Odabrane najbolje skladbe za Marko Polo festival

U Korčuli će se od 22. do 26. srpnja održati XVI. Međunarodni Marko Polo festiva pisme, vina i autohtonih hrvatskih proizvoda, a od 27. srpnja do 14. kolovoza u središtu Korčule i druga „Marko Polo pijaca“ . Za festival su odabrane 34 najbolje skladbe, 35 najboljih proizvođača vina i 54 najbolja proizvođača prehrambenih proizvoda, proizvoda od ljekovitog bilja, suvenira i dr.

Na objavljene natječaje ovogodišnjeg XVI. Međunarodnog Marko Polo festivala pristiglo je preko 180. skladbi, 80. proizvođača autohtonih Hrvatskih proizvoda, poznatiji po strukturi poslovanja kao (OPG) Obiteljska proizvođačka gospodarstva i preko 50. proizvođača vina iz Republika: Hrvatske, Slovenije i Makedonije.

Cilj je, da u sklopu Marko Polo Festivala putem ‘Pijace’  okupiti, povezati i približiti mnoge Hrvatske autohtone i tradicionalne proizvođače domaćim i inozemnim gostima i potrošačima na jednom mjestu.  Ovo je početak realizacije programa ”Marko Polo Hrvatska”, kojeg već niz godinama i s velikim oprezom pokušavamo inplementarno učvrstiti na hrvatskom tlu. Pisma, vino i autohtoni prehrambeni proizvodi od proizvodnje do klasifikacije, osnovni su motiv u svrhu jačanja Hrvatskih ruralnih prostora, poručuju organizatori.

Pošalji dalje: