Godišnji nastup korčulanskih mažuretkinja

U kino dvorani Doma kulture korčulanske mažoretkinje su održale svoj tradicionalni godišnji koncert kojim su oduševile sugrađane i brojne turiste pokazavši im stečeno znanje ove sve popularnije ritmičke umjetnosti. Svojim su plesom zahvalile učiteljici i predsjednici Udruge korčulanskih mažoretkinja Lyudmili Yung koja je i otvorila koncert pozdravnim riječima i uručenjem zahvalnice korčulanskom gradonačelniku Mirku Duhoviću koji im je pomogao uz roditelje i nekolicinu obrtnika put u Čakovec gdje su debitirale na 15. državnom prvenstvu u mažoret plesu i 11. državnom prvenstvu u twirlingu. Tu su, naime, između 900 sudionika iz 30 hrvatskih gradova, zauzele visoko peto mjesto.

Isto tako su nedavno sudjelovale na prvom Regionalnom natjecanju mažoretkinja u Trilju, gdje su kao jedine iz Dubrovačko-neretvanske županije osvojile brončanu medalju u kategoriji seniorki, a mlađe su juniorke dobile priznanje za svoj nastup. Velikim pljeskom je publika zahvalila svojim mažoretkinjama koje treniraju tek dvije godine i uspješno prezentiraju svoj grad i otok Korčulu.

Svoj godišnji koncert ispunile su svojim točkama minime, mlađe juniorke, juniorke i seniorke uz grupne, solo i duo točke, i lako se prepoznaju po plavo bijeloj uniformi koja simbolizira korčulansko podneblje.

Lijepu večernju priredbu su nadopunile Trbušne plesačice iz Vele luke. Posjetitelji su svojim dobrovoljnim doprinosom dijelom pomogli pokrivanje troškova Regionalnog natjecanja u Solinu, na kojem će po prvi put nastupati i najmlađe korčulanske mažoretkinje.

Nikola Perić

Pošalji dalje: