Komentar na dio događanja u Gradskoj knjižnici 23.listopada 2009.

mhk

Komentar na dio događanja u Gradskoj knjižnici 23.listopada 2009. g. u povodu Mjeseca hrvatske knjige

IZA OBLAKA ZVIJEZDE SU SJALE ZA NAS

U petak navečer kišni oblaci zaklonili su zvijezde na korčulanskom nebu, no program MJESECA HRVATSKE KNJIGE u organizaciji Gradske knjižnice Ivan Vidali – odvijao se po ranije utvrđenom redu i svi koji su već od 18-00 sati došli u knjižnicu, zaista nisu požalili. Kako sam uz neke članove Književne radionice Trifora bila sudionikom događanja – ČITAJMO POD ZVIJEZDAMA,- ovim putem želim izraziti svoju zahvalnost osoblju knjižnice i Astronomske udruge na uloženom trudu da se ova prekrasna večer dogodi i da bude ovako uspješna. Vjetar i kiša su bili protiv nas, no to nije narušavalo pozitivne vibracije među publikom.

Čitanje poezije u tako neformalnoj atmosferi, direktan i ležeran kontakt sa slušateljima,- nešto je sasvim drugačije od službenih književnih promocija i zato mogu reći da sam sinoć u ovoj neposrednoj interakciji prvi put osjetila istinsku svrhu pisanja.

Posebno me se dojmila grupa učenica, koje su nam se potpuno samoinicijativno pridružile i na početku čitale pjesme koje su iz svoje školske literature same odabrale. Ovakav vid komunikacije pokazuje kako se slična događanja mogu i češće organizirati ,- također tematski , što bi bio pravi put da se ohrabre i podrže mladi u traženju svoga mjesta na zvjezdanom nebu pisane riječi.

Darinka Krstulović

Pošalji dalje: