Svjetski dan medija

Povodom Svjetskog dana medija, koji se obilježava danas, 3. svibnja,  Hrvatsko novinarsko društvo (HND) zajedno sa Sindikatom novinara Hrvatske u 18 sati na trgu gdje se križaju Gajeva i Bogovićeva ulica u Zagrebu organiziraju skup na kojem će ukazati na glavne probleme novinarstva i položaj novinara u Hrvatskoj.

Organizatori pozivaju intelektualnu i kulturnu javnosti te sve one koji zagovaraju vrijednosti slobodnog novinarstva i demokracije da im se pridruže.

U priopćenju za javnost, iz HND-a  ističu značaj koji novinarstvo ima i koji mora zadržati u promicanju slobode govora, izražavanja i okupljanja, u zaštiti svekolikih ljudskih prava te u zagovaranju demokracije.

Dobri mediji i kvalitetno novinarstvo su i korektiv vlasti, kulturno i javno dobro koje oblikuje javnost. Mi novinari proizvodimo svoje novinarske priloge za građane, za javnost pa želimo poručiti da kad se borimo za istinitije i kvalitetnije novinarstvo i za sigurniji položaj novinara unutar redakcija, borimo se za dobrobit svih hrvatskih građana.

Želimo čist, zdrav kapital u privatnim medijima koji jedini može biti jamac nekoruptivnog i neovisnog novinarstva –  poručuju iz  HND-a.

D.V.

Pošalji dalje: