Umro Dragan Jambrišak, dobitnik Nagrade Grada Korčule 2005.

U 73. godini života u Švicarskoj je 4. travnja 2011. umro DRAGAN JAMBRIŠAK. Čovjek koji je gotovo cijeli svoj život proveo u Engleskoj, a kad bi dolazio u Hrvatsku bilo je to uglavnom na Korčulu, puno rjeđe u Zagreb u kojem se rodio. Od 90-tih godina i kupnje kuće u gradu Korčuli, pa preko potpore uređenju crkvice Sv. Antuna, Dragan Jambrišak je Korčulu volio izdaleka, ali ništa manje od onih koji su joj bili bliže. U našem posljednjem razgovoru veselo mi je rekao kako mu je liječnik dopustio ove godine poći na Korčulu. Taj tako dalek put, zbog zdravlja, nije mogao prelaziti posljednjih godina.

Nadam se samo da tamo gdje je sada postoje gradovi lijepi poput Korčule. Ako je tako, Dragan Jambrišak sigurno je našao put do njih.

Nažalost, često se moramo odmaknuti da bismo nešto vidjeli onakvim kakvo zaista jest. Dragan Jambrišak je imao rijetku sposobnost prepoznati vrijednosti zemaljskog života. Ali, posjedovao je i nešto još rjeđe od toga: dobrotu. Uvjerena sam da će ga zbog toga i Nebo nagraditi.

Zdenka Andrijić

Pošalji dalje: