Priopćenje Korčulanske lige

Korčula, 05/05/2011

Korčulanska liga i dalje smatra da Inicijativa za novu Korčulu (www.korculanskaliga.com) predstavlja temelj rješenja problema u Korčuli uključujući i problem formiranja Gradskog vijeća Grada Korčule.

Cilj Korčulanske lige u ove dvije godine je bio ukazati na probleme koji nas okružuju i aktivnim radom pokušati doprinijeti rješenju tih problema. Učestvovali smo aktivno u radu Gradskog Vijeća i poticali rad isključivo iz jednog  razloga, interesa Grada Korčule. Prihvaćamo odgovornost za prijevremene izbore u dijelu da smo željeli građane upoznati sa alarmantnom situacijom u Gradu, te činjenicom da je funkcija Gradskog vijeća postala smiješna u odnosu na probleme u izvršnoj vlasti, prije svega rada Gradonačelnika.  Mislimo da dio građana nije na najbolji način protumačio naše razloge, odnosno da su se pojedinci potrudili da probleme usmjere u nekom drugom pravcu. Ukazujemo još jednom na naše slogane iz kampanje i naglašavamo da naša opcija nije ni lijevo ni desno, već se zove Grad Korčula i njegov prosperitet. Naš cilj je bio pokrenuti stvari s mrtve točke, pokrenuti Korčulu.

U iscrpljujućim razgovorima i pregovorima nakon izbora shvatili smo bit problema, dok smo mi, Korčulanska liga,  razgovarali o neriješenim problemima ovog Grada, oni su (SDP i HDZ)  branili svoje političke pozicije. Prezentirali smo im 10 točaka Inicijative za novu Korčulu i svi su se složili da su to sastavni dijelovi i njihovih programa. Međutim način, kako i kada započeti raditi na njima ostao je nedorečen. Slamku spasa i jedinu  sigurnu garanciju pokretanja promjena vidjeli smo u mjestu predsjednika Vijeća, jedine osobe koja bi nam omogućila da u dvije godine zaista intenzivno radimo na rješavanja problema Grada, da pokrenemo Grad, da radimo na Inicijativi za novu Korčulu. Po nama je funkcija predsjednika Vijeća iz manjinskih stranačkih vijećnika (HSLS i HSP) i Nezavisne gradske liste KL bila logično rješenje kao premosnica između SDP-ovih vijećnika i Gradonačelnika. Ni od SDP-HNSa ni od HDZ-HSSa ne dobivamo podršku , već otpor iz, uvjereni smo, čisto političkog razloga  jer se moraju pravdati svojim  „središnjicama“. Pokušaj aktivnijeg uključivanja predsjednika Vijeća u probleme funkcionalnije Izvršne vlasti  postao je izraz političke moći. Normalno je da smo i mi postavili pitanje kome se Korčulanska liga mora pravdati za protekle dvije godine i nije bio problem doći do odgovora: MI SMO ODGOVORNI SVOJIM BIRAČIMA I SVIM GRAĐANIMA GRADA KORČULE !

Naredne dvije godine ćemo nastaviti raditi za dobrobit ovoga Grada i sve što napravimo isključivo je iz toga razloga. Pokretanje gospodarstva Grada, rješavanje problema onako kao smo to postavili u Inicijativi za novu Korčulu. Ukazujemo ovim putem na prijedlog u Inicijativi za Novu Korčulu, da se Predsjednik Vijeća izabere konzensusom svih stranaka, dakle SDP-HNSa te HDZ-HSSa. Svaki njihov dogovor će podržati Korčulanska liga, a vjerujemo i HSLS i HSP. Dvije većinske stranke u Gradskom vijeću HDZ i SDP prema broju vijećnika imaju mandat a i najveću odgovornost za formiranje Gradskog vijeća. Ukoliko se dvije većinske stranke ne dogovore oko Predsjednika vijeća Korčulanska liga neće dopustit da se Vijeće ne formira i da se nastavi krize vlasti u Gradu.

Korčulanska liga neće biti suzdržana u odabiru Predsjednika Vijeća već će svoje ruke podići,bez obzira tko bio predložen, isključivo iz razloga konstituiranja Vijeća. Neće podržati nerad i nemoć vladajućih struktura (HDZ-SDP) u ovom Gradu koji su nas doveli do toga da budemo najnerazvijeniji otočki grad u Hrvatskoj (nakon Komiže).

NGL Korčulanska Liga

Pošalji dalje:

32 komentara “Priopćenje Korčulanske lige

 1. pape (Uredi)

  Non stop spominjete tu Komižu..bilo bi najboje da lipo skupite kufere i grete širit svoje političke ambicije i apetite na tu “jadnu” Komižu.Uglavnom,najboje bi vam bilo poć na vesla jer je benzina skupa,a ko zna,možda je na Komiži jeftinija???

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Tino Andrijić (Uredi)

  Propaganda dostojna Goebbelsa.

  Kakvi “iscrpljujući razgovori i pregovori”?

  Samo smo se jednom našli na sastanku i obećali ste nam službeno odgovoriti na naše prijedloge do 20. travnja. Na žalost, niste se više javili. Ako ništa – nepristojno je.

  To što ste danima “iscrpljujuće” sastančili i pregovarali sa SDP-om kojeg ste 3 mjeseca pljuvali na toliko kreativan i ogavan način da ni nama iz HDZ-a to nije palo na pamet, govori sve o vašim interesima.

  Ako vam nisu dali ono što ste tražili i zbog tog bili suzdržani, ne brinite. Ima još vrimena.

  A zbog rečenice “Nećemo podržati nerad i nemoć vladajućih struktura (HDZ-SDP) u ovom Gradu” postao sam ozbiljno zabrinut za vaše mentalno zdravlje.

  A ipak samo par rečenica prije kažete: “da se Predsjednik Vijeća izabere konzensusom svih stranaka, dakle SDP-HNSa te HDZ-HSS-a. Svaki njihov dogovor će podržati Korčulanska liga“.

  Reći ću Vam još samo nešto ovako javno:

  Zaista me ni dragi Bog a kamoli nekakva “središnjica” neće natjerati da prihvatim vaše prijedloge o koncenzusu kojim bi se podržao nastavak ove “agonije nerada gradonačelnika”.

  Ovo “agonija nerada gradonačelnika” fraza je iz vašeg nedavnog priopćenja a još prije početka trgovanja. Već ste zaboravili?

  Pa neka i dođe do novih izbora, bit će bez mene.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. wwwwww (Uredi)

  ovo je za umrit od smiha prvo ruse sdp i gradonacelnika i pljuvaju po njemu a sad ce opet sdp-u dat podrsku.presmijesno i prejadno……ma ovi grad je za umrit od smiha …….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. zz (Uredi)

  dragi tino prvo se raspitaj unutar svoje stranke tko ti sve vodi pregovore i dogovara pregovore i koliko puta se je sastančilo bez uspjeha i koje odgovore ste dobili pa onda postavljaj pitanje biločijeg mentalnog zdravlja jer je to ovako javno u najmanju ruku neukusno i bezobrazno jer mi nismo nikog vrijeđali ni javno ni privatno niti smo kao neki članovi tvoje stranke o drugima govorili na osobnoj razini.
  a kako nije uredu da se ovdje iznose detalji razgovora ja to neću ni raditi.
  naše priopćenje se tebi može sviđati ili ne ali imamo pravo na naše mišljenje i djelovanje s našim uvjerenjima a jel radimo kako treba reći će nam biraći na sljedećim izborima a ne nitko drugi jer smo mi ODGOVORNI GRAĐANIMA KORČULE I NIKOM DRUGOM

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Tino Andrijić (Uredi)

   Dragi Žarko, kako neću bit zabrinut za mentalno zdravlje autora ovog priopćenja kad u njemu piše: “Nećemo podržati nerad i nemoć vladajućih struktura (HDZ-SDP) u ovom Gradu”?

   Pa upravo je SDP sa Korčulanskom ligom bio “vladajuća struktura” skoro dvije godine!

   A pošto se nitko od članova KL-a već nekoliko dana nije očitovao vezano uz navedenu rečenicu, naravno da brinem i za zdravlje ostalih.

   Znam da si se nedavno uključio u KL, ali nije valjda da ti to nisu rekli? Pa ipak si detaljno uključen u neke “pregovore” sa HDZ-om? Nadam se kako ćete mi do sljedeće sjednice javiti što ste dogovorili 🙂

   Od Vas bi bilo poštenije da ste umjesto ovog glupavog priopćenja javno rekli kako su g. Filippi i gđa. Seretinek bili suzdržani u glasovanju samo zato jer SDP nije prihvatio Vaš tekst koalicijskog sporazuma (nakon iscrpljujućih pregovora).

