sa njima???

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. frana (Uredi)

  chovik se zove Rashko a prosudite sami je li to inglesko ime :p

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.