Nova Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Korčule

Novu Konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Ured državne uprave sazvao je za 18. svibnja (srijeda) u 11 sati, nakon što vijeće nije konstituirano iz prvog pokušaja 3. svibnja 2011.

Iako je na prvoj sjednici jednoglasno izabran Mandatni odbor i Odbor za izbor i imenovanja i iako su vijećnici svečano prisegnuli na svoje dužnosti, pošto sjednica nije uspješno konstituirana (neizborom predsjednika vijeća) sve treba ponoviti u novom pokušaju.

Sjednicu će do konstituiranja, odnosno do izbora predsjednika Gradskog vijeća voditi najstariji vijećnik, što je u ovom sazivu Ivan Farac.

Prema javnim najavama vijećnika koji su na prvoj sjednici bili “suzdržani”, očekuje se kako će ova sjednica ipak biti uspješna odnosno kako će se izborom predsjednika Gradsko vijeće Grada Korčule konstituirati.

U protivnom, Ured državne uprave više nema obvezu sazivanja sjednice i protekom 90 dana od dana izbora (početkom srpnja) ostvariti će se uvjeti za raspisivanje novih izbora.

Tino Andrijić

Pošalji dalje:

4 komentara “Nova Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Korčule

 1. mm (Uredi)

  Što ako KL da jedan glas SDP-u a jedan glas HDZ-u…dali to znači da je KL preuzela odgovornost kao što je Vjeran izjavio na radiju ili će Vice i Pažin preuzeti odgovornost ?

  Blago nama sa toliko odgovornih…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. mala08 (Uredi)

  ZAŠTO GOSPODIN PAŽIN NEBI DIGAO RUKU KAO SEDMI A NE KAO OSMI NEKA I ON PREUZME ODGOVORNOST KAD ŽELI TOLIKI BOLJITAK OVOM GRADU

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. svileni (Uredi)

  Odgovornost trebaju preuzet dvije stranke koje su dobile najviše glasova.Ako želimo boljitak gradu onda te dvije najveće stranke neka daju predsjednika i dopredsjednika a onda će sve male bit 12-te,13-te,14-te i 15-te.Najveća odgovornost leži u njima.Kad oni daju svoje najkvalitetnije ljude i odluče surađivat za dobrobit grada onda će se možda nešto ipopravit ovako one way ticket…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. norant (Uredi)

  Zašto misliš mala 08 da bi HSP sa jednim vijećnikom trebao preuzeti odgovornost ili jednom rijećju zašto se HDZ i SDP kao većinske stranke ne dogovore oko predsjednika, a manjinske strane taj dogovor ne podrže i zašto bi manjina odlučivala o većini kad za to nisu dobili od birača povjerenje. Drugo ako su svim vijećnicima puna usta ljubavi prema Korčuli zašto se ne dogovore ili bolje rečeno ne pronađu kompromisno rješenje npr. šest mjeseci neka vijećem presjedava HDZ. šest SDP pa ako treba i šest mjeseci jedan predstavnik manjiskih stranaka ( koje oni izaberu ) kao prijelazno rješenje do redovnih izbora ili neko možda pametnije i za političke opcije primjerenije rješenje jasno u skladu sa postojećim zakonima, koje će prekinuti ovu sapunicu i što je još važnije stvoriti pozitivnu radnu atmosferu u samom vijeću,( znam da je ovo malo smišno i glupo a što ću kad sam takav, ali ja san protivnik bilo kakvih nemoralnih podjela u društvu koje u načelu koriste samo pojedincima, a velikim hrvatima da ovo ne shvate kao brastvo i jedinstvo ili nostalgiju za prošlim vrimenima nego kao želju stvaranje jednog drugaćijeg odnosa između samih korčulana na tragu tolerancije, uvažavanja… iz kojih ćemo početi stvarati moralne vrijednosti i na osnovu istih znati u budučnosti kome doista biraći trebaju dati povjerenje na izborima.Dok god budemo razmišljali na osnovu ideoloških podjela,a ne moralnih do tada će strankam upravljati nedodirljivi političari jedne ćemo nazivati lopovima, druge komunjarama a na kraju priće njima to ništa neznaći jer obraza nemaju a nas će samo i dalje dijeliti i tome guštati, i zato mislim da smo svi zajedno suodgovorni za stanje u kojem živimo.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.