Kako preko trotoara doći do igraonice smrti? (2)

Na internet stranici Korcula.NET objavljen je tekst g. Dalibora Antunovića kojim odgovara g. Niku Periću na članak “Kako preko trotoara doći do igraonice smrti?” koji je objavljen na obje korčulanske stranice prije par dana.

Iako je tekst objavljen sa napomenom da “Autor ne dozvoljava prenošenje drugim medijima” cijeli tekst možete pročitati ovdje.

Zašto ga prenosim unatoč napomeni? Iz nekoliko razloga:

1. pošto je tekst potpisan sa “Športski objekti Korčula – Dalibor Antunović” i u tekstu se piše s pozicije Ustanove, a Ustanova je vlasništvo Grada Korčule tj. svih njegovih građana pa i mene – ne prihvaćam da Ustanova drsko diskriminira moj internet portal ma iz kojeg razloga. Ako se nekome ne sviđaju moji tekstovi neka ih ili demantira ili ne čita. Ustanova ih sigurno ne čita.

2. u tekstu je gradnja bazena okarakterizirana kao “najvelebniji projekt u Korčuli” što je točno. Baš zbog važnosti objekta i visine sredstava svih poreznih obveznika koja se ulažu u gradnju, nužno je da se svaki detalj u realizaciji projekta transparentno prati u lokalnim medijima (barem u njima). To kao vlasnik ovog portala i gradski vijećnik kontinuirano radim što je vjerojatno i uzrok “napomene”.

3. u tekstu se tvrdi da će građevina služiti na čast i ponos svih stanovnika Korčule. To je djelomično točno i dodatno nas pravi budalama. Nedavna pravomoćna presuda Županijskog suda u Varaždinu kojom je izbor ravnatelja ustanove proglašen nezakonitim bacila je priličnu mrlju na čast i ponos svih stanovnika Korčule. Također, politička namještaljka dovela je do neplaniranih sudskih troškova od 30-40 tisuća kuna koje je platila Ustanova.

Znao sam da se članovi Upravnog vijeća ili djelatnici pravne službe Grada neće sjetiti to platiti svojim parama, ali ovo je ionako tek početak sudskih troškova.

Ako se sljedeći tjedan konstituira Gradsko vijeće (točnije ako se do tada ekipa iz Korčulanske Lige sjeti zašto je izašla na izbore) prvo što ću zatražiti je razrješenje svih članova Upravnog vijeća kao i materijalnu odgovornost svih upletenih. Iako, znam da je uzalud jer većina vijećnika “misli svojom glavom” pa ništa od toga.

Jedina (meni posebno draga) greška u koracima te ekipe koja “misli svojom glavom” dogodila se kada “Nagradu za životno djelo Grada Korčule” prošle godine nije dobio jedan od najzaslužnijih za ovo (bio je red na njegovu “kvotu za zapošljavanje” ).

4. Teror koji je jedan naš sugrađanin, autor famoznog “anonimnog” pisma protiv izgradnje bazena doživio na svom radnom mjestu zbog svojih privatnih ali društveno nepopularnih stavova – skandalozan je i dodatno me uvjerio kako ove pojave treba što prije zaustaviti.

5. Najvažnije – ne mogu dozvoliti da se g. Nika Perića, suradnika volontera ovog internet portala, zbog tekstova koje besplatno i u najboljoj namjeri piše – nakon 40 godina rada za javno dobro – optužuje za destrukciju i nanošenje štete Korčuli tvrdeći kako su posljedica njegovih ozbiljnih zdravstvenih problema. Zaista nehumano i zločesto!

Ovo sve su neprihvatljive, odvratne, nekulturne i gnjusne rabote koje dokazuju samo dno dna na koje je Korčula potonula.

Tino Andrijić

Pošalji dalje:

7 komentara “Kako preko trotoara doći do igraonice smrti? (2)

 1. Dylan Dog (Uredi)

  SAMO DA PODSJETIM……

  Dalibor Antunović:
  05/03/2010 18:06

  Pa, moj mail je dalibor.antunovic@gmail.com, mobitel je 091 5300156, pa molim da me Dylan Dog(!!!) obavijesti kojom je to pravomoćnom sudskom odlukom poništen spomenuti natječaj, odnosno kako je moguće da gradska ustanova ne poštuje odluku suda (kao da ima izbora)? Jedini razlog zašto sam ja odabran na navedenom natječaju je taj što me je izabralo Uprevno vijeće (koje je izabrano od Gradskog vijeća, a članove GV su izabrali građani Korčule). Odnosno, procijenilo je da imam bolje uvjete od ostalih kandidata i da moj CV više odgovara uvjetima traženog radnog mjesta. Dobio sam pisanu podršku Korčula Pool-a (udruge koja je idejno i financijski započela gradnju bazena) i KPK (klub radi kojeg se gradi bazen). Nisam član niti jedne stranke, pa zapošljavanje po političkoj direktivi ne stoji. Kompletna natječajna dokumentacija o navedenom natječaju je svima na raspolaganju još i danas. A možda je na izbor ravnatelja utjecala i činjenica da živimo u malom mjestu gdje svako svakoga pozna, pa su određene karakteristike kandidata svima poznate. Na zlonamjerne primjedbe (postove) onih nisu zadovoljni rezultatima natječaja i onih koji nemaju hrabrosti identificirati se svojim pravim imenom kada pišu nebuloze više se neću osvrtati. S poštovanjem

  NADAM SE DA JE DOZVOLJENO KOPIRANJE STARIH POSTOVA!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. galeb (Uredi)

  Daj Tino još koj plus na postove koji ti pašu, dobijaš na vjerodostojnosti…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. vinko (Uredi)

  možeš pojasnit 2 i 4, di su na ikorcula.netu informacije o svakom detalju projekta bazena koje trasparentno pratiš i o kojem se autoru anonimnog pisma radi? oli znaš nešto što ne iznosiš trasparentno?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. vinko (Uredi)

   nije li svrha pitanja dobiti odgovor, a ne prst gore ili dole. sve mi se čini da prst djeli kompjuterski program kojega tino usmjeri.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. Dylan Dog (Uredi)

    U gornjem desnom kantunu ove stranice nalazi se dio u kojem piše ‘traži’ i ‘search’,što je isto značenje al na engleskom.U predviđeno polje upišeš ‘bazen’ klikneš na ‘traži’ i dobit ćeš odgovore na 2 i 4.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
    1. vinko (Uredi)

     odgovora na toćku 4 nema.
     o točki 2 postoje dva teksta iz prošle godine kopirana iz drugih medija. toliko o “svakom detalju koji se u realizaciji projekta bazena trasparentno prati”

     Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Tino A. (Uredi)

  Odgovaranjem na takva pitanja potpuno se gubi smisao postavljanja ikakvih pitanja.

  Uostalom, nisam plaćen da odgovaram.

  Nazovi gore spomenuti broj mobitela pa pitaj. To je prava adresa.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.