Konvencija GO SDP-a Korčula

U subotu (7. svibnja 2011.) održana je u hotelu „Korčula“ tematska izvještajna konvencija GO SDP Korčule, koju je u ime radnog predsjedništva vodio Lovro Krstulović. Konvenciju su pratili: predsjednik glavnog odbora Josip Leko, saborski zastupnik Arsen Bauk, pomoćnik tajnika SDP-a Vedran Lendić, predsjednik ŽO SDP-a DNŽ Davor Penić, koordinator 10. izborne jedinice i saborski zastupnik Arsen Bauk .

Mladen Marelić predsjednik GO SDP je informirao skup o radu u protekloj godini, koja je po njegovim riječima bila burna, a za SDP dinamična i radna uz tridesetak sjednica, posebno po MO. Grad Korčulu su uz domaćinstvo SDP posjetili i predsjednik RH Ivo Josipović, predsjednik stranke Zoran Milanović, i gotovo svi  Saborski zastupnici,kojima je na vrijeme bilo predstavljeno stanje GO SDP kao i sveukupno u ovoj gradskoj zajednici isticanje dosadašnjih pozitivnih rezultata programa. Marelić se osvrnuo i na protekle prijevremene izbore za Gradsko vijeće u kojima je SDP sa svojim partnerom HNS pobijedio sve kandidacijske liste. Iako smo dobili izbore nismo mogli izabrati predsjednika Gradskog vijeća, kazao je Marelić, uz nadopunu: Vlast je lakše dobiti, nego sačuvati, ako je u vijeću i izgubimo, obraz nećemo nikada.

Predsjednik GO HNS Robert Lučić je informirao konvenciju o dugogodišnjoj suradnji s SDP, koja i nije koalicija, nego pošteni odnos ovih stranaka koje se svakodnevno bore i svojim programima vode Korčulu u bolju budućnost.

Temu konvencije o korčulanskom gospodarstvu je iznio zamjenik gradonačelnika Franc Stenek koji je vrlo dobrim, pa i stručnim izlaganjem ponukao članove konvencije za diskusije, jer je Stenek govorio o dva trenutno najveća gospodarska problema: Stečaj brodogradilišta INKOBROD i pitanje privatizacije HTP, za što je i Grad i gradska uprava vodila stalnu brigu, nažalost bez završnih rezultata. Nažalost, otočka industrija stagnira, nema tržišta jer su i poduzeća mala, kazao je Stenek, uz dodatni teški podatak da su i hotelijeri i ugostitelji veliki gubitaši.

Nedavno je gradonačelnik Korčule razgovarao sa korčulanskim studentima i doživio upozoravajući glas, da će se rijetko ijedan student od njih 24 vratiti i raditi u Korčuli. Govorio je o lošim prometnim vezama s kopnom bez duž obalne brodske linije prema Splitu i Rijeci, trajektne cjelogodišnje prema Drveniku. Trajekt Harold Lučić plovi samo ljeti, spor je, mali i nefunkcionalan, napomenuo je Stenek ispravljajući vlastiti lapsus, Mislio je na trajekt Hanibal Lucić, a nehotice izgovorio ime stanovnika Korčule Harolda Lučića. 233 sugrađanina su bez posla, upozorio je Stenek, iako je dosadašnja prosječna plaća zaposlenika 6180 kn. Pozvao je sve članove konvencije na veliku podršku za igradnju veće luke i pristaništa u Korčuli.

Gradonačelnik Korčule Mirko Duhović je pozvao svoje goste, stranačke kolege da u budućoj Vladi RH ne zaborave dati maksimalnu podršku korčulanskim projektima koji su u realizaciji, pripremi ili planirani. Nabrojio ih je niz, kao: poslovni centar s parkiralištem, premještanje autobusnog kolodvora, nova pomorska luka, obnova Gradskog muzeja i kuće Marka Pola, završetak stečaja u brodogradilištu Inkobrod uz definiranje novih namjena prostora, privatizacija HTP, prostorna i razvojne dokumentacije PUP, GUP razvojna strategija i Master plan razvoja turizma, Korčula na svjetskoj baštini UNESCO, vodoopskrni sistem na području Grada uz sustav odvodnje otpadnih voda, gospodarska zona, nova trasa ceste Korčula-Račišće i drugi projekti.

Gosti su dali veliku podršku korčulanskim kolegama uz osvrte i na buduće parlamentarne izbore koji su i velika kušnja za dalmatinski SDP (Arsen Bauk) koji neće nasjesti na provokacije. Dalmacija je uvijek bila SDP-ovo biračko tijelo (Vedran Lendić) uz naše mjere koje su izraz moderne socijaldemokratske politike, jer današnji divlji kapitalizam i HDZ-ova Vlada koja ga podupire, Hrvatskoj ne jamče ni razvoj niti smanjivanje socijalnih razlika.

Projekti HDZ Vlade RH imaju povijest, a SDP budućnost (Leko) u kojoj će sigurna, solidarna i prosperitetna Hrvatska ostvariti naše radne i stvaralačke sposobnosti te s povjerenjem gledati u našu vlastitu i zajedničku budućnost stabilnog gospodarskog razvitka, osnažene demokracije, vladavine prava, europskog standarda i života za sve hrvatske građane.

Svi dijelovi Županije će ravnomjerno razvijati naš boljitak (Penić) kao dodatni faktor ravnomjernom razvitku Hrvatske, naglasivši važnost rada SDP koji se pomladio, a naša je mladost već i jedna od glavnih operativnih snaga SDP-a.

Na konvenciji je uz 7 funkcijskih delegata izabrano i 22 koji će predstavljati GO SDP  Korčule na I. Izvještajno – tematskoj konvenciji koja će se održati 21. svibnja u Dubrovniku.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje:

3 komentara “Konvencija GO SDP-a Korčula

 1. SIDA (Uredi)

  Ma kako vas vise nije sram!?! Jeli vidite di ste donili ovi bidan grad!?! I sad Mladen govori o velikoj raboti i dinamicnosti… Jeli to ono sto cini po cile dane po gradu!? Na kavicama i smislja kako nesto ili nekoga zajebat!?!! Ali tu je i Mirko…o ovim projektima prica od kad je gradonacelnik, a nista ne cini… A mi ludi narod stalno glasamo za njega…I tu je i Stenek,ekonomski strucnjak,koji se itekako dokaza u ove 2 godine. Covik koji viri Dusku iz lule… A jadni li smo…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. crni (Uredi)

  ovo me podsjeca na tesnu kozu br.3…..samo jos fali da Mile iznese prasice iz forone jer i sami znamo da prasici nisu nesto kad se olade…….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. lumpar (Uredi)

  neka oni svi skupa razglabaju,treba bit svjestan da njihovo vladanje gradom ništa dobro nije donilo niti če.samo je kasno jer su toliko pustili korjenje ko kapara,a to smo se uvjerili sad na izborima.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.