Konstituirano Gradsko vijeće

Jutros u 11 sati održana je Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Korčule koju je sazvao predstojnik Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Baldo Pušić. Sjednicu je vodio najstariji izabrani vijećnik Ivan Farac.

Nakon jednoglasno izabranog “Mandatnog odbora” i “Odbora za izbor i imenovanja” gradski vijećnici su za predsjednika Gradskog vijeća izabrali dr. Lovra Krstulovića čime je Gradsko vijeće napokon konstituirano.

Kandidat koalicije HDZ-HSS Andrija Fabris dobio je 6 glasova (HDZ-HSS-HSP), 6 protiv (SDP-HNS) i 3 suzdržana (HSLS-KL) a kandidat koalicije SDP-HNS Lovro Krstulović dobio je 9 glasova (SDP-HNS-KL-HSLS) uz 6 protiv (HDZ-HSS-HSP).

Dakle, u drugom pokušaju vijeće je konstituirano jer su 2 vijećnika Korčulanske Lige i vijećnik HSLS-a podržali kandidata koalicije SDP-HNS.

Čisto kao zanimljivost, prenosimo dio priopćenja Korčulanske lige od 11.3.2011. pod naslovom: “Odgovor na pismo gradonačelnika Mirka Duhovića”:

POČETAK CITATA:

Drug je Mirko izda priopćenje: doživotno glasujte za mene!

Decenijski predvodnik Korčule u svim njenim gospodarskim, društvenim i političkim uspjesima, gradonačelnik Mirko Duhović, našao je vremena baviti se u Proglasu i Ligom. Na nesreću građana Korčule, Gradonačelnik očito ne razumije da smo u 2011. godini i da su građani slobodni, punoljetni, pismeni i sami odlučuju kome će dati svoj glas.

Istina je da smo odbili proračun za 2011. ali ne samo zbog povećanja prireza (iako smo protiv uzimanja novca od građana za financiranje nesposobnosti i nerada Gradonačelnika i njegovih šutljivih sljedbenika), nego zato što Gradonačelnik i njegovi ideolozi nisu u stanju ni zamisliti proračun koji bi doprinio razvoju Korčule. Liga neće dopustiti da ostanemo najnerazvijeni otočki grad u Hrvatskoj nakon Komiže!

Čovjek koji Gradom vlada od vremena kada je NK Zagreb bio prvak Hrvatske, Janica Kostelić skijala a Wikipedia nije postojala, ne razumije ni ovo vrijeme, ni potrebe građana. Član Partije Duhović vjeruje u urote u na razini Županije i Republike Hrvatske kojima je jedini cilj srušiti njegovu nadasve uspješnu vlast pod kojom Korčula već deset godina cvjeta i napreduje! Kao ključni argument Gradonačelnik nudi usporedbu sa 1990-ima kada je na vlasti bio HDZ. Liga, kao ni građani Korčule, ne želi vlast koja se obračunava sa duhovima otprije 20 godina, kojoj je mjerilo usporedbe 1945, 1995. ili 2005. Liga gleda u 2015. i 2025. i 2035. i želi Korčulu koja neće živjeti u prošlosti.

Lekcije o demokratizaciji koje dijeli koje dugogodišnji poslušnik demokratskog centralizma primjer su najčistijeg politikantskog bezobrazluka, političkog neznanja i nedostatka vizije. Gradonačelnik i njegovi ideolozi poznaju samo svijet u kojemu se za vlastito mišljenje ide na neki Komitet. Liga vjeruje da su građani odgovorni, da vole svoj grad, da misle svojom glavom i hoće, mogu i znaju odlučivati o svojoj budućnosti.

U ovoj 2011. u kojoj je Facebook po svijetu ruši bezosjećajne moćnike i u kojoj nezadovoljstvo mladih trese Hrvatsku, Gradonačelnik bez profila na Facebooku nudi nastavak dosadašnjih neviđenih uspjeha pod njegovim mudrim i sposobnim vodstvom. Svi su krivi, niko ne vridi, samo je drug Mirko bezgrešan i vječan. Evala!

KRAJ CITATA.

Zanimljivo je i priopćenje HSLS-a od 15.3.2011.

POČETAK CITATA:

HSLS nema namjeru demantirati laži u predizbornom priopćenju Gradonačelnika na službenim stranicama Grada. Gradonačelnik se nema što baviti strankama već potrebama građana, odnosno poslom za koji prima dobru plaću. Ako je htio pisati političke panflete onda je to trebao napraviti kao član SDP-a.

Nemamo potrebu Gradonačelniku obrazlagati svoje stavove u vijeću već samo svojim biračima. Suludo je u ovo vrime recesije u državi, posebno tužno po grad Korčulu, u gradsku upravu zapošljavati nove ljude kad ni postojećih dvadesetak nemaju što raditi osam sati dnevno. Naši prijedlozi će i dalje biti u smjeru malobrojnije, ali efikasnije gradske uprave. Ipak nas je u ovoj jedinici ostalo svega nekoliko tisuća i glumiti veliki grad, ma što god zakoni dozvoljavali, nema smisla.

Razumijemo opravdavanja gradonačelnika na tuđi račun; to ionako svi rade u ovoj državi.  Zakoni su takvi kakvi jesu i u okviru njih, snalažljiviji bolje plove u lokalnim sredinama. Možemo samo biti žalosni što nismo sposobni od ovoga što imamo, (a u gradu Korčuli imamo izuzetno vrijedne gradske imovine), iskoristiti puno više.  Priče i obećanja o boljem sutra uvijek kulminiraju pred izbore, tako da predlažemo gradonačelniku i njegovoj stranci neka slobodno i ovaj put tiskaju knjižicu na desetak ili više stranica sa svime što planiraju učiniti u gradu. Neka svakako ne zaborave uključiti Liburnu, Potok, Inkobrod, industrijsku školu,… odnosno “daleko više za prosperitet i napredak Korčule”.

A sami građani Korčule će dobro znati izabrati za Vijeće listu po njihovom guštu.

KRAJ CITATA

Tino Andrijić

Pošalji dalje:

20 komentara “Konstituirano Gradsko vijeće

 1. pokojni kukalo (Uredi)

  ni to gradsko vjece nego peskarija!
  niti su to politicari vengo trgovci za svoj interes,od prvega do zadnega i livo i desno

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. wwwww (Uredi)

  uzas teski vi iz kl niste normalni prvo rusite gradsko vijece sad podrzavate isto ….SRAMITE SE!!!!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. hihihi (Uredi)

  ma jesan li ja ovo dobro pročita da je Vice podrža Lovra?A uvik san govori da je on najmalicijozniji od svih gore!Srami se

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. viva (Uredi)

  Trećerazredni lokalni političari kojima je vlastita promocija i borba za poziciju važnija od javnog i općeg interesa. Korčulu skupo koštaju ove igre i igrice. SRAMITE SE !!!!!!!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Bepina (Uredi)

  E jesan ja jedna najobičnija Bepina kad mi ni jasno čemu je služi ovi cili kažin?!
  A da mi je bilo imat to solada što je potrošeno pa ih uložit u Hitnu Pomoć oli u Osnovnu školu! Neću više nikad hodit s mojin Luiđem u Triešte jerbo ga ni križa božjega.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. mm (Uredi)

  Jasno se vidi sa slike da je ovaj put g. Marelić ispričao opet neku basnu, pričicu ili vic, te se poslušni vijećnik HNS-a namijao prvi. Ostali će kad shvate vic.

  A građani će se smijat kad im se sve ovo vrati u glavu i dica odu trbuhom za kruhom.

  Ipak večina nas razmišlja svojom glavom, zar ne ?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. macak (Uredi)

  Korčulanska liga je dosljedna u svojim stavovima i razmišljanjima. Oni će nas izvuć iz ove agonije. ONI SU NAŠI SPASIOCI !!! HVALA VAM ŠTO SE TOLIKO TRUDITE DA NAM SUTRA BUDE BOLJE!!!
  _ Naravno ovo gore je šala mala. Ivan Andrijić je jedini nešto značio u toj KL, ali je skuži s kim ima posla i povuka se, na žalost. Ostali bi, iz KL, kako je to Ivan reka jednom na Gradskom vjeću, trebali se pogledat u zrcalo,ali vjerovatno ni to ne bi pomoglo , jer takvih “gubica od kartona”, nema nadeleko. Sramite se svi skupa u KL, i probajte nam opet prodavat maglu. Svi će te kad tad izaći na svitlo dana, i vidit ćemo za koje ste se ideale prodali. idem rigat jer mi se digla utroba!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 8. wwwww (Uredi)

  meni je najfamoznije kako to da niko od nih ne cita ove forume i ne zapitaju se malo ……ej …..pa draga moja kl(korculanski luzeri) stvarno ste presli svaku granicu …. gradonacelnik je obican neradnik i nista dobroga nije doni za korculu….a vi i dalje podrzavate njegove stranacke kolege i dajete mu jos vise prostora i vremena da nas ukopa jos dublje…pa jeli znate da ce tocke na gradskom vijecu on birati ….sigurno nece birat skakljive teme tipa kerum itd itd…..i sada kad vam predlozi isti predlog proracuna??? vi cete ga prihvatiti????

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 9. hihihi (Uredi)

  jedva čekam nova priopćenja i lige i hsls-a!nemojte da puno čekamo

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 10. ajmee (Uredi)

  Men upće ni jasno što će nam gradsko vijeće, sve je funkcioniralo ko inače i bez njih (šala mala, znam da su potribni). Al pravo rečeno, jedino interesantno oko njih je bilo njihovo uporno neformiranje, čak je bilo i….pa moran reć bi san ono baš pravo ponosan na svih!!
  Držali su se doboto ko blaćani u najjačin danima “umrit, al ne molat!!”. Jedan fin dašak bezkompromisnosti u lijepoj našoj, di je sve otišlo i dalje odlazi ugodnom linijom manjeg otpora. U svoj ovoj apatiji, Korčulani su unatoč čudnoj situaciji, gotovo sijali ko zadnji svjetionik čiste tvrdoglavosti, na koju možeš bit jidan, ali si nekako i ponosan. Al sad…A hvala vam lipa , sa smo ko svi pravi hrvati, niš posebno i osjećamo se ko kurci!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 11. hmmmm (Uredi)

  A zasto HDZ nije hoti podrzat nikog drugog nego sam sebe. Vidim svi krivite kl, ali mislim da je 6 vjecnika vise od 2 i da su ponajprije oni mogli utjecat da njihov ljuti suparnik ne pobjedi! Ali njihova politika je ili mi ili nitko, a tako nazalost svih korculana stagniramo!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. hmmmmm (Uredi)

    kuzim ja to puno vise nego sto ti mislis, samo stvari gledam objektivno a ne subjektivno! Ali ko sta san vec napisa, HDZ-u je uvik netko drugi kriv!
    Gdje je lokalni sdp doveo korculu a gdje hdz drzavu, zar su tu odgovorni najvise hsls i kl?

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 12. SIDA (Uredi)

  Priopćenje iz Korčulanske lige
  Vezano za formiranje gradskog vijeća Grada Korčule želimo izvijestiti naše birače te sve građane Korčule da je isključivi razlog podržavanja kandidata SDPa od strane vijećnika NLG Korčulanske lige potreba da se formira gradsko vijeće uz činjenicu da je ta stranka i relativni pobjednik izbora. Naš rad u vijeću i dalje će biti neovisan, otvoren prema svim vijećnicima i strankama te isključivo podređen interesima Korčule. Izbor kandidata sa liste HDZ/HSS nije jednostavno bio realan jer takva situacija, prema našim informacijama, ne postoji u niti jednom gradu u Hrvatskoj (predsjednik vijeća i gradonačelnik iz dvije vodeće stranke).
  Rezultati Korčulanske lige na ovim izborima potvrđuju da postoji svijest o potrebi promjena ali i svijest o situaciji u kojoj se kao Grad nalazimo kroz samu činjenicu da smo zabilježili najveći porast broja glasača. Naglašavamo da smo od početka kroz Inicijativu za novu Korčulu naglašavali da je podjednaka odgovornost svih političkih struktura kako za formiranje Vijeća tako i za realizaciju točaka iz Inicijative sa kojima smo upoznali građane te sve političke stranke.
  U skladu sa našim predizbornim obećanjima nastojati ćemo ojačati ulogu gradskog vijeća u vođenju Grada te biti otvoreni za konstruktivne prijedloge i ideje bez obzira od koga dolazili.
  Ponovno ističemo da naša opcija nije ni lijevo ni desno već interesi Korčule. Svim vijećnicima želimo puno uspjeha u naredne dvije godine sa željom da mjerilo podrške budu rezultati rada. Na žalost u ovom trenutku s obzirom na stanje u Gradu nitko ne može dobiti našu podršku iz drugog razloga osim interesa Grada, odnosno formiranja Vijeća. NGL Korčulanska liga.

  I sad vi meni recite da su ovi normalni??!!! Ovaj Vjeran je totalno izgubi busulu, a koliko će nas koštat ove dvi ruke u zraku tek ćemo vidit!!! E bidna Korčulo….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 13. norant (Uredi)

  Judi moji ja mislim da nakon završetka ove sapunice više nema smisla napadat ili prozivat bilo kojeg vijećnika ili stanku. Duboko se nadam da su naši vijećnici pa i same stranke kao i svi mi zajedno iz svega ovoga nešto pozitivno naučili. Ajmo sad počet raspravljat na osnovi pametnih i konstruktivnih prijedloga a ne i dalje nastavljati sa prozivanjem pojedinaca ili stranaka. Ja koji ne živim u Korčuli ali Korčula živi u meni možda imam najmanje prava komentirati ( ili po nekima soliti pamet ) jer se i onako sve ovo osobno mene ne tiče, ali koristim i ovaj naći da dam jedan mali doprinos u uvjeravanju svih nas da podjele posebno ideološke naravi u načelu ne mogu donijeti ništa dobrog osim stvaranja razjedinjenosti među nama samima, a napredak našeg društva u cjelini ovisi o tome koliko ćemo svi zajedno biti jedinstveni u rješavanju zajedničkih problema, niti vijećnici mogu bez podrške većine korčulana ostvariti zajedničke ciljeve kao i obrnuto i to je činjenica i istina, sve drugo je plodno tlo za slobodne strijelce jer tad oni imaju kontrolu nad nama a nama ostaje samo da runjamo od toga se ne more živit. Dok god po naosobno budemo živjeli u uvjerenju da je uvijek netko drugi kriv i da će naše problema netko treći riješiti i ne preuzmemo inicijativu, i dalje ćemo u budućnosti gledati ovakav scenariji samo će se možda izmijeniti glumci a nama ne trebaju kozmetičke večć sustavne promjene u društvu, Zato mislim da svi moramo se pogledat u zrcalo i reći što smo to mi osobno i na koji način doprinjeli stvaranju pozitivnog ozračja u Korčuli a ne samo da se gledaju pojedini vijećnici ili političari, možda tad budemo više jedan drugo poštovali i uvažavali na osnovi moralnih vrijednost ( jasno i stručnih ), možda tada i neki korčulani za koje smo mislili da su nam manje važni i bitni dobiju prostor za dokazivanje. Možda se nitko neće složiti sa mojim razmišljanjem to i ne tražim ali jedno je sigurno da stvari gledam nepristrano bez politikanstva i sa gledišta osobe koja je dok je živjela u korčuli razmišljala na jedan naći ( i nije bila svjesna, još manje razmišljala i trudila se dat doprinos u stvaranju, pa mogu reći na osnovu resursa i lipote koje Korčula i šire područje ima jednog od najkvalitetnijeg prostora za življenje u lipoj našoj ), danas sve gledam drugačije bez ljubomore i zavidnosti sa željom da stvorite prostor kvalitetnijeg življenja koji će bit na ponos svakom Korčulaninu. Neka mi niko ne zamiri a posebno Tino koji zna tko sam iako nije problem i da ostali znaju ako ih to zanima ali ja nisam bitan bitni su oni koji žive u Korčuli, depresiju zamijenimo optimizmom, nerad – radom, podjele – zajedništvom itd…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.