Nije bilo zabune

Naime, prvotna reakcija uprave HTP-a na ponudu engleske putničke agencije da se radi o zabuni, pokazala se netočnom. Jedina zainteresirana turistička agencija na natječaju „Transun“ iz Oxforda ponudila je doista samo tri milijuna kuna,s argumentom da je riječ o derutnim nekretninama za čiju će obnovu trebati potrošiti mnogo novca.

Natječaj  je, nakon toga, domaći hotelijer poništio, a uskoro će, prema riječima predsjednika Uprave Jura Vlašića, biti raspisan novi. – Ispitujući tržište, na ponovnome natječaju očekujemo ozbiljne ponude. Ponuda Engleza je smiješna. Cijena od 30 milijuna kuna i ostali uvjeti prodaje ostaju isti kao na prvome natječaju – kazao je Vlašić.

Neslužbeno doznajemo da je domaći hotelijer već stupio u kontakt s jednim ozbiljnim ponuđačem iz Amerike. Riječ je navodno o jednom američkome fondu čiji menadžeri imaju veze s Korčulom.

Fond je, neslužbeno doznajemo, već stupio u kontakt s korčulanskom hotelijerskom kućom i vezano uz to već se vode ozbiljni razgovori. Ako u drugome pokušaju dođe do prodaje, domaći hotelijer u većinskome vlasništvu države novcem namjerava izvršiti restrukturiranje društva, riješiti se dugova i nastaviti poslovanje bez gubitaka.

Hotel Korčula smješten je na samoj obali u zapadnom dijelu staroga grada, kraj kule Kanavelić iz 15. st. Hotel je u biti vila s prostranom terasom. Ima 20 soba, 4 apartmana i ukupno 48 kreveta. Prvi je gradski hotel, izgrađen 1912. godine i pravi je spomenik korčulanske gradnje. Neto građevinska površina hotela je 1190 metara četvornih, bruto građevinska površina 1230 metara četvornih. Zgrada Golubović ima potencijala za dobivanje 1250 metara četvornih zatvorene građevinske površine.

Željan Petković / Slobodna Dalmacija

Pošalji dalje:

2 komentara “Nije bilo zabune

  1. FORE (Uredi)

    citiram uvaženog profesora ekonomije:
    “Radi sa na tome da razuman ne razumje po mogučnosti
    baš ništa!!!”

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.