   U politici sam predugo (iako još kratko) pa dobro znam kako će na sljedećoj sjednici SDP dobiti predsjednika i to uz podršku dva vijećnika Lige, jednog HSLS-a i jednog HSP-a. Doduše, moguća je manja varijacija pokojeg suzdržanog – više teatra radi.

   Pa čemu onda teatar? Mogli ste to već odraditi prije neki dan? Čemu uopće izbori koje ste izazvali? Loš račun a puno matematike?

   Za kraj, u kratkom roku ste toliko kvalitetno spizdili (zbog bijednih interesa) mnogo truda i rada kojeg sam godinama ulagao u pošteniju i korektniju lokalnu politiku od aktualne. Da o borbi protiv političke korupcije i ne govorim.

   Sve to sam gradio isključivo na vlastitom primjeru – uvijek se baveći politikom besplatno – usput trpeći uvrede, prijetnje, kaznene prijave i gubeći “prijatelje”.

   Da barem ima na kladionici pitanje tko će biti novi/stari direktor Hobera na aktualnom natječaju.

   Ali više mi nije zabavno.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. zz (Uredi)

    Tino ajmo po redu
    Da bi se shvatilo naše priopćenje treba biti upoznat i s našim programom BOLJE KORČULE i točkama navedenim tamo od kojih se neke odnose na rješavanje problema na lokalnoj a neke na državnoj razini i tu ne mislim na probleme države nego na probleme u Gradu korčuli koje može rješiti samo državna razina jer ona ima ovlasti za to (kao HTP korčula) iz tu ide ona konstatacija SDP-HDZ

    ovo između neću komentirati jer je na osobnoj razini i tako neću komunicirati s nikim

    Što se tiće koalicije pročitaj naš letak na kojem je na vrhu sve rećeno. surađivati možemo s bilo kim a u koaliciju s NIKIM NI SAD NI SUTRA NI ZA 100 GODINA

    Moj staž u KL-i je možda kratak ali ne vidim razloga zašto bi utjecaj bio malen jer se kod nas vrednuje rad a ne neke druge osobine

    I za kraj da ne bude nejasnoća ja te znam dosta drugo i što si sve radio u politici i pratim tvoj rad i dalje i iznimno te cijenim bez obzira slažem li se s tobom ili ne (zbog tvog uluženog truda) stoga te molim da ti respektiraš i moje pravo na mišljenje kao i ja tvoje i možemo uvijek raspravljati o bilo čemu i suprostavljati činjenice (dapače iz toga može izaći samo dobro za ovaj grad) jer ja ne mislim da sam najpametniji i da za sve imam rješenja ali još ti jednom ponavljam nemoj koristiti dijelove govora ili pripopćenja ili djelovanja i u datim okolnostima ih objašnjavati kako kome paše ili pak bilo koga proglašavati bolesnima samo zato što ti njegov ili njihov stav se ne sviđa ili slično

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
    1. Tino Andrijić (Uredi)

     Žarko, nije mi namjera nikog vrijeđati i ispričavam se tebi i bilo kome ako se osjetio uvrijeđen.

     Ali, ovakvim priopćenjima vrijeđate ljude koji znaju kako stvari stoje.

     Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
     1. zz (Uredi)

      tino sve ok ne brini

      ja poštujem tvoj stav
      politika ipak nemože promjenit moje pozitivno mišljenje o tebi a i ja uživam u debatama

      Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. muto (Uredi)

  I nakon višekratnih čitanja priopćenja i obrazloženja raznih stranaka i opcija, nije mi jasno kako bilo kakav sastav vijeća može utjecati na gradonačelnikov rad (nerad). Molim osobu koja zna PRECIZAN ODGOVOR na ovo pitanje, neka prosvijetli mene i ostatak neukih. Hvala

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Denis (Uredi)

  svaka čast momci! ne dajte ni sdp-u ni hdz-u da teroriziraju demokraciju! oni imaju dva rješenja ili da se udruže što je realno kad potječu iz iste partije ili da nazovimo manjinskim strankama prepuste vodsvo Gradskog vijeća! Još jednom SVAKA ČAST!!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. Chuck Norris (Uredi)

  Dragi gosp.zz…( Žarko Ž.)

  Niste bili ni na jednom pregovoru, ušli ste srcem u KL i niko vas ništa ne pita, već glavni vode kolo, a kolo se okreće kako vitar puše. Otpuhaće vas.

  Inače meni ni jasno kako to da nakon što je SDP toliko popljuva KL , vi još uvijek vodite “iscrpne pregovore” sa njima.Nezadovoljstvo sa radom vijećnika SDP , dogradonačelnika, gradonačelnika i ostalih VIP-ovaca najviše je upravo isticala KL.

  Trgovina iscrpljuje, zar ne ?

  Dragi gosp. Denis…

  Ova stranica je izgubila na kvaliteti od kada ste je kontaminirali sa svojim glupim komentarima i mislim da bi većina bila sretna kada bi se ubuduće ustručavali iznositi svoje cijenjeno mišljenje.

  Kada posjetite sljedeći put naše malo misto, molim vas raspitajte se među našim sugrađanima što stvarno misle pravaši o vama ? I njima je dosta više degradiranja pravaša sa vašim komentarima.
  Pitam se odakle vam toliko slobodnog vremena ?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Denis (Uredi)

   sve će to doć na svoje! svoje slobodno vrime potrošit ću na riješavanje takvih problema.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. zz (Uredi)

   dragi chuck mi smo ovdje sa svojim inicijalima ili imenom i inaće se ne prepucavam sa nickovima nego ljudima koji iza svojih stavova stoje imenom i prezimenom ali odgovorit ću ti na jedno od pitanja

   kad je ljudima stalo do grada onda razgovaraju sa svima bez obzira što mislimo o njihovom djelovanju jer je naš krajnji cilj dobrobit ovog grada a ne radna mjesta i povlastice ili dokazivanje središnjicama na koje obićno i upučuju ti isti iz velikih državnih stranaka

   drugo mi stojimo i dalje na tome da smo nezadovoljni njihovim radom i tu nema ništa sporno ali opet ispada da mi moramo odlučit o predsjedniku vijeća i odgovornost se prebacuje na nas koji smo dobili 14 % glasova a ne na sdp i hdz koji su dobili pojedinačno duplo više i oni bi trebali biti odgovorni za izbor predsjednika vijeća. ja smatram da nama građani nisu ukazali povjerenje da mi upravljamo ovim gradom nego sdp-u i hdz-u (sa lumparima)pa bi oni trebali bit odgovorni a ne KL-a i prestanite već jednom tu odgovornost svaljivati na nas jer mi nemamo mandat od građana nego vi. Ali vi taj mandat stalno prisvajate kad vam paše i odbijate kad vam ne paše . podvucite crtu i recite jednom DA MI SMO ODGOVORNI za sve neuspjehe i uspjehe a nemojte stalno frizirati realnost. Tek kad to napravite moći ćemo krenuti dalje . I NE RAZUMIJEM zašto je suradnja SDP-a I HDZ-a na jednoj likalnoj razini nemoguća što naš cilj nije dobrobit grada Korčule i tu se vraćamo na bit problema

   treće zar itko misli da smo toliko naivni pa da u trenutko dok nas napada sdp i govori da smo satelit hdz-a mi mislimo da šutnja i nenapadanje od strane hdz-a vodi našoj podršci pa oni su svoju kampanju protiv nas vodili upravo na ne napadanju kl-a jer su time mislili da potvrđuju tezu sdp i izbijali nam glasove pa vi meni sad recite koji je način prljaviji

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. Tino Andrijić (Uredi)

    Dragi Žarko,

    Hoće li doći do suradnje između lokalnog HDZ-a i SDP-a odlučiti će ljudi u tim strankama, a ne vas 10-tak na kavi!

    Što se HDZ-ove kampanje tiče, zaista si zločest. Umjesto da cijeniš to što smo se bavili svojim programima i stavovima trebali smo se valjda vama?

    Ipak, moram ti nešto nacrtat da lakše shvatiš:

    Na ovim prijevremenim izborima koje je izazvala Korčulanska Liga građani su birali između PET lista.

    ČETIRI LISTE (HDZ-HSS, KL, HSP i HSLS) govorili su praktički isto: gradonačelnika treba natjerati da radi putem vijeća jer je izvršna vlast najveći problem našeg grada.

    JEDNA JEDINA lista (SDP-HNS-HSU) govorila je kako gradonačelnik radi dobro i kako je divan.

    Sada nakon izbora imamo sljedeću situaciju:

    Oni koji su tvrdili da gradonačelnik nevalja imaju 9 vijećnika a SDP/HNS 6.

    Tih devet bi valjda trebalo preuzeti vijeće i raditi ono što su obećali narodu u kampanji. Ali ne, događa se politikanstvo apolitičnih 🙂

    Kreće trgovina i kalkulacije: tri liste (točnije HSLS, HSP i KL) sa svoja četiri vijećnika odjednom su suzdržani i ostavljaju HDZ samog! Kako mislite da HDZ i HSS mogu formirati vijeće sa 5 vijećnika?

    I ne samo to! Još tražite da se mi dogovorimo sa SDP-om jer to vama nije uspjelo nakon dugotrajno-iscrpljujuće trgovine.

    Pa koja je cijena vaše podrške? (molim odgovor bez floskula).

    Ma što bi bilo da nismo govorili isto u kampanji? Sastančite sa SDP-om kojeg ste toliko pljuvali a sa nama nećete jer vas nismo pljuvali?

    O Bože dragi… Ja ću zaista odselit u Lumbardu.

    Dragi Žarko, mogu javno govoriti u svoje ime a vjerujem i u ime svojih kolega. Nas pet, ostati ćemo pri onome što smo govorili u kampanji pa makar došlo opet do izbora i makar ih opet izgubili.

    Gladan ali Petković!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
    1. zz (Uredi)

     ovaj odgovor je bio chucku a ne tebi (na gornjeg nisi odgovorio) ali dobro
     opet ajmo po redu
     Normalno da će te to vi odlučit ali se onda prestanite prepucavat preko KL-e i od nas tražit da koaliramo s vama ili u suprotnom lažemo i ovakvi i onakvi smo. ja tu nevidim dosljednost o kojoj govoriš jer smo vam kako govoriš u kampanji bili “dobri”.

     Šte se sljedećeg pasusa tiće pravo je pitanje zašto se to dogodilo baš HDZ-u da ostane sam sa HSS-om i u tom pitanju leži i odgovor

     što se tiće “cijene” (ako ćemo je tako zvati a tu opet koristiš i ti to dobro znaš politikansku riječ) ona vam je točno rečena u pregovorima (opet govorim o kojima javno neću)i vi ste je odbili. Nisu je prihvatili ni u SDP-u i zato smo mi suzdržani i neznam odakle ti to da ćemo mi podržat SDP. Još jednom slušaš priće po gradu. Mi smo samo izjavili da nećemo dopustiti da se na sljedećoj sjednici ne formira vijeće i preuzet ćemo tu odgovornost. Po tvojoj toj logici vi nemožete dobiti podršku HSP i HSLS i onda ni zajedno s nama nemožete dobiti predsjednika vijeća , jer vama ni mi nismo dovoljni i zašto smo sad mi kao unaprijed opredjeljeni u kampanji ni lijevo ni desno opet krivi. Vi ste vjerojatno shvatili da onaj tko je protiv SDP je odmah uz vas (HDZ), ali ima nas koji nismo ni uz jedne ni uz druge jer ma koliko se ti ljutio meni su te dvije stranke jedno te isto i u vrlo malo detalja vidim razliku osim što su uvijek jedna protiv druge bez argumenata važno da je suprotno.

     Ja mogu govoriti samo u moje ime i ime moje još nepunoljetne dice i nikog drugog, a stavove mogu iznosit od udruge Korčulanska liga (koje dogovaramo zajedno).
     Kad govorim u svoje ime onda ću ti reći sljedeće: ok ne glasajmo ni mi za ikog i ostanimo suzdržani jer ponavljam meni ste isti i jedni i drugi, a što ćemo odlućiti svi unutar KL-e zajedno još neznamo ni mi te nemojte prejudicirati stvari jer nas tako samo usmjeravate i olakšavate posao. Ali isto tako znaj da stav koji zauzmemo ću braniti isto kao i svaki drugi kao da je moj osobni jer sam ulaskom u nekakvo “društvo” pristao i moralno se obvezao braniti zajednički stav slagao se s njim ili ne i ovo ponavljam govorim NAČELNO te opet ne prejudiciraj bilo što jer ti opet ponavljam DA NAŠ STAV što će biti na sljedećem vijeću NISMO JOŠ odlučili

     Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
     1. mm (Uredi)

      KL je pokrenula neprihvačanje proračuna. Bila je svjesna posljedice.
      Dolazi povjerenik i započinje nova kampanja, takvo nešto je svima bilo novo.

      Slijede ponovna pljuvanja sa svih strana i svi stavljaju Korčulu na prvo misto.
      ( Žal mi je onih par mladih koji stvarno i jesu stavili Korčulu ispred svega ostalo ).

      KL je razočarana rezultatom izbora “samo dva vijećnika ” , neki će reći i to je puno uzimajući u obzir promjene u KL.

      Sve oči su uprte u KL, pritisak i odgovornost…najlakše je optužiti nekog slabijeg.

      Ali ipak razočaran sam nezrelošću da se udre šakom o stol i zauzme stav, ma kakv bio. Vrime leti, sezona je počela a mi nemamo konstituirano vijeće.

      Na radiju odjednom Vjeran tvrdi da će preuzeti odgovornost,a Vice potvrđuje, pa što čekate?, što če se prominit u desetak dana ?.

      Za mene je sramotna kalkulacija KL, HSLS i HSP, oni su suzdržani, Vjeran, Vice i Pažin su SUZDRŽANI…možda da se nebi zamirili Mirku, Mareliću i ekipi. Ili možda staroj ekipi sa desne bande. Žal mi je mladih u svim tim strankama.

      Gospodo, vrime gre, ne možete sedit na dvi katride, svo četvoro ste SUZDRŽANI od ODGOVORNOSTI.

      Svi znamo što misle SDP i HDZ, mnogi su htjeli promjene i dali su glas HSP-u, HSLS-u i KL, a oni su ostali SUZDRŽANI. Sram vas bilo, bježite od odgovornosti.
      Odlučite po savjesti, nije me briga kako, ali Korčula ne može čekati, lamin je udri o dno.

      Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
     2. zz (Uredi)

      mm ti su u velikom dijelu u pravu i ja koji sam bio na listi KL-a se slažem s tobom, a isto tako ne želim biti dio cirkusa i odlučivati koja će strana od te dvije velike partije prevladat jer su za mene ustvari potpuno iste i još jednom ponavljam korčulani nama nisu dali mandat da upravljamo ili odlučujemo tko će upravljati ovim gradom i imamo pravo biti suzdržani. Kao drugo dva viječnika su u svakom slučaju uspijeh i jedino je KL-a i HSP rasli SDP stagnira a HDZ je pao kao i HSLS po broju glasova na manjem izlasku glasaća i nemože se baš reći da je sve isto. KL-a je rasla 10 % po broju glasova i svakako je zadovoljna rezultatima.
      Cijelo vrijeme se iskrivljuje realnost. Pobjedu je proglasio SDP pa nek onda preuzme i odgovornost za formiranje vijeća a ostavite se stalnog prebacivanja odgovornosti na KL. Mi smo rekli da je naša platforma NOVA KORČULA i sve ono što ona podrazumijeva a potpunu podršku smo dobili samo od HSLS koji je zauzeo naš stav
      A što se tiće zamjeranja to te ne triba bit strah jer samom pojavom na listi smo se po njihovom shvačanju svrstali na suprotnu stranu (SDP_HDZ)a mi smo cijelo vrijeme na strani Korčule i naše djece i spremni smo za dijalog sa svima pod istim uvjetima jer smo mišljenja da nismo najpametniji iako iz našeg stožera izlazi najviše programa i ideja ( i pet ludih glava je pametnije od jedne)
      Još ti jednom ponavljam ja bih najrađe da se svih zatvori u jednu prostoriju i dok se ne govore ih ne puštat van jer bi interes svih trebala biti Korčula ispred stranke, partije i privatnih interesa i to jedino čemu ću ja osobno težiti a vi svi tumačite kako god vam paše ili nepaše u bilo kojem trenutku

      Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
     3. mm (Uredi)

      Korčula ispred svega…
      NOVA KORČULA…i to je već izlizano.

      Izborna kampanja je jedna stvar…svak govori što ga je volja. Mirko ni ispuni NITI JEDNO obećanje u dvi godine mandata, Ivan A. iz tadašnje KL ga je to pita dva puta, nema odgovora,nikome ništa i SDP odnosi opet najviše glasova.

      Građani su dali svoj glas onome za koga su mislili da će najviše napraviti za svih nas, ne za SDP, HDZ, KL ili negog drugog.

      Kad su se objavili rezultati izbora , pregovori su bili započeti. Ako se nije uspjelo dogovoriti sa nikim , odlučeno je da budete suzdržani. I KL i HSP i HSLS…to je vaš stav i ja ga cijenim.

      Ali mi ni jasno da neko može reć na radiju da će preuzet odgovornost na sljedećoj sjednici. To hoće reć da dosad nije htio preuzet odgovornost, da će pogazit svoj stav koji ste držali do sada kao neutralni…to mi nije jasno. O čemu vi govorite ? Vice, Vjeran i Pažin…svi ste isti.

      NOVA KORČULA može biti nova samo ako nema političke trgovine, sa izjavom na radiju ipak osjećam da bi trgovina mogla pobijediti. Ipak je to najstariji posal na svitu. ( da ne uvridim koga ).

      Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 8. crni (Uredi)

  Mišljenja sam da se dvi najveće stranke u gradu moraju dogovorit u interesu grada pa neka zajednički nose teret ovog grada. Zašto se konstantno vrši pritisak na KL (koja nije stranka) koja upravo zbog dosljednosti svoje politike osvojila dobar dio svojih glasača?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 9. norant (Uredi)

  gosp <Denis o Vašoj cijenjenoj demokraciji nemojte govorit jer ste sve reklisa tim da niste dozvolili slobodu koaliranja podružnice HSP – Korčula prema njihovim uvjerenjima, popijte sklerozin očito puno toga zaboravljate, i to za kratko vrime.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 10. norant (Uredi)

  Tino ja mislim da nam laicima koji se ne bavimo politikom objasniš koji su to stvarni mehanizmi od strane vijeća koji mogu natjerat gradonačelnika da radi za dibrobit svih, da li svaku donešenu odluku na vijeću isti mora sprovest u djelo ili ne mora? I koje su stvarne ovlasti gradonačelnika po novome zakonu, jer ako gradonačelnik ne mora sve odluke sprovest onda ćemo i dalje gubit vrime u prepucavanjima a ne rješavanju problema.Ako mora sprovest sve odluke, i ako su programi stranaka približno jednaki nevidim razlog da se ne možete dogovoriti oko predsjednika u interesu zajedničkih ciljeva. Svih 15 viječnika ako želu doista raditi za dobrobit grada i korčulana imat će posla i priko glave, ako su po srijedi osobni interesi onda počnite prozivat osobe imenom i prezimenom jasno sa stvarnim argumentima pa jednom recimo pravu istinu tko je tko u Korčuli. A tebi i svim mladim političarima ostanite u političkim vodama i borite se za istinu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 11. Chuck Norris (Uredi)

  Poštovani gosp. Norant,

  Predsjednik vijeća saziva sjednice vijeća. Gosp. Lovro je dobro započeo , ali mu je gosp.Marelić objasnio da je bolje sazivat sjednice svakih tri mijeseca.

  Gradonačelnika se može donekle i stisnuti i natjerati da radi odlukama donesenih na vijeću.

  Npr. Ako vijeće donese odluku da se dogodine za doček Pola Nove Godine potroši 50 000 kn , ili da se roditeljima isplati za svako novorođeno dijete 10 000 kn, ili nešto treće humano i korisno za naš Grad …gradonačelnik to mora uvrstiti u prijedlog proračuna za sljedeću godinu.

  Također ako predsjednik vijeća načme teme poput direktora Hobera, Sportskih ustanova, i ostalih članova odbora da ne spominjem vatrogasce koji nekontrolirano troše ogromna sredstva dolazi do bolje kontrole i efikasnosti gradskih firmi te boljitak za svih nas.

  Tema poput “Keruma” nikada nije bila tema vijeća. Zašto ?

  Svaki dan se gubi naš novac sa praznom Liburnom…dokle ?

  Zašto je TZ danas zatvorena kada su dva kruzera u luci ?

  Sve su to teme koje mora novi predsjednik iznijeti na dnevni red, otvoriti raspravu i konačno prisiliti gradonačelnika da konačno počne više vremena provoditi u kancelariji.

  Ako vijeće uvede i elektronski nadzor karticama u svim svojim institucijama, mnogo više zaposlenika bi bila na svom mjestu.

  Ako vijeće prisili gradonačelnika i zaposlenike Hobera i simpatizere SDP-a da tokom ljetnih mjeseci ne parkiraju svoja vozila na parkingu…možda bi proračun bio bolji sljedeću sezonu.

  Ovako moj Norant još uvijek mislim da OSOBNI INTERESI prevladavaju pred DRUŠTVENIM INTERESIMA.

  Ali , moram biti iskren i izraziti sumnju da nisam baš siguran koliko novi predsjednik vijeća ima snage i zakonskih osnova da stvarno prisili gradonačelnika da radi, ma tko bio izabran za predsjednika.

  Ne možete od fjakovog, nesposobnog neradnika koji nas košta 1000 kuna dnevno učiniti radnika i spasioca nakon 10 godina ( NE)rada.
  Ipak većina je svoje rekla i svi mi moramo poštivati odluku većine, makar znamo da nam ta odluka nanosi mnogo štete.

  Lijep pozdrav.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 12. mindel (Uredi)

  Nemojte se prepirati oko nečeg što je jasno ko dan. Vijeće su ruke i uvijek je bilo bitno da netko ima osam ruku. Koristi od te matematike ovaj Grad nema zadnjih dvadeset godina zato jer su glave van Vijeća i oni komandiraju sa tih osam ruku.
  Možda u ovom Gradu ima onih koji se sa tim ne slažu !?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 13. pjd (Uredi)

  Spustite loptu na zemlju. SDP i HDZ imaju najvecu odgovornost. Skleroza dviju najvecih stranaka nemoze se opravdavati odlukama malih stranaka. Male straneke i jesu tu da prizovu pameti velike a ne da im kokolavaju i da ima poklone moc koju ima nisu poklonili biraci.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 14. pjd (Uredi)

  I jadno se bojim da samo simpatizeri SDP parkiraju di ne triba. Priznajet, narode, korumpirani smo svi, idemo svi u cistiliste.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 15. macak (Uredi)

  ZZ mi je super lik, on misli na svoju dicu i svoju Korculu, a mi ostali ne mislimo kako on, dica su nam na zadnjem mistu kako i ovi grad, i zato smo u njegovim ocima svi isti. Interesantno.Ma morat cu promislit, pa zatražit pristupnicu u KL da bi se i ja malo osvijesti i zavoli ovi grad a naročito svoju dicu.
  ZZ samo te molim ako mi mozes pojasnit, kako ce sad Vjeran preuzest odgovornost i omogućit će da se izabere predsjednik vijeća. Oli do sada nije moga preuzest odgovornost? tko mu je brani? Ups, sorry zaboravi sam da su bili iscrpljujući razgovori, očigledno su završili pa sad možemo preuzest odgovornost. Ala da, ipak se okreće….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 16. macak (Uredi)

  Tino, ja znam da si u trendu i pratiš modu, ali daj molim te promini ova dole slova, jer sam oćoravi i nerazaznajem što je što, ha,ha,ha…
  I molim te, fermaj govorit da nećeš još dugo bit u politici, jer bi ovi drugi to jedva dočekali,(brat ti je učini grešku, nemoj i ti) zato trpi i nedaj se, ZZ i njemu slični će ionako kad promini vitar, okrenut bandiru. A što se duhovnog vođe tiče, taj kad istrguje sve što je naumi, okrenut će im škinju i pravit se da ih ne poznaje. Sjeti se Čempresa i D.K., kad se popeo na tron, zaboravi je kako je do njega doša, i tko ga je i s kojim ciljem posla.A ako ipak odlučiš odselit u Lumbardu, pogledaj jel se tamo moze nać koja mala garsonjera za priko cilega godišća.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 17. mindel (Uredi)

  Dva najbolje ocjenjena komentara su pod 22 i 24,ustvari komentari koji su razlozi stanja(čitaj”r”)oko konstituiranja Vijeća i koliko to Vijeće može utjecati na promjene u Gradu.
  “Uzalud Vam trud svirači”,Izvršna vlast i gradska Uprava je “gluhonijema” !!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 18. wwwwww (Uredi)

  pa vi niste normalni……..ovo i traj i traje i traje…..obozavan ovaj grad……nije mu ravan ni lud , zbunjen , normalan ehhehehehehehe…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.