WELCOME TO VELA LUKA

Trinaest učenika III. B razreda SŠ“Vela Luka“ ,pod vodstvom nastavnica ekonomske grupe predmeta: Tomislave Stipković, Maje Tičinović – Žuvela i Ivane Škoro,predstavili su vježbeničku tvrtku Travelino d.o.o.Rezultat dvogodišnjeg rada je  predstavljena brošura turistički vodič „Welcome to Vela Luka“. Prezentacija je održana navečer u dvorani tvrtke „Facta vera“.Nakon nekoliko mjeseci marljivog i predanog rada  učenici su osmislili sadržaj turističkog vodiča „Welcome to Vela Luka“.Vodič je tiskan samo na engleskom jeziku u 10.000 primjera na 51 stranici s brojim lijepim fotografijama. Približno 80 posto sadržaja posvećeno je Veloj Luci,a ostatak ostalim mjestima na otoku Korčuli.

Novac za tiskanje vodiča dali su Općina Vela Luka, u suradnji  sa Regionalnoj razvojnom agencijom Dunea iz Dubrovnika, TZ-a Vela Luka, TZ- Blato i Dubrovačko-neretvanska županija. Cilj vježbenike tvrtke Traveline d.o.o. – turistima i ostalim posjetiteljima Vele Luke i Korčule vodičem doprinijeti jačoj promidžbi turizma na otoku. Budući je jedan od uočenih nedostataka turističke ponude i loša informiranost gostiju.S vodičem gosti će biti upoznati kulturno-povijesnom baštinom Vele Luke i otoka, načinom života,prometnim vezama i prirodnim ljepotama.I ovim žele dati poticaj bržem razvoju turizama, kao glavnog gospodarskog pravca razvoja na Korčuli.

Na prezentaciju su bili nazočni brojni gosti : načelnik Općine Vela Luka Boris Žuvela, direktor TZO Dorjan Dragojević, ravnatelj SŠ „Vela Luka Tonči Andreis, koji su čestitali i zahvalili učenicima, školi i nastavnicima na izradi turističkog vodiča.Prezentaciju su pjesmom obogatili klapa „Vela Luka“. Nakon završene prezentacije upriličen je domjenak u vrtnoj restauracije Hotela „Korkyra“. Milovan Cetinić

Pošalji dalje: