Uskok tereti Čehoka za zamjenu zemljišta

VARAŽDINSKI gradonačelnik Ivan Čehok doveden je rano jutros u sjedište Uskoka gdje su ga ispitali zbog sumnje da je gradski proračun Varaždina oštetio za 29 milijuna kuna. Osim Čehoka sumnjiče se još tri osobe, među kojima je lokalni moćnik Davor Patafta, da su pri kupovini i zamjeni zemljišta zaradili gotovo 30 milijuna kuna, a na štetu gradskog proračuna.

U sjedište Uskoka došao je i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Uskok neće stati na zamjeni zemljišta

Index je prvi pisao o sumnjivim poslovima za koje Uskok tereti Čehoka, kao i povezanosti Patafte i Čehoka. Ovaj lokalni moćnik i mladi tajkun bio je godinama “omiljeni” Čehokov poduzetnik.

Prema informacijama kojima raspolaže Index, Čehoka se neće ispitivati samo za sporni  posao kupovine i zamjene zemljišta već je vrlo moguće da će istraga proširiti i na ostale zajedničke poslove Patafte i Čehoka.

Pobrinuli se da Čehok ne bude Sanader

Podsjećamo, Čehok je jučer ostao bez zastupničkog imuniteta, a prije nego što je Sabor potvrdio skidanje imuniteta, istražitelji Uskoka već su posjetili Čehoka u njegovu domu. Iako to nije i službeno potvrđeno na taj se način htjela izbjeći blamaža koja se dogodila kod slučaja Ive Sanadera.

Jučer je cijeli dan trajao pretres doma varaždinskog gradonačelnika kao i njegova ureda. U 17.30 sati transferiran je u Zagreb, a noć je proveo u Uskokovoj pritvorskoj jedinici za zadržavanje na zagrebačkom Senjaku.

Uskok sumnjiči Čehoka da je od svibnja 2008. godine do danas pogodovao lokalnom moćniku Davoru Patafti uz pomoć Narcise Huljev, članice Uprave Zračne luke kao i sudskog vještaka Tomislava Možine.

Zamjena zemljišta

Konkretno, Uskok tereti Čehoka za sporu zamjenu zemljišta koja je bila vezana uz posao zbrinjavanja otpada. Grad Varaždin dao je za gradnju tvornice za mehaničko-biološku preradu smeća u vlasništvo 14,5 hektara gradskog zemljišta na kojem se nalazi smetlište. U zamjenu je Pataftin Vis dao 2,5 hektara zemljišta u predjelu Jalkovec i to unatoč činjenici da je četvorni metar zemljišta u Jalkovcu vredniji od hektara na Brezju.

Index.hr

Pošalji dalje:

3 komentara “Uskok tereti Čehoka za zamjenu zemljišta

  1. macak (Uredi)

    A valjda će USKOK doć i kod nas malo, ima se i u Korculi posla za njega. Ala da, bitno je da se pokreće!!!!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. KORKYRA (Uredi)

    AJDE AJDE I NAŠI ĆE MALO DO LEPOGLAVE ČINIT ČAČKALICE SAMO DA BUDU TAMO OSTALI NA DUŽE VRIME I DA PLATU SVOJE DUGOVE ŠTO IH NABIJU OVIH PETNAESTAK GODINA

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.