Novi trajekt MOLI

Jučer je na trajektnoj liniji Korčula-Drvenik i obratno započeo sezonsku plovidbu trajekt MOLI u vlasništvu LNP ( Linijske nacionalne plovidbe) iz Splita,i tako je spašena bojazan i korčulana i turista da ove godine neće imati ovu spasonosnu vezu,jer kao što je poznato liniju je godinama održavala korčulanska “Mediteranska plovidba”, zatim prošle godine “Jadrolinija”, koji više nisu bili zainteresirani,pak će od danas do 11.rujna ploviti trajekt MOLI koji u svojim salonima može prevesti 193 putnika i u garaži 40 automobila.

Tijekom ljetne sezone, trajekt „Moli“će isplovljavati iz Korčule svaki dan u 5:15 i u 14:30 sati,a iz Drvenika kod Makarske u 08:30 i u 17:30 sati.

Izuzetak je od 15. srpnja do 28. kolovoza, kad će plovidbeni red biti dodatno pojačan,pa će tako trajekt LNP-a imati tri dnevne plovidbe u jednom smjeru: iz Korčule ujutro u 4:30 i u 10: 30, te poslijepodne u 16,30 sati, a iz Drvenika ujutro u 7,30 sati, te poslijepodne u 13:30 i u 19:15 sati.
Cijena putne karte iznosi 39 kuna dok se za osobni automobil plaća 202 kune u jednom smjeru. Putovanje na liniji Drvenik- Korčula traje 2 sata i 15 minuta. Inače Grad Korčula otočke općine godinama bezuspješno traže da se linija drži cijelu godinu, čime bi vozači s polaskom iz Korčule bili oslobođeni višesatne vožnje ( trajektom do Orebića,zatim Pelješkom cestom preko Stona,Neuma i Ploča ) do Makarske.

Nikola Perić

Pošalji dalje: