U subotu ‘privremeni’ režim prometa u Korčuli


Na službenim internet stranicama Grada Korčule objavljena je obavijest o “privremenom” režimu prometa u Korčuli za subotu 30. travnja.

Zaista je sramotno da Gradonačelnik objavljuje obavijest kojom se “privremeno” zabranjuje parkiranje u ulicama u kojima je parkiranje već zabranjeno! A tko ga je zabranio? Gradsko vijeće na prijedlog to istog Gradonačelnika (ili njegove podvojene ličnosti?)

Ovo je ismijavanje i izrugivanje sa svim stanovnicima Sv. Nikole koji već godinama pješke ne mogu normalno hodati tom ulicom do svojih kuća. Što je sa invalidima (baš je g. Perić pisao tekst o tome), majkama sa kolicima i starijim osobama?

I što onda kada prođe natjecanje i prestane važiti odluka o “privremenom” režimu prometa? I dalje će se moći parkirati na lokacijama na kojima je to zabranjeno, a policija i redari će biti tolerantni?

Vjerujem kako iz ove odluke mnogi stanovnici Sv. Nikole i Cvjetnog naselje neće uočiti detalj kako od 9.30 do 12.30 neće moći autom izaći iz grada, pa ih upozoravam da ako netko od istih planira ići na put ili nekome u okolnim selima u posjet – o tome vode računa.

Tekst o uspostavi privremenog režima prometa:

U subotu, 30. travnja, u našem gradu održava se prvo međunarodono natjecanje u triatlonu

Zbog toga će tog dana od 9:30 do 12:30 sati u Korčuli biti uspostavljen privremeni režim prometa u dijelovima grada u kojima će se odvijati natjecanje u biciklizmu i trčanju.

Zbog održavanja Međunarodnog takmičenja u triatlonu, u subotu – 30. travnjaod 9.30 do 12.30 sati u Korčuli će biti zabranjeno prometovanje sljedećim ulicama:

 1. Plokata
 2. Obala dr Franje Tuđmana
 3. Put sv. Nikole
 4. Cesta prema Strečici (od raskrižja Cvjetno naselje do rakrižja sa županijskom cestom Korčula-Račišće)

Policija i redari će promet preusmjeravatiti na raspoloživi dio cestovne mreže.

Napomena: U zoni zabrane i ograničenja prometa moguće je kretranje taksi vozilima, vozilima sa dozvolom, vozilima invalida, sukladno uspostavljenoj privremenoj tehničkoj regulaciji.

Parkiranje vozila bit će zabranjeno na sljedećim lokacijama:

 • duž Puta sv. Nikole
 • oko Spomenika
 • ispred Lučke kapetanije i Carinarnice

Molimo sve sudionike u prometu na strpljenje te da se pridržavaju privremenog režima u prometu.

Prilažem par fotografija:


Pošalji dalje:

5 komentara “U subotu ‘privremeni’ režim prometa u Korčuli

 1. mala08 (Uredi)

  isto ovako se treba pridržavat cilu godinu jer gdije je gospodin gradonačelnik izda mjere za subotu tu već i postoje znakovi zabrane parkiranja i zaustavljanja

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Miriam (Uredi)

  U Sv. Nikole je zabranjeno parkiranje, ali nitko se toga ne pridrzava, ni vozaci ni policija, a ocito ni gradonacelnik. Zanima me moze li se tako postupati i s komunalnim naknadama koje grad ubire ni sama ne znam za koje usluge.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. pjd (Uredi)

  Bice da to parkiraju oni iz Borka i PodSv Antuna. Narocito subotom i nedjeljom.Svi Nikolasi imaju garaze i oni se nikad ne bi parkirali sami sebi ispred kuce.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. viva (Uredi)

  Eto, proša je triatlon a auta su bila uredno parkirana u Sv. Nikole. Što je poduzela gradska uprava da provede zabranu parkiranja? Ništa. Hoće li oni koji nisu poštovali gradsku odluku biti sankcionirani? Neće. Kakva je poruka poslana široj javnosti? U ovome gradu svatko može raditi što hoće i ne mora poštivati odluke gradske uprave, bez straha od sankcija. Vrlo poučno.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.