Sudjeluju Korčula, Slano, Konavle i Metković

Drugu godinu zaredom turistička ponuda na jadranskoj obali biti će obogaćena dinamičnim, veselim, šaljivim i izazovnim zadacima koji zajednički čine Jadranske igre, show program kroz koji se međusobno natječu turistička mjesta na Jadranu. Ove godine Jadranske igre održavati će se od 10. lipnja do 4. rujna u 32 turističke destinacije, a njihov značaj i doprinos lokalnoj turističkoj ponudi prepoznalo je Ministarstvo turizma kao, glavni pokrovitelj projekta te institucije partneri – Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora. U našoj Županiji Igre počinju 10. srpnja u Korčuli, a održat će se i 11. srpnja u Slanom, 12. srpnja u Konavlima te  14. srpnja u Metkoviću. Show Jadranske igre novo je i moderno izdanje igara čija tradicija na području hrvatske obale, a posebice manjih mjesta, seže u daleku prošlost. Sastoje se od natjecateljskog i zabavnog dijela programa. Natjecateljski dio programa čini natjecateljskih disciplina u kojima nastupa 6 ekipa sa po 8 natjecatelja.

Timovi predstavljaju okolna mjesta, a sastoje se od minimalno tri osobe nježnijeg spola. Discipline u kojima se ekipe natječu igre su sa tradicionalnom tematikom. Najbolje momčadi ostvaruju pravo sudjelovanja na regionalnoj četvrtzavršnici, te potom na poluzavršnici, sa koje se mogu plasirati u finale koje će se održati 4. rujna 2011. u Biogradu na Moru.Zabavni dio programa uključivat će i brojne nagradne igre za gledatelje, dodatni glazbeni program te igre u suradnji s reprezentacijama gostiju stranih zemalja. Organizatori su veliku pažnju posvetili osmišljavanju novih igara na kopnu i moru, kao i modernim rekvizitima koji se uklapaju u cjelokupni vizualni identitet igara. Dobra zabava koju nude Jadranske igre započinje 10. lipnja u gradu Krku, a odmah potom i 12. lipnja u Umagu te će se kroz lipanj i srpanj održavati kvalifikacijska natjecanja Novigradu, Rabu, Bakru, Matuljima, Malom Lošinju, Kraljevici, Malinskoj, Fažani, Vrsaru, Medulinu, Lovranu, Novom Vinodolskom, Korčuli, Slanom, Konavlama, Pločama, Stobreču, Starom Gradu na Hvaru, Slatini, Primoštenu, Murteru, Vodicama, Viru, Pagu te Sv. Filipu i Jakovu.

Sva natjecanja započinju 19 sati a održavaju se na rivama navedenih gradova, koji su jedno i suorganizatori Igara. Jadranske će igre u Krku simbolično označiti i otvaranje sezone kupanja uz podizanje Plave zastave.Tijekom kolovoza i rujna svi će stanovnici i gosti na Jadranu moći uživati u četvrtzavršnicama, poluzavršnicama te naravno i u samoj završnici. Ove će godine biti organizirano ukupno 37 Jadranskih igara. U njima će sudjelovati 256 ekipa s ukupno 2080 natjecatelja. Svi oni borit će se za glavnu nagradu – vatrogasno vozilo, koje će zasigurno biti od velike važnosti za njihovu zajednicu.

Pošalji dalje: