Novinar New York Timesa oduševljen Korčulom

Novinar New York Timesa Seth Kugel ispričao je u svojoj kolumni kako je izgledalo njegovo ljetovanje s roditeljima Sethom i Judy. Otputovali su na jug Dalmacije, odnosno Mljet i Korčulu. “Imali smo tjedan dovođenja roditelja na posao, a trebali ste vidjeti kako je izgledao moj tjedan! Otoci prekriveni borovom šumom, s predivnim morem i kamenim kućicama. Što smo jeli taj tjedan? Najsvježiju ribu, hobotnice, domaći sir i pršut. A građani su jedni od najljubaznijih ljudi koje sam ikad sreo”, napisao je novinar uglednog lista. Njega i njegove roditelje šarmirali su građani Mljeta i Korčule.

“Mnogi posjetitelji žele vidjeti stari dio Dubrovnika, stari grad je impresivan, ali precijenjen”

Seth je napomenuo i kako su bili sposobni uživati u svim blagodatima otoka za mali novac. “Tako je zbog njihovog odličnog sistema smještanja gostiju u sobe ili apartmane koji su povezani s njihovim vlastitim kućama. Privatni smještaj osigurava jako puno mjesta za goste u Hrvatskoj, a obitelji time nude pogled u njihovu obitelj te osjećaj da zaista pripadate. Dobro je i to što možete dobiti savjete gdje ići i što vidjeti”, nastavio je Seth. Posebno je to važno u Dubrovniku, gdje imate što za vidjeti. “Mnogi posjetitelji žele vidjeti stari dio Dubrovnika, stari grad je impresivan, ali precijenjen”.

Mirni Mljet i aktivnija Korčula

Nakon boravka u Dubrovniku, Seth i njegovi roditelji otišli su na Mljet, i proveli tamo dvije noći. Nakon Mljeta, posjetili su Korčulu i vrijeme proveli kod jedne lokalne obitelji. “Naplatili su nam 60 eura spavanje u dvosobnom apartmanu s velikim boravkom i kuhinjom te pogledom na Pelješac”. Seth je napisao kako su se na Mljetu imali više prilike odmoriti, a na Korčuli su ipak bili zauzeti s nešto više aktivnosti.

“Kada dođete u Korčulu, morate posjetiti stari grad, gdje se pretpostavlja da je rođen Marko Polo. Stari grad je predivan i izgleda izvornije od Dubrovnika”

“Mljet je cijeli miran, a Korčula je nešto življa. Kada dođete u Korčulu, morate posjetiti stari grad, gdje se pretpostavlja da je rođen Marko Polo. Stari grad je predivan i izgleda izvornije od Dubrovnika. No, nama se čak više svidjelo Račišće, malo ribarsko mjesto”, kazao je Seth i nahvalio lokalne restorane. Njegovi roditelji oduševljeni su domaćom ljubaznošću, pa je Sethov tata nazvao Hrvate najljubaznijim ljudima na svijetu.

Index.hr

Pošalji dalje:

3 komentara “Novinar New York Timesa oduševljen Korčulom

 1. Bepina (Uredi)

  Ovo je prava reklama!
  Putokaz kako obiteljski turizam, ponuda autohtonog, našeg jednostavnog života spize i običaja može bit glavni dio naše ponude. Tom šarmu će malo tko odolit.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Račišće (Uredi)

  RAČIŠĆE….
  e Račišće, maleno misto kraj mora. Račišće, hrabrih mornara…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.