Plastični dan planeta Zemlje (2)

Imamo dvije jako dobre vijesti!!

Prva je da smo ponovo uspjeli složiti od čepova još veću i još ljepšu dragu nam planetu Zemlju. Druga je dobra vijest da se ove godine nalazimo na  službenim svjetskim stranicama  Dana planeta Zemlje earthday.org. A to stvarno nije mala stvar!  Pogledajte nas i komentirajte na http://act.earthday.org/event/lets-get-going-lets-collect-those-corks

Naravno, smo svi oduševljeni ovom idejom i svi se jako zabavljamo slažući Zemlju. Cilj nam je svima dati do znanja da mi, ljudi koji smo izmislili plastiku, nismo jedini stanovnici ovog planeta, nego da ima i drugih bića kojima zagađujemo staništa.

Ove godine smo skupili puuno više čepova nego lani. Lani ih je bilo oko 80 000, a ove godine čak 450000! Dobili smo i neke obožavatelje koji su nam slali čepove s drugih krajeva svijeta.  Stranaca je bilo puno i bili su oduševljeni, riječ amazing!! najčešće se čula. Zadivili smo ih i voditeljima koji su progovorili sve jezike i letcima na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom i švedskom jeziku.

Jedna baka čiji mali unuk ide u vrtić u Njemačkoj je bila jako sretna da će on sa sobom moći ponijeti letke na njemačkom i pokazati ih tetama u vrtiću. A jedna umirovljena učiteljica iz Engleske je bila toliko oduševljena projektom i povezivanjem raznih predmeta i znanja- matematike, geografije, likovnoga, biologije, ekologije, jezika – da je rekla kako će to prenijet svojoj kćeri, koja je isto učiteljica. A neki su turisti slagali čepe i zaplesali s nama!

Dijeleći letke smo se baš napričali s turistima. Odlična vježba, mi učili od njih, oni od nas. Naradili su se članovi eko odbora, web tima, voditelji programa, ali i svi drugi učenici. Jedva smo složili Tihi ocean po onome suncu!

Ako nas posluži vrijeme Zemlja će ostati nekoliko dana da joj se svi mogu diviti. Stotine slika je danas iz Korčule odletilo u svijet, a i televizija nam je opet došla.

Baš nam je bilo zabavno!!!!!!

http://www.os-pkanavelica-korcula.skole.hr/
Autor: Web tim

Pošalji dalje:

6 komentara “Plastični dan planeta Zemlje (2)

 1. Miriam (Uredi)

  Samo se pitam zasto je u engleskom tekstu naziv skole naveden u hrvatskom genitivu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Luca (Uredi)

  Nesto se mislim….ako nitko organizirano ne skuplja i ne reciklira cepe, a sad ih je doslo i iz svita u Korculu, kakav je plan? Ko ce ih i di ce se ti isti cepi zbrinut?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. nilo (Uredi)

  Bepina, draga tu Ti moram protusloviti. U EU su cepi najvrijedniji i nigdje tamo ne mozes vratiti plasticnu bocu BEZ cepa. To je nazalost samo ode u nas moguce!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.