Kerum ostao jedini partner grada za gradnju parkirališta

Unatoč nastojanju ostalih trgovačkih lanaca da preuzmu financiranje gradnje centralnog gradskog parkinga u Potoku, Kerum ostaje jedini gradski partner za projekt koji će se uskoro početi realizirati.

Krajem tjedna gradske vlasti će od Županije napokon dobiti potvrdu da je projektna dokumentacija kompletna, čime nestaju prepreke za početak gradnje centralnog gradskog parkirališta u Potoku, jednog od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u posljednjih 30 godina, kazao je gradonačelnik Mirko Duhović.

Projekt uključuje i rješenja okolnih prometnica pa praktički imamo dva projekta u jednome – rekao nam je gradonačelnik Duhović, napominjući da više nema prepreka za izdavanje građevinske dozvole.

– Iako su dok se čekalo sređivanje papira za građevinsku dozvolu, drugi trgovački lanci htjeli ući u projekt, Grad ostaje partner s Kerumom koji je po već potpisanome ugovoru financijer i budući vlasnik poslovnih objekata. Vlasništvo Grad – Kerum bit će u odnosu 60 prema 40 posto. Grad je osigurao zemljište, a sve ostalo je na poslovnom partneru. Splitski je trgovački lanac dužan platiti projektnu dokumentaciju i financirati cijeli projekt – kazao je gradonačelnik Duhović.

Poslovni partner Grada već dugo čeka građevinsku dozvolu za početak radova. Na oko 7 tisuća četvornih metara građevne površine u Potoku planirano je izgraditi 260 parking mjesta u garažama, i još dvjestotinjak na otvorenome. Riječ je o projektu koji će sadržavati i veliki opskrbni centar s popratnim sadržajima, a sve troškove od 30-ak milijuna kuna snosi trgovački lanac Kerum. Vlasništvo će biti podijeljeno na dvije polovice. Kerum će biti vlasnikom poslovnih prostora, a Grad garaža i parkirališnih prostora.

Željan Petković / EPEHA (Dubrovački vjesnik)

Pošalji dalje: