Kako ne reć dvi riči o Ocu Randu

Tako je, istina je Oče Rando Paršić, da su vas u jedanaest zatvora „kazamata „smistili.

Da su  vas  poštenog sudili!

Istina je da su  vam i Korčulani kumovali u nekima od njih. Oni Korčulani, koji  su bili poslušnici režima, prošlog sistema, koji su poradi svojih osobnih interesa, vas proganjali i slične vama, i sudili vam.Vi ste večinu njih znali. U svojim dubokim htjenjima zaborava, ne radi spoznaje i istine svima nama na znanje, već poradi oprosta njima, vašim krvnicima šutnjom ste  svoju i bol zatrli, sve ove godine.

Mi vaši prijatelji „Nikolaši“,uvik smo se pitali;“ zašto ste u u onim našim susretima, kad ste tako radosni i sritni bili izbjegavali teme, koje bi se nehotice nametnule u našim razgovorima, bo Golom otoku, kad ste bili zatočeni, te ih vješto izbjegavali!“

I tad ste opraštali!

NEPOPRAVLJIVI, koju su vam na posljednjoj zatvorskoj postaji jedanastoj vašeg  životnog puta, sa Golog otoka potpisali vaši krvnici, nama vašim prijateljima „Nikolašima“, daje inspraciju, da vas pored  svih  vaših dobrota, koje ste  nam podarili, nikad ne zaboravimo.

Ostat će te naša inspiracija u Bogu,kako treba voliti,opraštati,Hrvatsku Domovinu ljubiti, za  koju ste  vi, tako  patili i  za koju ste  u vjeri opstali!

Hvala vam oče Rando  i na ovoj knjizi,u kojoj ste ispričali i potpisali,  sve naše „upite“, sve vaše oproste!

Neka vam je laka Hrvatska zemlja, koju ste tako jako i iskreno volili, za koju ste u Bogu živili, za koju  ste i svoju  knjigu „ZABRANJENA SJEČANJA“ napisali, u  kojoj ste svima oprost svoj  dali!

T. Gatti

Pošalji dalje:

2 komentara “Kako ne reć dvi riči o Ocu Randu

 1. zorzi (Uredi)

  padre Rando… kakav je to bi čovik -čovik i pol!! s koliko divljenja sam gledao na njegovu svečeničku čistoću, nijedan sila ovega svita ne može Crkvi skinuti tu krunu, ona je njezino blago.
  Za vjernika smrt nema zadnju rič, nadam se veli naš padre susretu u kraljevstvu Božjem

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. nikolas (Uredi)

  Prvo – hvala dragi Tonci na ovako lipom clanku o p.Randu!
  Drugo – kako se vidi kako zloca caruje i u nasem gradu!samo jedan komentar od zorzija o ovom dobrom i plemenitom sveceniku i redovniku, a pusti komentari (najcesce sa negativnim predznakom) na gotovo svim vaznim dogadjajima vezanima uz buducnost naseg grada i aktualnim problemima. Nije li to dosta znakovito?
  Trece – dragi padre Rando molim te da sa neba zagovaras i molis se za nas grad i njegove zitelje. Neka nam tvoj zivot bude primjer i vodilja – prastati, nikad vracati zlo za zlo i pomagati svakom covjeku u nevolji i tako doprinositi za boljitak naseg grada, Crkve, drustva i na kraju za nas osobni rast.
  Hvala dragom Bogu, na ljudima kao sto je bio p.Rando!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.