Odgovor g. Vicku Ivančeviću – gradski vijećnici HDZ-a

Poštovani g. Ivančević,

slažemo se u potpunosti sa Vašim stavom kako je kupnja 13.000 m2 u Potoku prije 10-tak godina, jedna od rijetko dobrih investicija Grada Korčule.

Međutim, Vaša tvrdnja kako je 3.500 m2 koje je Gradsko vijeće (i Vašim glasom) upravo obezvrijedilo (uz zemljište obitelji Granić) „zaštićeno od urbanizacije“ ne stoji, jer ste ujedno svojim glasom podržali i gradonačelnikov amandman kojim se treba uzeti kao prioritet vraćanje tih istih katastarskih čestica u građevinsko zemljište!

Upuštate se u stručnu elaboraciju kako bi potencijalna gradnja na predmetnom području narušila vizuru grada Korčule s mora, a zaboravljate da ste kao gradski vijećnik, zajedno sa svim vijećnicima jednoglasnom odlukom još 2003. godine glasovali za Plan u kojem je građevinsko područje bilo planirano na gore navedenim česticama.

Također zaboravljate da je pred realizacijom izgradnja zgrade „Keruma“ odnosno novog poslovnog objekta sa parkiralištem kojem je visina na prednjem pročelju 21m i realizacijom tog projekta eventualna gradnja na česticama u vlasništvu obitelji Granić i Grada Korčule bila bi neprimjetna.

Skrećemo Vam pažnju kako se ne radi o četiri reda kuća već o izgradnji u jednom redu onih sadržaja koji će biti od interesa za Grad Korčulu, a što će definirati plan nižeg reda.

Gradski vijećnici HDZ-a

Pošalji dalje:

6 komentara “Odgovor g. Vicku Ivančeviću – gradski vijećnici HDZ-a

 1. wwwww (Uredi)

  samo usporedbe radi obitelj Granic po mojoj laickoj procijeni je ostecena za nekih 750 000 eura
  Pa neka san i pola doda( a nisam) razmislite o kojim se novcima radi.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. HarveyDent (Uredi)

  Znači prije 8 godina je Vicko imao jedno mišljenje a sada ga je promini. NEČUVENO!!
  To je za hadezeovce malo previše.
  Oni jednostavno mišljenja nemaju dok im ga stranačko vodstvo ne instalira mozak.
  “Kud Ivo tu i ja!”

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. macak (Uredi)

  harveyDent, ti si očigledno jedan od onih koji misle svojom glavom. Napadaš HDZ zato što iznosi činjenice, koje se tebi ne sviđaju pa napadaš bezglavo jer napad je najbolja obrana. Zbog tebe i takvih kao ti, ovaj Grad ide “punom parom” al unazad. Još mi reci da je ovo što su Vice i ostali možjani izglasali pravedno i da se sa tim slažeš. A onda kad vidiš Graniće, budi frajer pa ih pogledaj u oči. Bljak

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. HarveyDent (Uredi)

   macak…ja stvarno nisam ulazio u meritum stvari jer jednostavno nemam informacija ni znanja o tome.
   Pa čak nema veze ni hdz previše s time. Meni je jednostavno nevjerovatno smješno, da u političar ne smi promijeniti mišljenje…. IKADA. U hrvatskoj političkoj areni je to najveća kletva koju jedan političar može izreći drugome.

   A zašto čovijek ne bi promjenio mišljenje? Svi učimo na vlastitim greškama i zabludama i promjena mišljenja može voditi u nešto novo i bolje i nije uvijek povezana sa onom; “On je kako vitar puše”.
   Znači nisam mislio ništa osobno (Granići) nego isključivo načelno se zalažem za razmišljanje u glavama onih koji nas vode.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. Tino Andrijić (Uredi)

    Čovjek koji ne mijenja mišljenje više voli sebe nego istinu.

    Ja (i siguran sam moje kolege vijećnici) to ne smatramo spornim, već samo ukazali na činjenicu (u odgovoru na njegovo priopćenje) da je g. Ivančević u raspravi govorio jedno, kasnije glasovao za drugo – a sutra u priopćenju rekao treće.

    Odnosno, tvrdio je kako je 3.500 m2 gradskog + zemljište Granićevih „zaštićeno od urbanizacije“ a glasovao je dan prije za gradonačelnikov amandman kojim to zemljište prioritetno treba vratiti u građevinsko! Zašto ako je zemljište “zaštićeno od urbanizacije”?

    Ostali (uglavnom) barem nisu ništa ni govorili već su šutke proveli stranački-interesno diktiranu zapovijed (SDP, HNS i KL).

    Što se samog amandmana tiče, on je šlag na torti ovoj (da je nazovem pravim imenom) pljački privatne i društvene imovine kako bi se pogodovalo privatnim interesima i nekima omogućila ozbiljna financijska korist!

    Duhović svojim primjedbama na plan prvo privilegira određene interesne skupine (DOKAZ: DOKUMENT – crvenim sam označio bitno) a onda amandmanom na ID PPUG “pere savjest” i traži alibi.

    Oboje potpuno neprihvatljivo jer svi moramo biti jednaki kako pred zakonima tako i pred urbanističkim planovima.

    Zaista je opasno i vrlo zabrinjavajuće da u Korčuli moćni pojedinci mogu kupiti parcelu u području koje je označeno kao “zaštićeni prirodni krajobraz” (prema Planu iz 2003.) unaprijed znajući da ga političkim utjecajem mogu pretvoriti u građevinsko zemljište na štetu samog grada (kojeg toliko jako jako vole!) i privatnih vlasnika koji očito nemaju takav politički protektorat.

    Ona famozna cisterna kraj DVD-a Korčula (“vozilo bez cisterne” rekao je Duhović jednom), očito će dobro poslužiti kako bi se zalijevala trava pored nove zgrade.

    Ja još uvijek, možda naivno, vjerujem kako će se državna istražna tijela pozabaviti ovim slučajem, umjesto da Grad Korčula opet (novcem svih građana) plati odvjetnika za podizanje nove (iako privatne !!) kaznene prijave protiv mene.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. oo7 =S (Uredi)

  …to gledanje u oči teško bi palo čovjeku, ovo su ipak samo judi…priroda nas uči “krokodil plače dok izjeda svoj plijen… a što se tiče preneseno u novac eure ili vrijednosne papire pa i dionice traje to od agrarne, nacionalizacije … naši susjedi žive na našoj djedovini još nam zapovjede da ne sadimo pomidore jer im padaju u gustrinu koju su sagradili na našoj otetoj zemlji… bilo građevinsko ili ne to zemljište je još uvijek cijenjene obitelji … jo što bi mi bilo drago da se uzelo komu što je trideset i šeste uzeto našim famijama uz pomoć vrlog orjunaša arnerija i kumpanije, barem ono što nisu prodali za teške doič marke…zaboravljajući onu oteto prokleto ili daj mi večere s Bogom stečene a pred lice Božje i Vrhovnu pravdu idemo u košulji bez žepa…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.