Korčulanski sportaši stigli u Palermo

Korčulanski sportaši stigli u Palermo – u utorak prvi nastupi i Otvaranje Igara

PALERMO – Korčulansko sportsko izaslanstvo na 15. Svjetskim otočkim igrama stiglo je u ponedjeljak kasno poslijepodne na Siciliju. Let iz Dubrovnika preko Rima za  Palermo  protekao je  bez ikakvih problema, u avionu  Air Italie zajedno sa našima  na Siciliju stigla je  i poveća skupina sportaša  iz afričkog otoka Mayotte . Za razliku od Igara  2006.g. koji su se također održavale na Siciliji i kada je otok Korčula prvi put sudjelovao  na Igrama,  sada su  formalnosti dolaska, akreditivi i smještaj po hotelima prošli iznenađujuće brzo, sve je  zaista  štimalo kako treba  . Iz zračne luke naši su svi zajedno krenuli autobusom u hotele koji su uglavnom  određeni  po sportovima.

U Astoria Palace Hotel iz kojeg se inače i javljam, smješteni su naši atletičari i šef sportske delegacije, rukometašice su u Hotelu Villaggio Cita del Mare , plivačka selekcija je u Hotelu Casena del Colli, u Hotelu Toreta Residence   su naši tenisači i liječnica, dok se ostatak naše delegacije nalazi u  dva Hotela – Villa Igea i Villa Esperia. Prvi je dojam je da su udaljenosti između hotela prilično velike.  Sutra je prvi natjecateljski dan nastupaju naši tenisači i rukometašice , pa ćemo već donekle znati i  koje su udaljenosti do sportskih borilišta. Sutra je i dan od otvaranja  –  Svečana ceremonija otvaranja održati će se u  21,00  na otvorenom u povijesnom objektu Castello a Mare.

Riječ je o fortifikacijskoj građevini  , koja se nalazi u Arheološkom parku nedaleko luke , izgrađena je u  10.stoljeću i u bogatoj povijesti ovog grada bila  je jedan od najvažnijih obrambenih objekata. S obzirom na već spomenute udaljenosti, to će, u ovih šest dana Igra, biti jedna od rijetkih prilika da se mladi sportaši našeg otoka opet nađu zajedno….

NK

Pošalji dalje: