Kako preko trotoara doći do igraonice smrti?

Nažalost sve je više  osoba s umanjenim tjelesnim sposobnostima za mogućnost potpuno samostalnog kretanja i korištenja javnih i drugih objekata,. Kad se razgovara s njima, ne traže puno,nego puno manje od zdravih kojima su već analizirani elementi komunalne opreme.

Nije mi namjera pisati ili izazivati One koji  naručuju  i tuđim novcem plaćaju izradu pojedinih komunalnih sadržaja, nego mi je namjera izazivati nas koji nismo krivi a gledamo kako se muče invalidne osobe.

U gradu postoje parkirališta za invalidne osobe, koje ih rijetko mogu koristiti.

Pogledajmo spasonosne nogostupe ( čujem da ih zovu trotoari) koji su zauzeti vozilima ,tako da ni zdravi ne mogu bez straha doći do svoga radnoga mjesta (zaposlenici pomorske policije, lučke ispostave, carine i mnogi drugi).

Slučajni susret s ovom dvojicom naših sugrađana stvorio mi je tešku emocionalno zaštitarsku ulogu,da pozovem komunalce i ONE da invalidnim osobama ne omogućavaju ili sprječavaju pristup do potrebnih objekata, kao: pošta, ljekarna, banka, kafić, pijaca ili ribarnica, i da dalje ne nabrajam, predložimo novoizabranim članovima Gradskoga vijeća da hitno učine grad prohodnim  i za invalidska kolica.

Kako je u Gradu popularno zapošljavanje Čuvara plaža u zimskom periodu, mogli bi zaposliti i dvojicu mladića koji bi mogli na Plokati podignuti kolica preko trotoara i tako pomoći invalidnim osobama.

Zašto ne zaposliti u tuđoj sportskoj dvorani Pod balonom nekoliko izbacivača nepotrebnih  pomagala.

Nećemo valjda dozvoliti VD 40 da to radi, kad nije mogao do sada ni njegov prethodnik direktor, barem zabraniti korištenje dvorane dok se ne privede svrsi.

Dragi roditelji,djeco, učitelji,treneri, maseri,igrači,publiko, Odbijte ulazak u dvoranu dok se oni oštri željezni „kukasti križevi“ ne uklone, uštedjeti će te Vaš novac i zdravlje.

Zar nam nije dosta što smo nedavno izgubili najmlađeg sugrađanina koji je u Splitu izgubio život nebrigom onih koji su morali korisnicima usluga igraonice stvoriti maksimalne uvjete, koji se i plaćaju.

Za ove dvije teme možda će biti i Vaših poštovanih čitateljskih komentara, a ja komentiram i fotografijama.

U dvorani Pod balonom su postavljene bodljikave žice, ili višemetarska ograda koja dijeli publiku od terena. Ograda je udaljena od jednih i drugih samo par centimetara. Na sebi uz solidno željezno postolje, prema vrhu ima velike oštre kuke, koje čekaju nečije oko, usta, uši, glavu ili čitavo tijelo.

Svejedno je, Tko je to ruglo u „igraonici smrti postavio, ali nije sve jedno meštru koji je prema narudžbi naplatio ove dodatne crvene bodeže.

Nije svejedno igraćima koji češće padaju i udaraju u željeznu ogradu marke Alkatraz.

Zašto ne omogućiti onima koji su stvorili  ovaj zatvor Pod balonom da svojim rukama i nogama (ne glavom, jer je nisu imali kad su naručivali) iznose teške željezne prepreke meštru koji ih je napravio. Tako bi sigurno dobili još koji doplatni mandat prekovremenog nerada.

Na Plokati i u igraonici smrti BIO

Napisao i snimio : Niko Perić

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Kako preko trotoara doći do igraonice smrti?

  1. pjd (Uredi)

    Ovo ocito nije novinarski napis. Ali svaki gradjanin ima pravo grintat. Na uredniku je da procijeni hoce li objaviti. Citatelji nazalost nemaju velikog izbora. Kad procitaju, vec je kasno za kajanje. Ali zato povjerenje u urednika dolazi u pitanje.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.