Sretna vam druga polovica nove godine

Korčulanski Karnevalski Klub „Bonkulovići“ uspio je i ove godine organizirati tradicionalnu turističko zabavnu maškaranu priredbu uz ispraćaj prve polovice ove godine i svečani doček Nove polovice 2011. godine.

Proslava je započela u četvrtak (30.lipnja 2011) poslijepodne uz okupljanje maškara na Trgu pomirenja odakle je povorka krenula okolo grada i ponovno na trg, gdje su dobili zadnje upute od organizatora.Na Trgu pomirenja su bile i kraće izvedbe mažoretkinja, klapa i nastavilo se uz disko glazbu gdje su mlađi učinili veliki plesno zabavni štimung.

50-tak metara sjevernije na popularnom okupljalištu korčula na trgu Plokata bila je postavljena velika bina preko prostora gradske fontane gdje se je pripremala grupa Berekini, i kad je vlada od maškara ustanovila da velika fešta može početi, počela je kiša, sve gušća i jača. Umjesto glazbe i plesa velikim su se ceradama pokrivali elektro uređaji.

Brojna publika se je razbježala,parkirališta se dijelom praznila,a mnogi su pronašli zaklon u kafićima i restoranima gledajući vani i prateći vremensku nepogodu. I dogodilo se ponovno ono što su mnogi željeli,kiša je prestala i fešta započela oko 23 sata.

Raspoloženi Berekini i žongleri znali su nadoknaditi prisilnu pauzu- Kad se je ponoć približila, počelo je odbrojavanje zadnjih sekundi protekle prve polovine godine.

Točno u ponoć grad je bio osvijetljen velikim vatrometom. Zatim veliko iznenađenje na bini, maškaranu polovicu ove Nove godine je u ime vlade od maškara čestitao Klaudio Bojić popularni ministar Mosor, uz njega gradonačelnik Korčule Mirko Duhović, da bi treći čestitar bio Ivica Kostelić-koji je napomenuo da je po njemu prva polovica bila dobra, onima koji tu dobrotu nisu iskusili poželio je da se brišu njezini dani, ne samo kalendarski nego i svi oni pusti-propusti.

Ivica je čestitao svom prijatelju Klaudiju Bojiću posebno zato što je uspio dobiti i sačuvati duži mandat kao ministar Korčulanske vlade od maškara uz naziv ministar Mosor.

U proteklim mandatima kraćeg razdoblja je obnašao dužnost kao ministar Mračan, zatim ministar Kanader i sada Mosor.

Nakon masovnih poljubaca,zagrljaja i čestitki, kiša je opet oko 1 sat u petak pokušala poremetiti veselje. Nije uspjela,jači su bili plesači,svirači i ugostiteljski štandovi gdje se je moglo pronaći svih korčulanskih delicija uz jelo i piće. Jedan je štand imao primamljivu poruku : U kraljevstvu žednih konobar je kralj.

Treba istaknuti vrlo dobru aktivnost prometnih policajaca i prometne mladeži koji su svoj posao obavili bez greške.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje: