Zlatna kuna brodogradilištu Leda

DUBROVNIK – U hotelu Adria na svečanoj sjednici  Županijske komore Dubrovnik danas su uručene zlatne kune najuspješnijim trgovačkim  društvima  naše županije.  Dodijeljena su i  priznanja  Hrvatske gospodarske komore trgovačkim društvima za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu.

Za najuspješnije malo trgovačko društvo izabrana je agencija Dubrovnik travel, a plaketu direktoru Danielu Marušiću uručila je predsjednica Županijske komore Dubrovnik Tereza Volić. U toj su kategoriji bili nominirani i trgovačka društva Beta i Radman.

U kategoriji  srednjih  trgovačkih društava, drugu godinu za redom pleketu je dobilo brodogradilište Leda iz Korčule. Direktoru  Srećku Mariniju nagradu je uručila dogradonačalnica Tatjana Šimac Bonačić. U toj su kategoji bili nominirani Elektro team i Importane rizort iz Dubrovnika.

Zlatnu kunu u kategoriji  velikih trgovačkih društava dobila je Luka Ploče, a direktoru Ivanu Pavloviću nagradu je uručio župan Nikola Dobroslavić. U toj kategoriji nomirani su bili i Radež iz Blata i Zračna luka Dubrovnik.

Pored plaketa za uspješni rad dodjeljena su i priznanja za dugogodišnje i uspješno poslovanje i doprinos Hrvatskoj gospodarskoj komori. Za četrdeset godina uspješnog poslovanja priznanja su dobili trgovačko društvu Extra , hotel Lero i tvrtka Stan iz Dubrovnika, dok je za 50 godina djelovanja prizanje uručeno dubrovačkom poduzeću  Čistoća i hotelima  Imortane resort. Za 60 godina djelovanja nagrada je uručena hotelima Mlini, a priznanje  je primio predsjednik Uprave hotela Pero Memed.

B. Elezović

Pošalji dalje:

3 komentara “Zlatna kuna brodogradilištu Leda

 1. Bepina (Uredi)

  Lijepo za čut ali…. radnici Lede govore da se sve kooperante poslalo doma i da kad završe brod koji sada rade ne znaju što će raditi dalje?!
  Možda su radnici neinformirani. Još jedan momenat, čini mi se da Leda nije vlasništvo RH već su naši radnici samo najamna radna snaga stranog vlasnika,pa ne znam čemu nagrada u gospodarstvu Županije RH. Moglo se tako nagradit i američku Coca-colu (u njoj je hrvatska izvorska voda)

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Miriam (Uredi)

  Je li uvjet da tvrtka bude vlasnistvo RH? Ako jest, ne vjerujem da ima puno kandidata za bilo koju nagradu. Ali radnici i namjestenici u Ledi zive, rade i primaju place u Hrvatskoj, a Ledine, barem koliko ja znam, nisu tako lose. Ne znam kakve nizozemski nalogodavac ima planove, stvarno ne znam, ali da sam ja na njegovom mjestu, vec bi mi odavna bio pukao film na sve moguce “planove” i nacrte koji na mjestu brodogradilista uporno predvidjaju marinu (jos jednu) i u najbolju ruku mjesto za popravak jahti, sto samo po sebi podrazumijeva ukidanje brodogradilista i, ako tako hocemo, tradicije korculanske brodogradnje.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.